Έβγαλε μάτια ο Ολυμπιακός, πόνεσε μάτια ο Παναθηναϊκός!

Ερυθρόλευκο πάρτι στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό να μετατρέπει σε παράσταση για ένα ρόλο το ντέρμπι απέναντι στον ανήμπορο Παναθηναϊκό (79-65) που χωρίς γκαρντ και σέντερ δείχνει ότι έχει χαμηλό ταβάνι στην Euroleague.

«Ερυθρόλευκη» κυριαρχία και... φουλ για τις θέσεις 4-5! Ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο του ντέρμπι από το ξεκίνημα και ανέβηκε στο 10-6 της βαθμολογίας της Euroleague, πριν από τη διπλή εβδομάδα (Μπασκόνια μέσα, Ρεάλ Μαδρίτης έξω). Ο Ντέιβιντ Μπλατ είδε τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να... τρώει σίδερα σε βραδιά καριέρας (18π., 18ρ.) και τους Γιάνις Στρέλνιεκς (18π. με 4/5 τρίποντα), Κώστα Παπανικολάου (12π., 5ρ. και τρομερές άμυνες), Γιώργο Πρίντεζη (11π., 5ρ., 4ασ.) να συνεχίζουν τη δουλειά, με την ομάδα του να φτάνει σε μια δίκαιη επικράτηση, έχοντας προηγηθεί μέχρι και με +21 (59-38 στο 29' και 73-52 στο 37'). 

Στην αντίπερα όχθη, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, που αγωνίστηκε ξανά χωρίς τον Κιθ Λάνγκφορντ, υποχώρησε στο 7-9 της βαθμολογίας και πάει στη «διαβολοβδομάδα» για τα «must» παιχνίδια με Μπάγερν Μονάχου (μέσα) και Μπαρτσελόνα (έξω). Ο Ρικ Πιτίνο είδε τους παίκτες του να μην έχουν την ίδια διάθεση στην άμυνα, ενώ στην επίθεση ήταν προβλέψιμοι, στατικοί και άστοχοι. Ο Νικ Καλάθης ήταν... σκιά του εαυτού του (έβαλε τρία τρίποντα στην 4η περίοδο όταν το ματς είχε κριθεί), ο Ιωάννης Παπαπέτρου φάνηκε επηρεασμένος από τα «γαλλικά» της επιστροφής του στο ΣΕΦ και κανένας από το «τριφύλλι» δεν μπόρεσε να βγει μπροστά. Τελείωσε το ματς με 13 πόντους (2/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα και 0/1 βολή), 7 ριμπάουντ και 4 λάθη ο Καλάθης, 10π. με 4/11 σουτ είχε ο Λούκας Λεκαβίτσιους.

Για την ιστορία, ο Ολυμπιακός κάλυψε και τη διαφορά του πρώτου αγώνα (93-80) και στην ουσία βρίσκεται τέσσερις νίκες πάνω από τους πρωταθλητές Ελλάδας (τρεις + την ισοβαθμία).

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)