ΑΕΚ: Εμπιστοσύνη, υπομονή και επιμονή

Χθες (21/11) είχαμε τη μεγάλη πρόκριση της ΑΕΚ στην επόμενη φάση του FIBA Europe Cup, επικρατώντας της Τσμόκι-Μινσκ με 82-77 στην τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης των Ομίλων. Για ακόμα μια χρονιά η σημαία της Κύπρου θα κρατηθεί ψηλά σε συλλογικό επίπεδο, καθώς και φέτος, η καλαθόσφαιρα θα είναι το μοναδικό ομαδικό άθλημα που θα συνεχίσει να έχει εκπρόσωπο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Το τρίπτυχο που εφαρμόζεται όλα αυτά τα χρόνια στη Λάρνακα, χρειάστηκε και φέτος ώστε να φτάσει η ΑΕΚ στην πρόκριση: Εμπιστοσύνη, Υπομονή και Επιμονή.

Εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που έχουν αναλάβει τις τύχες της ομάδας από οποιοδήποτε πόστο. Ακόμα και όταν η ΑΕΚ έχασε στη πρεμιέρα από τη Μπαλκάν, ακόμα και αν χάθηκε ο πρώτος τίτλος της σεζόν από την ΕΘΑ, η εμπιστοσύνη πως θα βρεθεί ξανά ο δρόμος δεν χάθηκε.

Υπομονή, καθώς η ομάδα έχει πολλά νέα πρόσωπα και χρειάζεται ο χρόνος για να βρεθεί η σωστή χημεία και να «δέσουν» οι ρόλοι μέσα στην ομάδα. Ακόμα βλέπουμε πως η ΑΕΚ έχει κενά διαστήματα (έκαναν την εμφάνισή τους και στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι), παρόλα αυτά βελτιώνεται συνέχεια, παιχνίδι με παιχνίδι.

Επιμονή, ακόμα και όταν κάποιοι παίκτες δεν βρίσκονται σε καλό… «φεγγάρι». Ο προπονητής τους, ο Δημήτρης Κουκούρης πιστεύει στο ρόστερ που έχει δημιουργήσει φέτος και ξέρει πως αργά ή γρήγορα θα φορμαριστούν όλοι οι παίκτες και η ΑΕΚ θα παίξει ακόμα καλύτερο μπάσκετ.

Χθες μπήκε το κερασάκι στην τούρτα του πρώτου γύρου. Περιμένουμε την κλήρωση για τον όμιλο του δεύτερου γύρου ο οποίος θα οριοθετήσει τον νέο στόχο της ΑΕΚ στο FIBA Europe Cup.

Δειτε Επισης

Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου
Οι Πέλικανς πέταξαν εκτός playoffs Κινγκς και Βεζένκοβ, νίκη με 105-98 και τώρα... Θάντερ
«Αυτό είναι το καλύτερό μου αποτέλεσμα εδώ και πολύ καιρό»
Οι Χιτ διέλυσαν τους Μπουλς και προκρίθηκαν στα playoffs, όπου τους περιμένουν οι Σέλτικς
Παράσταση για έναν ρόλο το Sprint της Σαγκάης, άνετη νίκη του Φερστάπεν
ΒΙΝΤΕΟ: Από τη Σαντορίνη, τη Νάξο και την Πάρο στην Ακρόπολη η Ολυμπιακή Φλόγα
Ο Τσιτσιπάς με τον Λάγιοβιτς στα ημιτελικά στη Βαρκελώνη
O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού