Ψάχνει... ιταλική συνταγή πρόκρισης

Στην Ιταλία και το «PalaBancoDesio» αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (21:45) που φιλοξενείται από την Αρμάνι Μιλάνο με πρωταρχικό στόχο την νίκη, ει δυνατόν και με την απαραίτητη διαφορά.

Το «πράσινο» εξπρές του Ρικ Πιτίνο έχει μεταμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, μετρά πέντε συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα και μπορεί πλέον μόνο μέσα από τα δικά του παιχνίδια να εξασφαλίσει τον στόχο που πριν από λίγο καιρό έμοιαζε με άπιαστο όνειρο, εκείνον της πρόκρισης στα πλέι οφ της Euroleague. Σε μία κρίσιμη «στροφή» της διοργάνωσης κατά την οποία τόσο ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ όσο κι η Αρμάνι Μιλάνο έχουν ρεκόρ 14-13, το «τριφύλλι» αναζητά ένα διπλό το οποίο θα το βάλει σε θέση οδηγού στην μάχη οκτάδας.

Ουσιαστικά, αν έρθει η εκτός έδρας νίκη ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα μπορέσει με το 2/2 εντός έδρας να βρεθεί στα πλέι οφ. Αν μάλιστα υπερκαλύψει την διαφορά της ήττας του στο πρώτο ματς (-3) ή ακόμη περισσότερο κερδίσει +6 για να έχει και την τριπλή ισοβαθμία με την Μπασκόνια, θα έχει περιθώρια και για μία απώλεια. Χωρίς προβλήματα η αποστολή της ομάδας στο Ντέζιο και όχι στο Μιλάνο, μιας και στο «Μediolanum Forum» θα πραγματοποιηθεί συναυλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την στήριξη του κόσμου τους καθώς περισσότεροι από 200 φίλοι της ομάδας θα βρεθούν στο γήπεδο κόντρα στους πρωταθλητές Ιταλίας του Μάικ Τζέιμς. 

Στο υπόλοιπο πρόγραμμα, ξεχωρίζει το ματς Μπασκόνια-Ρεάλ Μαδρίτης, στο οποίο ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αναζητά διπλο των «μερένχες», ενώ εφόσον η Ζαλγκίρις επικρατήσει στο Κάουνας της Νταρουσάφακα θα έρθει για... τελικό στο ΣΕΦ.

Αναλυτικά τα σημερινά παιχνίδια:

19:00 Χίμκι - Μακάμπι Τελ Αβίβ
20:00 Ζαλγκίρις Κάουνας - Νταρουσάφακα
21:30 Μπασκόνια - Ρεάλ Μαδρίτης
21:45 Αρμάνι Μιλάνο - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)