«Η πολύ καλή παρουσία του ΑΠΟΕΛ έκανε εύκολο το παιχνίδι του»

Διαχωρισμό της βαθμολογίας, σε δυο μέρη διαμόρφωσαν τα τέσσερα αποτελέσματα για την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου στην κανονική περίοδο του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Basket League. Αυτό καθώς, οι τρεις πρώτες ομάδες απέχουν πλέον κατά δυο βαθμούς από τις υπόλοιπες πέντε, που ωστόσο είναι όλες ισόβαθμες από την 4η ως και την 8η θέση του πίνακα!

Κεραυνός-Πετρολίνα ΑΕΚ 95-100

Εντυπωσιακή ανατροπή και νίκη για την ΑΕΚ με 100-95, σε βάρος του Κεραυνού, μέσα στο «Κώστας Παπαέλληνας». Στο 19’ του αγώνα, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με διαφορά 24 πόντων (53-29), αλλά στο τέλος η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 83-83 και να πάρει το ροζ φύλλο στην παράταση, με τελικό σκορ 100-95, σε ένα πραγματικά εντυπωσιακό παιχνίδι.

ΕΝΠ-Απόλλων 87-91

Ανατροπή και νίκη για τη φιλοξενούμενη ομάδα και στο παιχνίδι που έγινε στο Αυγόρου, που ήταν επίσης συναρπαστικό. Στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου, η Ένωση προηγήθηκε με +15 (38-23), αλλά στη συνέχεια ο Απόλλωνας κατάφερε να φύγει με τη νίκη, δίνοντας ταυτόχρονα τέρμα και στο αρνητικό σερί, των τεσσάρων διαδοχικών ηττών από τις οποίες προερχόταν. Τελικό σκορ 91-87. 

ΑΠΟΕΛ-ΕΘΑ 85-68

Με νίκη συνδυάστηκε η πρώτη παρουσία του Αντώνη Κωνσταντινίδη στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ (το οποίο ανέλαβε για τρίτη φορά). Στην αναμέτρηση που έγινε στο Λευκόθεο, οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν με 85-68 επί της ΕΘΑ, φθάνοντας έτσι στο 5-3, σκορ νικών ηττών στο μέχρι τώρα πρωτάθλημα. Αντίστροφος είναι ο αντίστοιχος απολογισμός της ΕΘΑ με 3-5. Τελικό σκορ 85-68.

Ομόνοια-ΑΕΛ 67-64

Συναρπαστικό ήταν και το παιχνίδι που έγινε στον Άγιο Δομέτιο, με την Ομόνοια να επικρατεί της ΑΕΛ με 67-64, μετά από ένα παιχνίδι που κρίθηκε στα σημεία και ενώ η ΑΕΛ είχε προηγηθεί στο ημίχρονο, αλλά στο τέλος, επικράτησαν οι πράσινοι. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα και οι δυο ομάδες βρίσκονται στο 3-5, σκορ νικών ηττών. 

Α. Κωνσταντινίδης: «Ξεχώρισε η νίκη της Πετρολίνα ΑΕΚ»

Την εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ, επί του Κεραυνού, ξεχώρισε ως το πιο σημαντικό γεγονός της αγωνιστικής, ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Αντώνης Κωνσταντινίδης, ο οποίος σχολίασε τα τέσσερα της παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα ακόλουθα:

«Εντύπωση προκάλεσε η, όχι καθαυτό νίκη της ΑΕΚ, στο ντέρμπι με τον Κεραυνό, αλλά ο τρόπος με τον οποίο επιτεύχθηκε καθώς ανέτρεψε μια μεγάλη διαφορά.

Οι δυο ομάδες παρουσίασαν δυο πρόσωπα, ένα ανά ημίχρονο, αλλά στο τέλος, πιστώνεται η νικήτρια ομάδα, ενώ ο δε Κεραυνός, επηρεάστηκε από την απουσία του Αμπουκάρ κατά το δεύτερο ημίχρονο.

Ωστόσο, ήταν ένα αποτέλεσμα, που δίνει περίπου ίσες πιθανότητες στις τρεις ομάδες της κορυφής, για να διεκδικήσουν μέχρι τέλους της κανονικής περιόδου, την πρώτη θέση.

Στο παιχνίδι της Ένωσης με τον Απόλλωνα, σημειώθηκε επίσης ανατροπή με τελική νίκη για τον Απόλλωνα. Ήταν ένα επιθετικό παιχνίδι στο πρώτο μέρος (110 πόντοι) και περισσότερης τακτικής, στο δεύτερο. Η 'Ένωση έχασε μια ευκαιρία να ξεφύγει στην 4η θέση και πλέον, με πέντε ισόβαθμες ομάδες από την 4η ως και την 8η θέση, αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον η μάχη για μια θέση στην πρώτη τετράδα.

Για την αναμέτρηση της Ομόνοιας με την ΑΕΛ, προσωπικά ανέμενα τη νίκη της Ομόνοιας καθώς στην έδρα της, μπορεί να τα βάλει με όλες τις ομάδες, των δικών της δυνατοτήτων.

Ήταν μια νίκη που ανεβάζει και βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά την Ομόνοια. Πέραν αυτών, ήταν ένα ακόμη αμφίρροπο παιχνίδι που προστίθεται κοντά στα τόσα άλλα ανάλογης μορφής παιχνίδια που είδαμε στο μέχρι στιγμής πρωτάθλημα.

Όσο για το δικό μας παιχνίδι, με αντίπαλο την ΕΘΑ, μπορώ να πω ότι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως συμβαίνει συχνά κατά τα τελευταία χρόνια, στα παιχνίδια ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και στην ομάδα της Έγκωμης.

Είμαι βέβαια ευχαριστημένος στο νέο μου ξεκίνημα που είδα την ομάδα μου να κερδίζει και πιστεύω ότι ήταν η πολύ καλή παρουσία της, που έκανε εύκολο το παιχνίδι, μη αφήνοντας την ΕΘΑ να πιστέψει ότι θα μπορούσε να το κέρδιζε». 

Συνοπτικά τα αποτελέσματα (8η αγωνιστική):

Ομόνοια - ΕΚΑ ΑΕΛ 67-64

ΕΝΠ - Απόλλων 87-91

Κεραυνός - ΑΕΚ 95-100 (Παράταση. Καν. Αγ, 83-83)

ΑΠΟΕΛ - ΕΘΑ 85-68

Η συνέχεια (9η αγωνιστική):

Απόλλων - Ομόνοια (11/12/2018, 19:00)

ΕΘΑ - Ε. Ν. Παραλιμνίου (11/12/2018, 19:00)

ΕΚΑ ΑΕΛ - Κεραυνός (12/12/2018, 19:00)

Πετρολίνα ΑΕΚ - ΑΠΟΕΛ (16/01/2019, 19:00)

Από την ιστοσελίδα της ΚΟΚ

Δειτε Επισης

Ατσάλινος Ολυμπιακός την… έσπασε στην Μπαρτσελόνα
Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία