Αφήνουν εκτός εξίσωσης των Ευρωεκλογών τη Συμμαχία στον ενδιάμεσο

Εκτός της εξίσωσης των Ευρωεκλογών, και συγκεκριμένα των προσπαθειών τους για σύναψη συνεργασιών, αφήνουν τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου- που συνεργάστηκαν στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου- τη Συμμαχία Πολιτών.
 
Όπως πληροφορείται ο Reporter, παρά τα ανοίγματα που επιχειρήθηκαν το τελευταίο διάστημα από τον Γιώργο Λιλλήκα, προκειμένου να υπάρξει επαναπροσέγγιση και η Συμμαχία Πολιτών ν’ αποτελέσει μέρος των διεργασιών με στόχο τη σύναψη συνεργασίας ενόψει Ευρωεκλογών, πρόσφορο έδαφος για κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να υφίσταται, με ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη και Κίνημα Οικολόγων να κλείνουν ουσιαστικά την πόρτα πριν καν αυτή ανοίξει, στο κόμμα του κ. Λιλλήκα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στις κάλπες για νέα ηγεσία με το βλέμμα στραμμένο στις Ευρωεκλογές 

Οι ηγέτες των τεσσάρων κόμματων συναντήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, έχοντας μια πρώτη εκτενή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με την πορεία τους προς τις Ευρωεκλογές, θέτοντας επί τάπητος πιθανά σενάρια συνεργασιών-συμπόρευσης προς την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το ψάχνουν για συνεργασίες στις Ευρωεκλογές στον ενδιάμεσο χώρο
 
Οι διαβουλεύσεις των τεσσάρων κομμάτων, που αναμένεται να κορυφωθούν το προσεχές διάστημα, γίνονται με τις… υπολογιστικές ανά χείρας, μιας και σταθμίζονται τ’ αριθμητικά-ποσοτικά δεδομένα επί τη βάσει των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι Ευρωεκλογές.
 
Στο πλαίσιο αυτό, ένας εκ των βασικών παραγόντων που συνεκτιμάται ιδιαιτέρως είναι αυτός που ακούει στο όνομα ΕΛΑΜ και στη δυναμική που έχει αναπτύξει και μοιάζει ως ικανή να του δώσει έδρα στην Ευρωβουλή. Μια τέτοια εξέλιξη, δεδομένου ότι ο ΔΗΣΥ θα εξασφαλίσει δύο έδρες, όπως επίσης δύο έδρες θα εξασφαλίσει κατά πάσα πιθανότητα και το ΑΚΕΛ, θα σημαίνει πως απομένει μόνο μια έδρα προς διεκδίκηση.
 
Μέχρι σήμερα, οι πληροφορίες ήθελαν το ΔΗΚΟ να προσανατολίζεται σε αυτόνομη κάθοδο στις Ευρωεκλογές, δηλαδή με δικό του ψηφοδέλτιο, έχοντας εκτός συγκλονιστικού απροόπτου καπαρωμένη την έδρα που και σήμερα κατέχει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 
Ωστόσο, πήγες από συγκεκριμένο κόμμα του ενδιάμεσου χώρου(σ.σ. όχι του ΔΗΚΟ), αφήνουν να νοηθεί πως κάτι τέτοιο δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο και πως δεν πρέπει να αποκλείεται ακόμη και κοινή κάθοδος των τεσσάρων κομμάτων, αν κριθεί τελικά πως ένας τέτοιος συνδυασμός δύναται να εξασφαλίσει δύο έδρες.   

Δειτε Επισης

Μουντιάλ 2030: Απευθείας πρόκριση για Αργεντινή, Παραγουάη και Ουρουγουάη
Η πολυτάραχη πορεία του βγαλμένη από ταινία του Netflix δίχως... season finale
Απεβίωσε η θρυλική μορφή της Ίντερ, Λουίς Σουάρεθ-Ο μοναδικός Ισπανός με Χρυσή Μπάλα
Η Παρί έκανε την έκπληξη και πήρε τον Λι Κανγκ-ιν
«Καθάρισε» και τον Τζέρε και... έφυγε για τους «16» του Wimbledon ο Τσιτσιπάς!
Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική ο Φαν ντερ Σαρ
Βαριές καμπάνες σε ΑΕΚ-Ποινή για σοβαρά επεισόδια, αποκλεισμός Ρόκα
Αυτή είναι η ποινή του Αθλητικού Δικαστή στον Ουάρντα για την καταγγελία για χειρονομία
Έστησαν πάρτι Εμπαπέ και Μέσι-Πήραν τη νίκη για την Παρί και διέλυσαν τη Μαρσέιγ
Τα παίζουν όλα για όλα ΑΕΚ και Απόλλων-Θέλουν και οι δύο τη νίκη