BINTEO: Όταν ο Παναθηναϊκός έραψε το δεύτερο αστέρι του

Ήταν 20 Απριλίου του 2000 όταν ο Παναθηναϊκός ανέβηκε για 2η φορά στην ιστορία του, στη κορυφή της Ευρώπης.

Το τριφύλλι σήκωσε στον ουρανό του κλειστού της Πυλαίας το βαρύτιμο τρόπαιο στέλνοντας στον έβδομο 6000 φίλους του ράβοντας στη φανέλα του το δεύτερο από τα έξι αστέρια.

Ο δρόμος του Παναθηναϊκού μέχρι το Final4 όμως δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς χρειάστηκε να αποκλείσει τη Μπούντουκνοστ με 2-1 για τη φάση των 16 ενώ στους 8 απέκλεισε με 2-0 την Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ και να φτάσει μετέπειτα στο Final4 που τον περίμεναν οι Μακάμπι, η Μπαρτσελόνα και η Εφές Πίλσεν.

Πρώτο εμπόδιο η τουρκική Εφές. Η ομάδα του Αταμάν δεν κατάφερε να απειλήσει σε κανένα σημείο του παιχνιδιού τους «πράσινους» οι οποίοι έφτασαν εύκολα στη νίκη με διφήψια διαφορά 81-71. Κορυφαίο ήταν το καυτό δίδυμο των Μποντίρογκα και Ρέμπρατσα με 22 και 15 πόντους αντίστοιχα.Παναθηναϊκός-Έφες Πίλσεν: 81-71 (41-33)Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μποντιρόγκα 22, Ρέμπρατσα 15, Αλβέρτης 11, Ρότζερς 9, Τζεντίλε 7, Κάτας 5, Φώτσης 5, Μπερκ 4, Κοχ 3Έφες Πίλσεν (Αταμάν): Τούρκογλου 15, Μουλαομέροβιτς 14, Μπεσόκ 13, Ντρόμπνιακ 11, Κουτλουάι 8, Γουίνσλοου 4, Ονάν 3, Βεκίλογλου 3

Στον τελικό ο Παναθηναϊκός θα έβρισκε μπροστά του το εμπόδιο της Μακάμπι, το οπίο ήταν σαφώς πιο δύσκολο από αυτό της Εφές. Οι Ισραηλινοί με τους ΜακΝτόναλντ (11π) και Χάφμαν(26π) έβαλαν δύσκολα στην ελληνική ομάδα διεκδικώντας τη νίκη μέχρι τέλους. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει αυτόν τελικό. Ο Ζέλικο Ρέμπρατσα-που εκτός των άλλων αναδείχθηκε και MVP του Final4- έκανε εμφάνιση που θα μνημονεύει στα εγγόνια του με 20 πόντους ενώ ο Όντεν Κάτας με 17 πόντους, ήρθε να δέσει το γλυκό για το «τριφύλλι» που πανηγύρισε το δεύτερο ευρωπαϊκό του τίτλο.

Στα αξιοσημείωτα ότι η νίκη του Παναθηναϊκού στο τελικό έκανε πλουσιότερο τον σύλλογο κατά ένα τρόπαιο, τους Αφούς Γιαννακόπουλους όμως 500.000.000 δραχμές φτωχότερους αφού τέτοιο ήταν το πριμ  που είχαν υποσχεθεί στους παίκτες.

Panathinaikos-Maccabi Tel Aviv 73-67 (36-36)Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ: 73-67 (36-36)Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τζεντίλε 3, Αλβέρτης 4, Μποντιρόγκα 9, Ρότζερς 4, Ρέμπρατσα 20, Κάτας 17, Φώτσης 9, Μπερκ 7, ΚοχΜακάμπι Τελ Αβίβ (Γκέρσον): ΜακΝτόναλντ 11, Σαρπ 5, Χένεφελντ, Χάφμαν 26, Κόμετζις 3, Μπρίσκερ 13, Τζάμσι 3, Σέφερ 6, Σέλεφ, Πόπα

Για τον Παναθηναϊκό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, η κατάκτηση του ευρωπαϊκού σηματοδοτεί την έναρξη μιας εποχής κατά την οποία το «τριφύλλι» κυριάρχησε σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Εκνευρισμένη με τα ΜΜΕ η Ρούλα Πισπιρίγκου-Θιγμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών
Έκρηξη θυμού και απειλών από Τατάρ για τον επικείμενο εξοπλισμό της Ε.Φ
Έφυγε η Ζατόπκοβα, το πρότυπο των Ολυμπιονικών
Ο Κορντέιρο όταν μιλούσε δεν ...σκεπτόταν και είδε την πόρτα της εξόδου
Η λύση είναι μάλλον μία: Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων
Η UEFA καλεί τις Κυβερνήσεις να προχωρήσουν κανονικά για το Euro 2020
Ο κορωνοιός προβληματίζει έντονα την UEFA , λύσεις όμως….
Η Ομόνοια που... δεν έχει βάθος, έχει τσαμπουκά και πάθος
Αταλάντα: Η «σταχτοπούτα» του Τσάμπιονς Λιγκ, που ανάβει φωτιές παντού!!!
Αχ βρε Τραΐκοβιτς, μέχρι και μάντρες πήδηξες για πάρτι τους. Τραγέλαφοι...