«Έβαλε 40 πόντους σ’ ένα ημίχρονο, έκλεισα την τηλεόραση και πήγα σινεμά!»

Για τους ερχόμενους αγώνες απέναντι σε Αυστρία (02/12, 16:00) και Ηνωμένο Βασίλειο (03/12, 19:00) αναφέρθηκαν σε δηλώσεις του στη διάρκεια της «Media Day» ο προπονητής της Εθνικής Κύπρου, Λίνος Γαβριήλ και ο Χριστόφορος Ραζής.
 
Πρώτος το λόγο πήρε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός ο οποίος έκανε κάλεσμα στον κόσμο και παράλληλα σχολίασε… με ξεχωριστό τρόπο το ντεμπούτο με τη φανέλα της Αυστρίας του Σίλβεν Λάντεσμπεργκ, ο οποίος πέτυχε 49 πόντους απέναντι στο Ηνωμένο Βασίλειο και μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο σκόραρε τους 40 από τους 42 της ομάδας του.
 
Για τους αγώνες με Αυστρία και Ηνωμένο Βασίλειο: «Γνωρίζουμε τις δυσκολίες. Ξέρουμε τη δυναμικότητά τους, είναι δύο ομάδες που εξελίσσονται μπασκετικά και γενικά σαν χώρες. Παίζουμε στην έδρα μας, ανεξάρτητα από το βαθμό δυσκολίας, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε στην ομάδα μία ταυτότητα που θα πρέπει να είμαστε πνευματικά δυνατοί και σκληροί στο γήπεδο».
 
 
Για το βαθμό ετοιμότητας: «Στον ενάμιση χρόνο που είμαστε μαζί, είχαμε από τρεις μέχρι πέντε απουσίες σημαντικές. Είναι η πρώτη φορά που είμαστε όλοι μαζί».
 
Για τον κόσμο: «Όταν κερδίσαμε την Πορτογαλία, είχαμε 5000 κόσμο στο γήπεδο. Ξέρετε πολύ καλά, μπορεί να είναι κλισέ, οι παίκτες μόλις δουν τον κόσμο και νιώσουν τη συμπαράσταση, ίσως τρομάζουν κιόλας, με θετικό τρόπο. Τους έδωσε φτερά στα πόδια και ελπίζουμε να έρθουν και τώρα για να τους σπρώξει και να είμαστε ανταγωνιστικοί».
 
 
Για τον αγώνα Αυστρίας-Ηνωμένου Βασιλείου: «Στο ημίχρονο έβαλε 40 πόντους ο καινούργιος παίκτης. Έτσι, έκλεισα την τηλεόραση και πήγα σινεμά. Όταν υπάρχει ένας παίκτης που βάζει 49 πόντους, χρειάζεται οπωσδήποτε να τον περιορίσουμε. Δεν θεωρώ ότι θα μπορέσει να βάλει ένας παίκτης δύο συνεχόμενα παιχνίδια 50 πόντους, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.  Είμαστε υποψιασμένοι, αλλά δεν είναι μόνο ο συγκεκριμένος».
 

 
Από την πλευρά του ο Χριστόφορος Ραζής ανάφερε: «Το κλίμα είναι σταθερά πάντα καλό. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος. Το ζητούμενο για εμάς είναι να είμαστε όσο γίνεται πιο ανταγωνιστικοί. Με αυτά τα παιχνίδια κάνουμε πάντα ένα βήμα μπροστά. Το αποτέλεσμα, σαφώς, και είναι πολύ ποθητό, αλλά για να πάρεις ένα αποτέλεσμα θα πρέπει να κάνεις πάρα πολλά πράγματα».
 
O καλαθοσφαιριστής του Ρεθύμνου συμπλήρωσε σχετικά με την παρουσία του κόσμου: «Όπως πάντα ο κόσμος δίνει πάντα έξτρα ώθηση στην ομάδα, όπως είδαμε και πέρσι με την Πορτογαλία. Είδαμε ότι βοήθησε αρκετά για να έρθει θετικό αποτέλεσμα. Ελπίζω ότι και την Κυριακή και την Δευτέρα, θα έχουμε το κόσμο στο πλευρό μας».
 

Δειτε Επισης

To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)