«Η Κύπρος επενδύει σε νεαρούς καλαθοσφαιριστές»

Μετά την ολοκλήρωση των δύο εντός έδρας αγώνων της Εθνικής Κύπρου με την Αυστρία και τη Μεγάλη Βρετανία, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης κ. Ανδρέας Μουζουρίδης, στέλνει το δικό του μήνυμα, επικοινωνώντας με τους φίλους του αθλήματος.

Η γραπτή δήλωση του προέδρου της ΚΟΚ, αναφέρει τα πιο κάτω:

«Ξέραμε εκ των προτέρων, όταν αποφασίστηκε να συμμετέχουμε στη διαδικασία αυτών των αγώνων, ότι το έργο της Εθνικής Ανδρών θα ήταν δύσκολο. Απέναντι σε ομάδες πιο ισχυρές, εκείνο που θέλαμε να δούμε ήταν η προσπάθεια μέσα στο παρκέ και με μεγάλη ικανοποίηση είδαμε τους διεθνείς μας να δίνουν κάθε ικμάδα των δυνάμεων τους.

Μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, αλλά πρέπει πολλές φορές να βλέπουμε πέραν από αυτό. Διαπιστώσαμε και στους δύο αγώνες μεγάλη προσπάθεια, τα παιδιά πάλεψαν για την υπέρβαση και τη νίκη, αλλά λυγίσαμε από ανώτερους αντιπάλους, τους οποίους συγχαρήκαμε για τις νίκες τους.

Η παραδοχή των δικών μας πραγματικών δυνατοτήτων, δεν σημαίνει ούτε έλλειψη οράματος, ούτε και συμβιβασμό ότι θα είμαστε πάντα ο φτωχός συγγενής. Αντιθέτως, με το να είμαστε ρεαλιστές, είναι η αρχή για να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Μεθοδικά όμως και με συγκεκριμένο πλάνο, καθώς αυτός είναι μόνο ο σωστός δρόμος για να δούμε πιο ψηλά σε βάθος χρόνου.

Δεν θέλουμε ούτε να δημιουργούμε ψεύτικες προσδοκίες στους παίκτες μας και στον κόσμο, αλλά και ούτε να είμαστε απαισιόδοξοι. Αξιολογούμε τα πραγματικά δεδομένα που μας παρουσιάζονται και έχουμε στόχους και φιλοδοξίες. Η Εθνική Ανδρών μπήκε σε νέα εποχή και έχει μέλλον, αν δουλέψουμε μεθοδικά, οργανωμένα και με το να είμαστε πραγματιστές.

Αυτή είναι η δική μας δέσμευση και η πρόθεση μέσα στο πλάνο στο οποίο δουλεύουμε. Υπάρχουν νεαροί πάνω στους οποίους επενδύουμε για το μέλλον του αγαπημένου μας αθλήματος, όμως θα πρέπει να τους δώσουμε τα σωστά εφόδια. Η μεγαλύτερη αρετή στον αθλητισμό είναι να πατούν γερά τα πόδια στο έδαφος και να λειτουργήσουμε το πλάνο μας για να έχουμε αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου. Χρειάζεται μεγάλη και διαρκής προσπάθεια, οργάνωση και δουλειά από όλους μας. Υπάρχουν οι βάσεις, η διάθεση, η τεχνογνωσία και η στήριξη όλων μας για την Εθνική την οποία περιβάλλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και ευαισθησία.

Θα ήταν μεγάλη μου παράλειψη αν δεν εξέφραζα τις θερμότερες ευχαριστίες σε όσους αφιερώνουν ώρες και δουλεύουν για την Εθνική Ομάδα. Τους καλαθοσφαιριστές που αγαπούν αυτή την ομάδα και το αποδεικνύουν με κάθε ευκαιρία, το τεχνικό επιτελείο για τη δουλειά του και όλους όσους είναι συμπαραστάτες της όλης προσπάθειας.

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στο φίλαθλο κοινό που αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια με την εντυπωσιακή προσέλευση στο γήπεδο και στους δύο  αγώνες, μέσα στις δύσκολες συνθήκες της εποχής. Μεγάλες ευχαριστίες στους χορηγούς μας και ιδιαίτερα στον Μέγα Χορηγό της ομοσπονδίας και συμπαραστάτη σε κάθε βήμα της καλαθόσφαιρας, την εταιρεία ΟΠΑΠ Κύπρου που είναι πάντοτε συνοδοιπόρος μας».

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών