Γνωρίζουμε τους βοηθούς των προπονητών

Οκτώ ομάδες στην πρώτη κατηγορία της καλαθόσφαιρας, ΟΠΑΠ Basket League, οκτώ καταπληκτικά παιδιά που βρίσκονται δίπλα στους προπονητές και τους υποστηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις. Ο λόγος για τους βοηθούς προπονητές ή άμεσους συνεργάτες όπως είναι πιο σωστό να τους αποκαλούμε.
 
Για ακόμα μία χρονιά, οι ομάδες μας διακατέχονται από ανθρώπους εξαιρετικού χαρακτήρα με πολλές γνώσεις στο αντικείμενο, οι οποίοι τιμούν το πρωτάθλημά μας.
 
Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι δεν τυγχάνουν την δημοσιότητα που τους αναλογεί, πέρα από μερικά λεπτά στις αρχές των τηλεοπτικών μεταδόσεων. Πάμε λοιπόν να τους γνωρίσουμε μέσα από αυτό το κείμενο:
 
ΑΕΛ
Δημήτρης Σαρίκας: Ο Ελλαδίτης προπονητής πριν έρθει το καλοκαίρι στην ΑΕΛ, μαζί με τον Μίκαελ Κοχ, ήταν στην Αυστρία, στην Βελς (Α’ κατηγορία) όπου μάλιστα είχε ως παίκτη έναν Αμερικανό που πέρασε από την Κύπρο, τον Τάιλερ Χάινς που φόρεσε την φανέλα της ΕΝΠ το 2016-17.
 
ΑΠΟΕΛ
Χρήστος Χασανίδης: Ήρθε το καλοκαίρι στην Κύπρο, μαζί με τον Βαγγέλη Ζιάγκο, από την ΑΕ Λάρισας στην οποία ήταν πρώτος προπονητής (ομάδα που αγωνιζόταν στην Α2). Ο Ζιάγκος επέστρεψε στην Ελλάδα, ενώ ο Χασανίδης συνεχίζει στο πλευρό του Αντώνη Κωνσταντινίδη, κερδίζοντας νέες εμπειρίες.
 
ΕΘΑ
Ανδρέας Ιωαννίδης: Ο Ιωαννίδης είναι ο μοναδικός που παρέμεινε από το περσινό τεχνικό τιμ της ΕΘΑ και συνεχίζει στο πλευρό του Χάντι Ελχάτζ. Ο Κύπριος κόουτς είναι πάντα φιλικός, με αρκετή δόση χιούμορ και γνώσεις στο άθλημα που βοηθούν ανά πάσα στιγμή τον προπονητή της ομάδας της Έγκωμης.
 
ΕΝΠ
Ζάκης Παπαδόπουλος: Ο Ζάκης έχει τον ρόλο του παίκτη-προπονητή στην ομάδα του Παραλιμνίου και βοηθά εντός και εκτός του παρκέ. Μετρημένα λόγια, πάντα εύστοχα, ενώ δίνει και τις απαραίτητες λύσεις στον αγωνιστικό χώρο όποτε χρειαστεί.
 
Κεραυνός
Μιχάλης Ματσεντίδης: Δεν υπάρχουν λόγια για τον κόουτς Ματσεντίδη. Πολλά χρόνια στο άθλημα από πολλά προπονητικά πόστα στον Κεραυνό αλλά και στις μικρές Εθνικές ομάδες. Οι γνώσεις του, αλλά πάνω από όλα οι τρόποι του είναι ξεχωριστοί.
 
Ομόνοια
Κυριάκος Αδάμου: Δίπλα στον Νικόλα Παπαδόπουλο, βρίσκεται ο άνθρωπος που κράτησε την Ομόνοια στην «περιπέτεια» της Β’ κατηγορίας. Ο Αδάμου έχει έναν πολύπλευρο ρόλο στην ομάδα και δεν είναι λίγες οι φορές που τον βλέπουμε και τον θαυμάζουμε για τον τρόπο που χειρίζεται καταστάσεις.
 
Πετρολίνα ΑΕΚ
Ιωάννης Φωτεινός - Αριστείδης Κλάδης: Δύο εξαιρετικά παιδιά από την Ελλάδα, με τον πρώτο να βρίσκεται για δεύτερη σεζόν στη Κύπρο. Στηρίζουν τις προσπάθειες του Δημήτρη Κουκούρη, είναι πολύ καλοί γνώστες του αντικειμένου τους, πάντα με την απαραίτητη ευγένεια. Είναι λίγο ντροπαλοί όταν βγαίνουν στην κάμερα, αλλά το κάνουν και οι δύο χωρίς αντίρρηση.
 
Απόλλωνας: Ο μοναδικός προπονητής που φαίνεται πως δεν έχει άμεσο συνεργάτη, είναι ο Φώτης Τακιανός του Απόλλωνα. Ο Ελλαδίτης προπονητής δηλώνει τον Γρηγόρη Παντούρη στο φύλλο αγώνα, όμως έχει περισσότερο ρόλο του παίκτη που μεταφέρει τις οδηγίες εντός αγωνιστικού χώρου.
 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)