Κοιμήθηκε ο... Θεός και ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ τα είχε... όλα πριν το ματς: Μομέντουμ, τρομερή ψυχολογία και ένα «καυτό» ΟΑΚΑ να τον περιμένει για τη νίκη που θα «κλείδωνε» την παρουσία της ομάδας στα πλέι-οφ. Οι συνθήκες ήταν ευνοικές και η ομάδα του Ρικ Πιτίνο έκανε αυτό που έπρεπε για 35 λεπτά, όμως στο τέλος η Ρεάλ έκανε την ανατροπή και έφτασε στη νίκη με ένα τρελό και... σκοτωμένο σουτ του Ρούντι Φερνάντεθ στη λήξη του αγώνα.

Οι έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης ξεκίνησαν εντυπωσιακά, προηγήθηκαν ακόμα και με 18 πόντους (32-14), όμως στο δεύτερο μέρος πιέστηκαν αρκετά και στο τέλος... κοιμήθηκαν. Έτσι, οι Μαδριλένοι έφυγαν με το διπλό και ο Παναθηναικός γκρέμισε όλα όσα έχτιζε στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού.

Πλέον, το ματς με την Μπουντούτσνοστ (4/4) αποκτά χαρακτήρα τελικού για την πρόκριση στη post season, όμως όλα παραμένουν ρευστά για την τελική βαθμολογική κατάταξη.

Η εξέλιξη του αγώνα

1η περίοδος

Τρομερό ξεκίνημα από τον Παναθηναϊκό στο ματς. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο έβγαλε τρομερή ενέργεια στα πρώτα λεπτά του παρκέ, η άμυνα λειτούργησε εξαιρετικά και οι «πράσινοι» έτρεξαν με πρωταγωνιστές τους Καλάθη και Παπαγιάννη, κάτι που έφερε από νωρίς διψήφια διαφορά (18-6, 5'). H Ρεάλ συνέχισε να βρίσκεται... αλλού, οι γηπεδούχοι είχαν σταθερά τον έλεγχο και έκλεισαν το εντυπωσιακό πρώτο δεκάλεπτο στο +18 (32-14).

 

 

2η περίοδος

Η Ρεάλ ξεκίνησε με ένα γρήγορο 8-2 στο δεύτερο δεκάλεπτο και έκανε... δήλωση επιστροφής στο ματς, ενώ οι «πράσινοι» είχαν κάποιες λάθος επιλογές. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο κατέβασε την διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (35-26, 15'), όμως ένα μικρό ξέσπασμα με πρωταγωνιστή τον Καλάθη αποκατέστησε την τάξη (40-26, 17'). O Παναθηναϊκός πήρε ξανά μπροστά και πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με προβάδισμα 12 πόντων (45-33).

3η περίοδος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό κρεσέντο του Σέρχιο Γιουλ: Ο ηγέτης των Ισπανών πήρε μπροστά, πέτυχε οκτώ σερί πόντους και η Ρεάλ μείωσε γρήγορα στους έξι (50-44, 22'). Οι γηπεδούχοι έμειναν ψύχραιμοι και έμειναν μπροστά, ενώ ένα μεγάλο σουτ του Κιθ Λάνγκφορντ έφερε ξανά τον Παναθηναικό στο +10 (59-49). Τελικά, οι «πράσινοι» έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο στο +6 (59-33).

4η περίοδος

Ο Λάνγκφορντ και ο Τόμας ανέλαβαν δράση στις αρχές της τέταρτης περιόδου και ευστόχησαν σε κρίσιμα σουτ, σε σημεία που η Ρεάλ κυνηγούσε να πλησιάσει. Μάλιστα, ο έμπειρος φόργουορντ ανέβασε την διαφορά στους 11 (71-60) σε κρίσιμο σημείο, όμως ένα 9-0 της Ρεάλ έδωσε χαρακτήρα θρίλερ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης (71-69, 37'). Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να προηγείται με 73-71 21" πριν το τέλος, όμως η μπάλα κατέληξε στον Ρούντι, ο οποίος έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με ένα σκοτωμένο σουτ στη λήξη.
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)