Σάλος με Αλεξανδρή: «Έχει εβραϊκό αίμα μέσα του, θεωρώ ότι ψεύδεται»

Σε παγκόσμιο ζήτημα έχει μετατραπεί το σχόλιο του Βαγγέλη Αλεξανδρή για τον Ντέιβιντ Μπλατ, καθώς ο Έλληνας τεχνικός κατηγορείται για αντισημιτισμό ακόμη και από το κορυφαίο αμερικανικό, αθλητικό δίκτυο ESPN.

Η Βαγγέλη Αλεξανδρή για τη συνέντευξη Τύπου του Μπλατ, όπου ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε δηλώσει άγνοια για τη μη διεξαγωγή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό έχει φέρει τον Έλληνα πρώην προπονητή, στο «εδώλιο» του κατηγορουμένου.

Η κατακραυγή εναντίον του έχει πάρει μάλιστα παγκόσμιες διαστάσεις, καθώς θέση για το θέμα πήρε ακόμα και ο παραγωγός του κορυφαίου αθλητικού δικτύου ESPN, William Weinbaum, ο οποίος και ανέφερε:«Ο Έλληνας πρώην προπονητής, Βαγγέλης Αλεξανδρής, κατηγόρησε τον πρώην κόουτς των Καβαλίερς, Ντέιβιντ Μπλατ, ότι ψεύδεται επειδή «έχει εβραϊκό αίμα μέσα του» όταν είπε πως δεν ήξερε ότι ο Ολυμπιακός δεν θα κατέβει να παίξει σε έναν αγώνα τον προηγούμενο μήνα. 

Έξαλλος και CEO του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου, Ρόμπερτ Σίνγκερ, τόνισε ότι «τέτοιες εκφράσεις αντισημιτισμού υπενθυμίζουν τις πιο σκοτεινές ημέρες της ιστορίας και αρχαίες αλληγορίες. Είναι αδιανόητο ότι κάποιος από την αθλητική κοινότητα θα μπορούσε να κάνει τέτοια ντροπιαστικά σχόλια. Απαιτούμε άμεση ανάκληση και συγγνώμη».

Η δήλωση του Αλεξανδρή για Μπλατ: «Με εξέπληξε αυτό που είπε, γιατί ένας προπονητής του μεγέθους του Μπλατ, με τις γνώσεις και τις γνωριμίες του, δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι. Πιστεύω ότι γνωρίζει τα πάντα, δεν είναι χθεσινός, αλλά αν λάβουμε υπόψη ότι έχει και εβραϊκό αίμα μέσα του, θεωρώ ότι ψεύδεται με αυτό που είπε. Πιθανά να το είπε, χωρίς να γνωρίζω μια απλή εικασία κάνω, γιατί περισσότερο δεν ήθελε να πάρει θέση».

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)