Το 11μελές συμβούλιο της Euroleague κρίνει το μέλλον του Ολυμπιακού

Η απόφαση του Ολυμπιακού να αποχωρήσει από τον ημιτελικό Κυπέλλου κι επί της ουσίας να μηδενιστεί στο συγκεκριμένο ματς, έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα.

Η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ συνέχισε μάλιστα ξεκαθαρίζοντας πως δε θα αγωνιστεί σε μελλοντικά ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό με Έλληνες διαιτητές ή κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο αν σφυρίζουν οι Αναστόπουλος, Μάνος, Παναγιώτου.

Αυτό σημαίνει πως ελλοχεύει ο κίνδυνος υποβιβασμού αφού αν μηδενιστεί δεύτερη φορά, αυτή την ποινή ορίζει ο πειθαρχικός κανονισμός.

Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να αγωνίζεται κανονικά στην Euroleague τουλάχιστον μέχρι τη σεζόν 2025-26 (το δεκαετές συμβόλαιο υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2016).

Αυτό θα συμβεί διότι ο κανονισμός της Euroleague έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και δεν υποχρεώνει τις ομάδες με εγγυημένο συμβόλαιο να αγωνίζονται στην εγχώρια διοργάνωσή τους.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 5, παράγραφος 3, «η παρουσία σε εγχώρια διοργάνωση είναι υποχρεωτική, εκτός αν υπάρξει εξαίρεση από το Διοικητικό Συμβούλιο των Μετόχων σε περίπτωση που η ομάδα δεν αγωνιστεί σε αυτή παρά τη θέλησή της».

Με απλά λόγια σε περίπτωση που οι Πειραιώτες δεν παίξουν στην Basket League, οι Μέτοχοι μπορούν να παραχωρήσουν ειδική άδεια ώστε να παραμείνει στην Euroleague.

Σε αυτή την περίπτωση ο Ολυμπιακός θα κληθεί να πείσει για αυτό, τα άλλα 9 μέλη του Συμβουλίου (αφήνουμε εκτός τον Παναθηναϊκό που λογικά θα είναι κατά). 

Να θυμίσουμε πως το Διοικητικό Συμβούλιο των Μετοχών αποτελείται από τις 11 ομάδες που έχουν συμβόλαιο και είναι οι:Φενέρμπαχτσε, Αναντολού Εφές, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπασκόνια, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζαλγκίρις, Αρμάνι και Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Πηγή: Gazzeta.gr

 

Δειτε Επισης

Εκνευρισμένη με τα ΜΜΕ η Ρούλα Πισπιρίγκου-Θιγμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών
Έκρηξη θυμού και απειλών από Τατάρ για τον επικείμενο εξοπλισμό της Ε.Φ
Έφυγε η Ζατόπκοβα, το πρότυπο των Ολυμπιονικών
Ο Κορντέιρο όταν μιλούσε δεν ...σκεπτόταν και είδε την πόρτα της εξόδου
Η λύση είναι μάλλον μία: Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων
Η UEFA καλεί τις Κυβερνήσεις να προχωρήσουν κανονικά για το Euro 2020
Ο κορωνοιός προβληματίζει έντονα την UEFA , λύσεις όμως….
Η Ομόνοια που... δεν έχει βάθος, έχει τσαμπουκά και πάθος
Αταλάντα: Η «σταχτοπούτα» του Τσάμπιονς Λιγκ, που ανάβει φωτιές παντού!!!
Αχ βρε Τραΐκοβιτς, μέχρι και μάντρες πήδηξες για πάρτι τους. Τραγέλαφοι...