Οι Κύπριες καλαθοσφαιρίστριες που αγωνίστηκαν στην Ευρώπη

Με απόλυτη ικανοποίηση υποδεχθήκαμε την είδηση πως η «δική» μας Ελεάννα Χριστινάκη πήρε μεταγραφή σε ομάδα που αγωνίζεται στην Γυναικεία Ευρωλίγκα. Με αυτό ως αφορμή, ας κάνουμε μια σύντομη αναφορά σε Κύπριες καλαθοσφαιρίστριες που αγωνίστηκαν στο εξωτερικό αφήνοντας το στίγμα τους.

Αρχίζουμε από την Κάλια Παπαδοπούλου η οποία έπαιξε σε υψηλό επίπεδο στην Ελλάδα και στη Γαλλία. Η δυναμική Κύπρια πόιντ γκαρντ αγωνίστηκε στον Μέγα Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης, το Θερμαϊκό Θέρμης, το ΑΠΣ Siemens και αφού επέστρεψε στη Κύπρο για 3 χρόνια, το 2008 πήγε στη Γαλλία και την Λαβεϊρόν Ντρόμ. Στη συνέχεια αγωνίστηκε για ακόμα μία σεζόν στην Ελλάδα για λογαριασμό των Χανιών και επέστρεψε στη Κύπρο. Σήμερα η Κάλια Παπαδοπούλου είναι η Ομοσπονδιακή προπονήτρια της Εθνικής Κύπρου.

Η Σοφία Θεολόγου έχει αγωνιστεί με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, κατακτώντας και πρωτάθλημα με το «τριφύλλι» τη σεζόν 2013-14, υπό τις οδηγίες της Γιασεμής Σαμαντούρα (το τελευταίο χρονικά πρωτάθλημα που κατέκτησε ο Παναθηναϊκός). Σήμερα η Θεολόγου αγωνίζεται στον Κεραυνό Στροβόλου.

Η Σταύρια Κόνιαλη εκπροσωπεί ακόμα την χώρα μας στην Ελλάδα, καθώς αγωνίστηκε με τις φανέλες του Παναθηναϊκού και του Αθηναϊκού. Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε ένα πρωτάθλημα Ελλάδας, και συμμετείχε σε δύο φάιναλ φορ του Κυπέλλου. Με τον Αθηναϊκό (που αγωνίζεται μέχρι σήμερα) έφτασε μέχρι τους τελικούς του πρωταθλήματος αλλά και στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος.

Να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε πως στο εξωτερικό αγωνίστηκαν (και αγωνίζονται) αρκετές Κύπριες καλαθοσφαιρίστριες κάνοντας παράλληλα τις σπουδές τους.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ