Απόλλων: 65 χρόνια δόξα και στην καλαθόσφαιρα!

Με την ευκαιρία των 65 ετών του Απόλλωνα, ας θυμηθούμε την ιστορία του καλαθοσφαιρικού τμήματος.
 
Δεκατρία χρόνια μετά την σύσταση του Απόλλωνα, γεννήθηκε το καλαθοσφαιρικό τμήμα της ομάδας. Το 1967 οι κυανόλευκοι αποκτούν την δική τους ομάδα στο άθλημα με την πορτοκαλί θεά, το οποίο αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.
 
Από τότε η ομάδα των ανδρών συμμετέχει ανελλιπώς στο πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας (ΟΠΑΠ Basket League όπως έχει μετονομαστεί τα τελευταία χρόνια). Πρώτη έδρα ήταν το γήπεδο στην οδό Μεσολογγίου, όπου σήμερα βρίσκεται στο ιδιόκτητο οίκημα του σωματείου και με πρώτο προπονητή τον Μάριο Σοφρωνίου, έκανε τα πρώτα του βήματα.

Παίκτες όπως οι Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Ανδρέας Ολύμπιος, Μίμης Θρασυβουλίδης, Τάκης Παπαδόπουλος, Γιώργος Γιωργαλλέτος, Πότσης και Λάκης Παναγίδης, ήταν αυτοί που πρωτοφόρεσαν την φανέλα του Απόλλωνα.
 
Όταν ο Απόλλωνας μετακινήθηκε στην φυσική του έδρα, άρχισε να πρωταγωνιστεί στα πρωταθλήματα, να γεμίζει το γήπεδο, με πολλές φορές να δημιουργείται αδιαχώρητο. Παράλληλα οι ακαδημίες της ομάδας έβγαζαν ταλέντα του Κυπριακού πρωταθλήματος: Πεππίνος, Αλέκος Σπανός, Γρίβας, Καραΐσκος, Βιράρτης, Χρύσης Χριστοδούλου, Λουμάρκο, Άκης Κωνσταντίνου και Λουκάς Αντωνίου είναι κάποιοι από αυτούς.
 
Από τον Απόλλωνα πέρασαν και ξένοι παίκτες τεράστιας αξίας, όπως ο συγχωρεμένος Ρόι Τάρπλεϊ, ο Μάικ Τζόουνς, ο Πριστ Λάντερντεϊλ, ο Έλντριτζ Χάτσον, ο Λιούις Σιμς και ο Μπάιρον Ντίνκινς.

Οι μοναδικοί τίτλοι που έχει να επιδείξει η ομάδα του Απολλωνα, είναι οι κατακτήσεις του Κυπέλλου το 2002 και 2014 και τα Super Cup του 2004 και 2014. Έλαβε μέρος σε τέσσερις τελικούς Κυπέλλου και άλλες οκτώ σε τελικούς Super Cup.

Ο Απόλλωνας αποτελεί πάντα μια δύναμη της Κυπριακής καλαθόσφαιρας και στη φετινή σεζόν ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια για να επιστρέψει η ομάδα στα ψηλότερα στρώματα. Θέλει υπομονή και επιμονή, όμως οι άνθρωποι δείχνουν αγάπη για το άθλημα και την ομάδα και αυτό από μόνο του, λέει πολλά. Το μόνο τους παράπονο είναι η απουσία του κόσμου στη φετινή σεζόν, κάτι που είχε εν τέλει το δικό του αντίκτυπο…
 

Δειτε Επισης

Έτσι παρατάσσει τον Απόλλωνα κόντρα στην ΑΕΖ ο Ματσίν
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
«Ενδιαφέρον από μεγάλη ομάδα της Ελλάδας για τον Πίττα»
Στην Αρένα μαζί με προέδρους ομάδων για να παρακολουθήσει το φιλικό της Εθνικής ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς (pics)
Στο στόχαστρο της Χάποελ Χάιφα ο Πέρετζ
«Ξύπνησαν ξύπνησαν θύμησες από τον πατέρα μου, θα απόλαυσε από ψηλά την κάθε στιγμή...»
Κυπελλούχος ο Απόλλωνας και πρωταθλητής ο ΑΠΟΕΛ για τον Πίττα
Πίττας για Μπεργκ-«Άκουσα διάφορα και για την Ομόνοια, είναι ένας cool τύπος»
X. Κυριάκου: Eμείς διώξαμε τον κόσμο και εμείς πρέπει να τον φέρουμε πίσω
Έκλεισε το μάτι φιλικά στον Απόλλωνα η ΑΕΚ για τον ιστορικό τους αγώνα