Ώρα για το ΟΠΑΠ Final Four

Η μεγάλη γιορτή της κυπριακής καλαθόσφαιρας έχει φθάσει, με το Final Four για το Κύπελλο ΟΠΑΠ Basket League να πραγματοποιείται στις 15 και 17 Μαρτίου στο «Κίτιον» Αθλητικό Κέντρο στη Λάρνακα.

Οι δύο αναμετρήσεις για την ημιτελική φάση θα διεξαχθούν στις 17:45 και 20:45 την Παρασκευή 15 Μαρτίου. Στο γήπεδο θα προπωλούνται εισιτήρια για τους δύο αγώνες στην τιμή των 5 ευρώ. Η κάρτα φιλάθλου θα είναι απαραίτητη για όλους άνω των 14 ετών. Τα παιδιά κάτω των 14 ετών θα μπορούν να εισέλθουν δωρεάν στο γήπεδο. Το φετινό ΟΠΑΠ Final Four είναι αφιερωμένο στην Europa Uomo Κύπρου και στην προσπάθεια του συνδέσμου για ενημέρωση για την έγκαιρη πρόληψη για τον καρκίνο του προστάτη. Όλοι οι αγώνες του ΟΠΑΠ Final Four θα μεταδίδονται ζωντανά από την Cytavision.

Κεραυνός – Ε.Ν. Παραλιμνίου

Παρασκευή 15 Μαρτίου – 17:45

Κεραυνός και Ένωση Νέων Παραλιμνίου θα αγωνιστούν μεταξύ τους στις 17:45, με στόχο το πρώτο εισιτήριο που οδηγεί στον μεγάλο τελικό Κυπέλλου της Κυριακής (17/3). Η ομάδα του Στροβόλου έχει ως στόχο την κατάκτηση του τροπαίου, για πρώτη φορά μετά το 2012. Οι «ερυθροκίτρινοι» μετρούν εννέα κατακτήσεις, ενώ είχαν αγωνιστεί σε ακόμα τέσσερις τελικούς στους οποίους δεν κατάφερε ο Κεραυνός να φτάσει στον τίτλο. Από την άλλη η ΕΝΠ θέλει την διάκριση μέσα από τον θεσμό του Κυπέλλου στην φετινή σεζόν. Η ομάδα του Παραλιμνίου έφθασε στο ΟΠΑΠ Final Four και στις προηγούμενες δύο χρονιές, χωρίς να καταφέρει να κάνει το επόμενο βήμα και να φθάσει μέχρι τον τελικό. Κάτι που θα προσπαθήσει να επιτύχει την Παρασκευή (15/3) ώστε για πρώτη φορά στην ιστορία της να αγωνιστεί στον τελικό Κυπέλλου. Οι δύο ομάδες θα τα δώσουν όλα μέσα στο παρκέ για την νίκη-πρόκριση, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να είναι συναρπαστικό.

Πετρολίνα ΑΕΚ – Ομόνοια

Παρασκευή 15 Μαρτίου – 20:45

Η Πετρολίνα ΑΕΚ και η Ομόνοια θα αγωνιστούν στις 20:45, ώστε να διεκδικήσουν το δεύτερο εισιτήριο που θα οδηγήσει στον τελικό Κυπέλλου. Η Πετρολίνα ΑΕΚ είναι η ομάδα που τα τελευταία δύο χρόνια έχει κατακτήσει το Κύπελλο και θέλει να διατηρήσει τον τίτλο της. Είναι μάλιστα οι μοναδικές δύο κατακτήσεις του τροπαίου για το σωματείο της Λάρνακας, το οποίο αγωνίστηκε ακόμα μία φορά σε τελικό, το 2016, χωρίς να κατακτήσει τον τίτλο. Οι Λαρνακείς βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, είναι στην 1η θέση της βαθμολογίας και θέλουν να πετύχουν την τρίτη διαδοχική κατάκτηση του τροπαίου. Από την άλλη η Ομόνοια βρίσκεται επίσης σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, μετρώντας τέσσερις νίκες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Το τριφύλλι μπορεί να αποτελεί το αουτσάιντερ, σε θεωρητικό επίπεδο, ωστόσο η πορεία του το τελευταίο διάστημα δείχνει πως είναι μία ομάδα που μπορεί να κερδίσει κάθε αντίπαλο σε όλες τις έδρες. Η ομάδα της Λευκωσίας βρέθηκε για ακόμα μία φορά στην ιστορία της σε τελικό Κυπέλλου, το 2003, όπου είχε ηττηθεί από τον ΑΠΟΕΛ. Σίγουρα πρόκειται για ακόμα ένα συναρπαστικό παιχνίδι, όπου οι δύο ομάδες θα παλέψουν για το εισιτήριο που θα οδηγήσει στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (17/2).  

Πληροφορίες για το ΟΠΑΠ Final Four

Στον πρώτο ημιτελικό οι φίλαθλοι του Κεραυνού θα καταλάβουν την κεντρική κερκίδα και οι φίλοι της ΕΝΠ την απέναντι εξέδρα. Στον δεύτερο ημιτελικό οι οπαδοί της ΑΕΚ θα βρεθούν στην κεντρική κερκίδα και οι φίλαθλοι της Ομόνοιας την απέναντι εξέδρα.

Στον τελικό η γηπεδούχος θα είναι η ομάδα από το ζευγάρι (Πετρολίνα ΑΕΚ – Ομόνοια) και φιλοξενούμενη η ομάδα από το ζευγάρι (Κεραυνός – ΕΝΠ). Η γηπεδούχος θα καταλάβει την κεντρική εξέδρα και ένα πέταλο και η φιλοξενούμενη ομάδα την κερκίδα απέναντι από την κεντρική και επίσης ένα πέταλο.

Η τιμή εισόδου για τους δύο ημιτελικούς έχει οριστεί στα 5 ευρώ, ενώ για τον τελικό η είσοδος θα είναι στα 10 ευρώ και θα είναι απαραίτητη η υπόδειξη της κάρτας φιλάθλου στους τρεις αγώνες.

Τα παιδιά κάτω των 14 ετών θα μπορούν να εισέλθουν στο γήπεδο δωρεάν και χωρίς να χρειάζεται να υποδείξουν κάρτα φιλάθλου. Εισιτήρια θα πωλούνται στα ταμεία του σταδίου την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων, μία ώρα πριν την έναρξη κάθε παιχνιδιού.

Και οι τρεις αναμετρήσεις θα μεταδίδονται ζωντανά από την Cytavision.