Μιλίνκοβιτς, ο 4ος Σέρβος της Ανόρθωσης

Η εποχή Ζόραν Μιλίνκοβιτς ξεκίνησε, πλέον, με κάθε επισημότητα στην Ανόρθωση. Ο 47χρονος τεχνικός γίνεται ο 4ός Σέρβος ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδα της Αμμοχώστου.

Οι τελευταίες δύο απόπειρες στην «Κυρία» για να παραδώσουν τα κλειδιά των αποδυτηρίων δεν ήταν επιτυχημένες. Γυρίζουμε το χρόνο πριν έξι χρόνια, περίοδο που οι προπονητές μετά δυσκολίας άντεχαν στον πάγκο πέραν των πέντε μηνών, ενώ θυμόμαστε και ένα εκ των κορυφαίων προπονητών στην ιστορία της Ανόρθωσης.
 


Ξεκάθαρη αποτυχία
Σε αυτό το πλαίσιο και οι δύο Σέρβοι. Ο Σλάβο Μούσλιν ανέλαβε την Ανόρθωση, μετά την ευρωπαϊκή αποτυχία, τον Αύγουστο του 2009 και παρέμεινε στον πάγκο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2010, οπότε και απομακρύνθηκε λόγω του αποκλεισμού στο κύπελλο και των κακών εμφανίσεων.
 
Μετά τους Νίκο Νικολάου και Γκιγιέρμε Όγιος, ήρθε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» άλλος ένας Σέρβος, o oποίος μάλιστα είχε διατελέσει και ποδοσφαιριστής της ομάδας. Πρόκειται για τον Σλόμποταν Κρισμάρεβιτς, η παρουσία του οποίου στο προπονητικό κέντρο κράτησε μόλις ένα μήνα. Ανακοινώθηκε μέσα του Νοεμβρίου και μέχρι τα Χριστούγεννα αποτέλεσε παρελθόν.
 

 
Ο πετυχημένος
Σε αντίθεση με τους προαναφερθέντες, ο πρώτος Σέρβος που εργάστηκε στην Ανόρθωση έπραξε έργο. Αυτός, φυσικά, είναι ο Ντούσαν Μιτόσεβιτς, ο οποίος πέτυχε μεγάλα πράγματα στην «χρυσή» πενταετία, 1996-2001, της Ανόρθωση. Ο απολογισμός τέσσερα πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και τρεις ασπίδες τα λέει όλα.
 
* Πέραν των τεσσάρων, υπήρξαν και άλλοι από τη σχολή των "πλάβι", όμως δεν είχαν καταγωγή την Σερβία.

Δειτε Επισης

«ΑΠΟΕΛ ήσασταν πολύ τυχεροί, ΑΕΚ αξίζατε να κερδίσετε»
Βραβεύει τους κορυφαίους των κορυφαίων η ΚΟΠ
Η απουσία του Σα Πίντο από το πάρτι του ΑΠΟΕΛ και η δικαιολόγηση Πετρίδη
Η τοποθέτηση Πετρίδη για τον Σα Πίντο-«Ορίστηκε συνεδρία, είμαι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο»
Νίκη για τον Απόλλωνα επί του Οθέλλου, ισόπαλες Νέα Σαλαμίνα και Οθέλλος
Χωρίς τον Σα Πίντο η φωτογράφηση του ΑΠΟΕΛ-Όλο και πιο κοντά προς την έξοδο
Ονειρικό ντεμπούτο με γκολ στη Serie A για τον Ζανό Σάββα
Τιμήθηκε από τη Νέα Σαλαμίνα ο Κίσσας-Αποχώρησε από το γήπεδο με δάκρυα (pics)
Συνεχάρη τον Σα Πίντο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Λουίς Φίγκο
Σα Πίντο: Έχουμε μία θέση στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ