Αυξάνονται οι Γιάννηδες στην Αμερική λόγω του Αντετοκούνμπο!

Μπορεί να ξέρουμε μέχρι σήμερα μόνο έναν Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά πιθανότητα χάρις στον νεαρό Έλληνα σούπερ σταρ θα συναντάμε πλέον όλο και περισσότερους Γιάννηδες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.
 
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας USA Today που ερεύνησε την ομοσπονδιακή βάση δεδομένων και διαπίστωσε ότι το όνομα Γιάννης παρουσιάζει αύξηση 135% σε σχέση με πέρυσι και 662% συγκριτικά με το 2016. Μάλιστα η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι το 2015 μόλις έξι νεογέννητα παιδιά είχαν λάβει το όνομα Γιάννης στις ΗΠΑ.
 
Πάντως δεν πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο, καθώς, όπως τονίζει η USA Today, πολλές φορές στο παρελθόν τα πρότυπα από τον χώρο του αθλητισμού αλλά και της ευρύτερης βιομηχανίας θεάματος έχουν δημιουργήσει τάσεις για την ονομασία των νεογέννητων παιδιών.
 
Μάλιστα, η εφημερίδα επισημαίνει πως το όνομα του Γιάννη ήταν αυτό που κατέκτησε την κορυφή της μεγαλύτερης αύξησης για το 2018, ένα γεγονός που ερμηνεύεται και ως θετικός οιωνός για τις προοπτικές του Έλληνα γκαρντ να κερδίσει το φετινό βραβείο του MVP στο NBA.
 
Σε κάθε περίπτωση πάντως ο αριθμός των 61 παιδιών που ονομάστηκαν Γιάννης το 2018 χρήζει προσεκτικής ανάγνωσης πριν την εξαγωγή ευρύτερων συμπερασμάτων με δεδομένο ότι ως απόλυτος αριθμός παραμένει μικρός αλλά και με δεδομένη την έντονη παρουσία της ελληνοαμερικανικής κοινότητας που ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό το έθιμο για την χρήση των ονομάτων των παππούδων και των γιαγιάδων.
 
Για παράδειγμα το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο ήταν το τελευταίο πράγμα που πέρασε από το μυαλό του νεαρού ομογενή Έρνεστ Κατέχη από το Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης όταν πριν από λίγους μήνες βάπτισε το γιο του Γιάννη. Όπως λέει, ήθελε απλώς να ακολουθήσει το ελληνικό έθιμο τιμώντας τον πατέρα του. Χαριτολογώντας, όμως, αναγνωρίζει ότι η δημοφιλία του Αντετοκούνμπο ίσως να έπαιξε κάποιο ρόλο στο να πειστεί η αμερικανική οικογένεια της συζύγου του.
 
Από την πλευρά του, ο Πάνος Σατζόγλου, διευθυντής προγράμματος του ομογενειακού σταθμού COSMOS FM, που ταξίδεψε πρόσφατα στο Μιλγουόκι λέει πως δεν του προκαλεί εντύπωση ο αριθμός των πέντε παιδιών που έλαβαν το όνομα Γιάννης (2018) στο Ουισκόνσιν, την πολιτεία που αποτελεί την έδρα της ομάδας του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Σχολιάζοντας πως «και λίγα είναι», ο ομογενής δημοσιογράφος διαπίστωσε ότι ο Γιάννης έχει αναδειχθεί στο πρόσωπο που συμβολίζει όχι μόνο την περηφάνια αλλά και την οικονομική αναγέννηση μιας ολόκληρης πόλης.
 
Για τον διευθυντή της «Super League Athletic Academy» Δημήτρη (Τζέιμς) Πριστούρη, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι όλα αυτά και ίσως και κάτι παραπάνω. Όπως υποστηρίζει ο ομογενής γυμναστής που έχει οργανώσει πολλαπλά «Greek Heritage Night» προς τιμήν του Γιάννη στο Barclays Center, ο Αντετοκούνμπο είναι το πρόσωπο κλειδί που ενώνει την ομογένεια στις ΗΠΑ από την ανατολική ως την δυτική ακτή. «Ποιος άλλος μπορεί να μαζέψει τόσο κόσμο εκτός από τον Γιάννη και την παρέλαση (για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο);» είχε αναρωτηθεί ο Δ. Πριστούρης μετά το τελευταίο "Greek Heritage Night" που είχε οργανώσει στο Barclays Center.
 
 
Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)