Δια πυρός και σιδήρου οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο

O Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν ήταν ο εαυτός του στο Golden 1 Center του Σακραμέντο. Κάτι οι ενοχλήσεις στο δεξί γόνατο που τον κράτησαν εκτός μάχης από το παιχνίδι με το Σικάγο πριν από δύο βράδια, κάτι η -προσαρμοσμένη πάνω του- άμυνα των Κινγκς, κράτησαν στα χαμηλά τον "Greek Freak". Οι Μπακς (47-14) απέδειξαν όμως ότι δεν είναι μόνο ο Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι, σημειώνοντας την 6η συνεχόμενη νίκη τους και 9η στη σειρά εκτός έδρας, στο ξεκίνημα μιας περιοδείας τεσσάρων αγώνων στην Δύση.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 17 πόντους, 7/12 σουτ, 3/5 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κοψίματα και 1 λάθος σε μόνο 24 λεπτά συμμετοχής (οι Μπακς είχαν -24 όσο βρέθηκε στο παρκέ), ωστόσο οι Μπακς είχαν πολλούς παίκτες να βασιστούν πάνω τους. Κατ' αρχάς τον Ερικ Μπλέντσο, που έκανε τριπλ-νταμπλ (26 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 13 ασίστ) και ήταν καθοριστικός στο τέλος του κανονικού αγώνα. Κατά δεύτερον τον Μάλκολμ Μπρόγκντον, που έβαλε 25 πόντους χάνοντας μόνο δύο σουτ. Και κατά τρίτον τους Κρις Μίντλετον (21 πόντοι), Νίκολα Μίροτιτς (21 πόντοι), με τον Μαυροβούνιο να κάνει την καλύτερή του εμφάνιση με την φανέλα των Μπακς.

Η ομάδα του Μάικ Μπούντενχολζερ έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με σκορ 62-73, ανέβασε την διαφορά μέχρι τους 17 πόντους στο 33' (78-95) και είχε σταθερά ένα άνετο προβάδισμα μέχρι τα μέσα της τέταρτης περιόδου. Κάπου εκεί όμως οι Κινγκς κράτησαν τα "ελάφια" χωρίς καλάθι για τέσσερα λεπτά και με ένα επιμέρους 18-4 κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν με κοντινό σουτ του Μπογκντάνοβιτς στο 47'. Στην επόμενη φάση ο Μπαρνς έκλεψε την μπάλα και οι Κινγκς πέρασαν και μπροστά στο σκορ με καλάθι του Κόλι-Στάιν 29'' πριν από τη λήξη.

Ο Ερικ Μπλέντσο έκανε όμως μία προσωπική φάση, σκόραρε στα 11,4'' και ισοφάρισε το σκορ 126-126. Στην επόμενη φάση ο γκαρντ των Μπακς έπαιξε και υποδειγματική άμυνα στον Φοξ, τον ανάγκασε σε λάθος και κάπως έτσι το ματς οδηγήθηκε σε παράταση. Στο έξτρα πεντάλεπτο οι Μπακς μπήκαν με σερί 6-0 στα πρώτα 2,5 λεπτά και δεν έχασαν ξανά το προβάδισμα, με τον Μπρόγκντον να βάζει το κρισιμότερο καλάθι (τρίποντο) 18,4'' πριν από τη λήξη, κάνοντας το σκορ 133-137.

Οι Κινγκς (31-30) ήταν για μία ακόμη φορά αξιόμαχοι. Στο τέλος όμως έφυγαν από το παρκέ ηττημένοι και παραμένουν εκτός οκτάδας μετά την τέταρτη ήττα στους τελευταίους πέντε αγώνες, καθώς και την 6η συνεχόμενη στις αναμετρήσεις με τους Μπακς. Οι Μπάντι Χιλντ (32 πόντοι) και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (28 πόντοι) ήταν οι πρώτοι σκόρερς των Κινγκς, που πέρα από την ήττα, είχαν και ένα κακό νέο, αφού ο Μάρβιν Μπάγκλι αποχώρησε τραυματίας στο αριστερό γόνατο.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ (Γιέργκερ): Μπαρνς 15 (14 ριμπάουντ), Κόλι-Στάιν 10 (9 ριμπάουντ), Φοξ 17 (9 ασίστ), Μπογκντάνοβιτς 28 (5/8 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Χιλντ 32 (10/29 σουτ), Μπάγκλι 9 (7 ριμπάουντ), Τζάιλς 18 (7 ριμπάουντ), Φέρελ 9, Μπρούερ 2.

ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ (Μπούντενχολζερ): Αντετοκούνμπο 17 (7/12 σουτ, 7 ριμπάουντ), Μίντλετον 21 (7 ασίστ), Λόπεζ 7 (6 τάπες), Μπλέντσο 26 (12 ριμπάουντ, 13 ασίστ), Μπρόγκντον 25 (9/11 σουτ), Ιλιασόβα 8, Γουίλσον, Μίροτιτς 21 (5/8 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Κάνααν, Κόνατον 9, Σνελ 7.

 

 

Πηγή: www.sport24.gr 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)