Final Four στην Αθήνα στη μνήμη Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλου

Στην Αθήνα πιθανότατα θα διεξαχθεί (γιατί υπάρχει και ένα συνολικό κόστος για την διοργάνωση που πλησιάζει χοντρικά τα 5 εκατομμύρια €) ένα από τα δυο επόμενα Final Four της Euro League και άμεσα αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν αυτό θα είναι το 2020 ή το 2021.

Επίσης, η φρέσκια είδηση, θα έχει... ονοματεπώνυμο, για την ακρίβεια δυο ονόματα και το επώνυμο που έχει ταυτιστεί με τον "εξάστερο" και το ευρωπαικό μπάσκετ στο κορυφαίο του επίπεδο την τελευταία 25ετία : "Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος"!

Σε συνέχεια του σημερινού ρεπορτάζ της εφημερίδας "Live Sport" το οποίο ανέφερε πως θα υπάρξει Final Four αφιερωμένο στη μνήμη των Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλο, το Sport24.gr έψαξε το θέμα και από τις δυο πλευρές έτσι ώστε να δει σε ποια βάση και που ακριβώς βρίσκονται οι συζητήσεις.

Αρχικά από το Υφυπουργείο Αθλητισμού τόνιζαν πως εδώ και καιρό ο Τζόρντι Μπερτομέου είχε πει πως ούτως η άλλως θα γινόταν στην Αθήνα ένα από τα επόμενα δυο Final Four με τις συζητήσεις να μην έχουν διακοπεί παρά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και παρά το γεγονός πως το όλο θέμα φάνηκε πως κολλάει.

Μετά το θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου όμως, έπεσε στο τραπέζι η ιδέα ώστε το Final Four, όποτε και αν αυτό διοργανωθεί στη χώρα μας, να γίνει στη μνήμη των Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλου. Καθώς και με τους δυο παράγοντες του Παναθηναϊκού ο Τζόρντι Μπερτομέου είχε εξαιρετική σχέση και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το πόσο έχουν συμβάλει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ γενικότερα και στην γιγάντωση της Euro League ειδικότερα.

Την ίδια ώρα από το Υφυπουργείο έλεγαν επίσης πως το μόνο εμπόδιο που υπάρχει ώστε να γίνει την επόμενη χρονιά είναι κάποια έργα ανακαίνισης που πρέπει να πραγματοποιηθούν στο ΟΑΚΑ. Και κυρίως αν αυτά θα μπορέσουν να γίνουν μέσα στο καλοκαίρι και πριν την έναρξη της ερχόμενης περιόδου ώστε να μην επηρεαστεί ο Παναθηναϊκός.

Αν συμβεί αυτό τότε όλα δείχνουν πως το 2020 η Αθήνα θα είναι η πόλη που θα διοργανώσει το Final Four αλλιώς αν δε βγουν οι χρόνοι, θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2021.

Στο Υπουργείο περιμένουν τις επόμενες μέρες μια απάντηση σχετικά με τα έργα που πρέπει να γίνουν και το χρονοδιάγραμμα τους καθώς το κονδύλι έχει ήδη εγκριθεί. Τότε θα γίνει και η τελική επαφή με την πλευρά της Euro League και τον Τζόρντι Μπερτομέου ώστε να αποφασιστεί ποιό τελικά Final Four θα διεξαχθεί στην Αθήνα.

Άλλωστε ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Euro League συνηθίζει πριν από το Final Four κάθε χρονιάς να παρουσιάζει σε επίσημη συνέντευξη του την πόλη που θα φιλοξενήσει το επόμενο. Οπότε μέχρι τις 10 Μαΐου πρέπει να γνωρίζει τι ακριβώς θα γίνει.

 

Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)