Πολύ λίγος για την οκτάδα...

Άσχημο αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ ηττήθηκε από την Ζαλγκίρις με 72-68 και έχασε τον πρώτο «τελικό» για την πρόκριση στα πλέι-οφ, σε ένα ματς που ήταν εξ'αρχής «do or die» για το πλασάρισμα στην πρώτη οκτάδα. Πλέον, οι Πειραιώτες ψάχνουν... σενάρια για να αποφύγουν τον αποκλεισμό.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλός σε μεγάλο διάστημα του αγώνα, όμως στα τελευταία λεπτά είχε κακές επιλογές, με το καθαρό μυαλό των Σπανούλη και Στρέλνιεκς να λείπει σε κρίσιμα σημεία. Η Ζαλγκίρις είχε συγκέντρωση, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη που βρήκε και έφτασε σε ένα μεγάλο διπλό, που την βάζει για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης στα πλέι-οφ!

Η εξέλιξη του αγώνα

1η περίοδος

Με κεντρικό πρόσωπο και κινητήριο μοχλό τον Ουέμπερ, ο Ολυμπιακός έβγαλε ενέργεια στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και προηγήθηκε με 15-7. Η Ζαλγκίρις πάντως ισορρόπησε, εκμεταλλεύτηκε κάποια κενά στην «ερυθρόλευκη» άμυνα και μείωσε στο καλάθι (18-16) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

2η περίοδος

Η Ζαλγκίρις ξεκίνησε εντυπωσιακά στο δεύτερο δεκάλεπτο, «πυροβόλησε» από το τρίποντο και το σερί της έφτασε γρήγορα το 8-0, γεγονός που την έφερε στο +6 (18-24). Το τάιμ-άουτ και οι φωνές του Μπλατ ξύπνησαν τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι «χτύπησαν» στη ρακέτα, βρήκαν σκορ από οργανωμένες επιθέσεις και ανέλαβαν ξανά τα ηνία του αγώνα. Έτσι, ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα τεσσάρων πόντων (38-34). Αξίζει να σημειωθεί πως οι Ουέμπερ (12π) και Μιλουτίνοφ (11π) είχαν τους 23 από τους 38 πόντους της ομάδας τους.

3η περίοδος

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει δώσει από την αρχή της χρονιάς έμφαση στην επίθεση, όμως το τρίτο δεκάλεπτο έφερε στο νου τον Ολυμπιακό των προηγούμενων χρόνων. Η άμυνα μπήκε σε κεντρικό ρόλο και οι Πειραιώτες... δάγκωναν στο πίσω μέρος του παρκέ, ενώ ταυτόχρονα βρήκαν σκορ μέσω καλών επιλογών στην επίθεση. Το +12 του 26ου λεπτού (51-39) αποδεικνύει του λόγου το αληθές, όμως τα επόμενα τέσσερα λεπτά ήταν... καταστροφικά: Η Ζαλγκίρις βρήκε σουτ, επέβαλλε τον ρυθμό της και τελικά το 30ο λεπτό την βρήκε στο -1 (51-48).

4η περίοδος

Ο Μιλάκνις ευστόχησε σε τρίποντο και το 51-51 έφερε τις δύο ομάδες στο σημείο μηδέν, με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου. Το παιχνίδι έγινε θρίλερ, με την Ζαλγκίρις να έχει πάντως το προβάδισμα μέχρι το 63-62 από τον φανταστικό Ουέμπερ, στο 38'. Οι Λιθουανοί πάντως είχεν συγκέντρωση και προηγήθηκαν με τρεις σε κρίσιμο σημείο (65-68, 39'). Ο Μπριάντε Ουέμπερ έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, η άμυνα του Ολυμπιακού κοιμήθηκε για εννιά δευτερόλεπτα και το φάουλ στον Γκριγκόνις -που άργησε- έδωσε την ευκαιρία στους Λιθουανούς να προηγηθούν με 4 (66-70). Ο Μιλουτίνοφ μείωσε (68-70) 5" πριν το τέλος. Ο Γκριγκόνις πήγε πάλι στις βολές και υπέγραψε τελικά το μεγάλο διπλό της Ζαλγκίρις στο ΕΦ (68-72).
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)