Συγκίνησε ο Λιν: Δεν κάνω όνειρα, πιστεύω ο Θεός δεν θα μου τα δώσει

Συντετριμμένος. Διαλυμένος ψυχολογικά. Αυτές οι λέξεις μπορούν να περιγράψουν τον Τζέρεμι Λιν, ο οποίος έδωσε μία συγκινητική ομιλία σε μία εκδήλωση στην Ταϊβάν, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ασία.

Σε μία κραυγή για βοήθεια, ο Τζέρεμι Λιν έδειξε να βρίσκεται σε τραγική ψυχολογική κατάσταση. Με την free agency να συμπληρώνει ένα μήνα, ο Λιν είναι ακόμα χωρίς ομάδα στο ΝΒΑ, με πληροφορίες να τον θέλουν στο στόχαστρο της ΤΣΣΚΑ, κάτι που τον έχει διαλύσει.

"Είναι δύσκολο. Είναι δύσκολο. Πάντα ήθελα να κάνω τα πράγματα με τον σωστό τρόπο. Και κάθε χρόνο αφιερώνομαι όλο και περισσότερο στον Θεό. Και κάθε χρονιά γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Στα αγγλικά υπάρχει μία φράση που λέει πως 'όταν πιάσεις πάτο, μπορείς να κοιτάξεις μόνο ψηλά'. Αλλά ο πάτος φαίνεται να είναι ατελείωτος για εμένα" είπε αρχικά ο Λιν παίρνοντας το μικρόφωνο. Αυτή όμως ήταν μόνο η αρχή στο ξέσπασμά του. 

"Η free agency είναι δύσκολη, επειδή πιστεύω ότι με κάποιο τρόπο το ΝΒΑ με παράτησε. Πάντα ήξερα πως αν έδινα σε κάποιον έναν λόγο να με αμφισβητήσει θα το έκανε. Μετά από την σεζόν έπρεπε να προετοιμαστώ για το ταξίδι στην Ασία και αυτό ήταν το τελευταίο που ήθελα να κάνω, επειδή ήξερα ότι για 6 εβδομάδες θα έπρεπε να φορέσω ένα χαμόγελο και να μιλάω για ένα πρωτάθλημα που δεν πιστεύω ότι άξιζα. Να μιλήσω για ένα μέλλον που δεν ξέρω αν θέλω να έχω. Ειλικρινά, είναι ντροπιαστικό και δύσκολο".

Ο Λιν, ο οποίος είναι γνωστός για την πίστη του στον Θεό, στην συνέχεια είπε μερικά ακόμα πιο βαριά πράγματα: "Πάντα ήθελα να επιστρέψω και να είμαι μία εικόνα του θριάμβου του Θεού, ο οποίος έκανε θαύματα μέσα από μένα. Φαίνεται όμως ότι κάθε χρόνο που ανεβαίνω στην σκηνή μιλάω μόνο για το πόσο υποφέρω. Πήγα στο ΝΒΑ ως ένα νεαρό παιχνίδι που νόμιζε ότι θα κατακτήσει τον κόσμο και τώρα περνάω περισσότερο χρόνο με το να σκέφτομαι να τα παρατήσω.

Πάντα λέω στον εαυτό μου ότι αν κάνω γιο δεν θέλω να πάει στο ΝΒΑ. Δεν θα κληθεί να διαχειριστεί την φήμη και το να βλέπει τις αποτυχίες του να προβάλλονται σε όλο τον κόσμο. Η μεγαλύτερη ερώτησή μου πάει στον Θεό. 'Γιατί μου τα έδωσες όλα αυτά; Γιατί μου τα έδωσες όλα και μετά με άφησε έτσι;' Ειδικά όταν δεν είμαι τέλειος, αλλά κάνω ό,τι μπορώ για δώσω τα πάντα στον Θεό".

Κλείνοντας, ο 30χρονος γκαρντ είπε κάποια πράγματα τα οποία σίγουρα σημάδεψαν τον κόσμο: "Η αλήθεια είναι ότι η ζωή μου δεν είναι καν η χειρότερη. Όλοι εδώ μέσα περνάτε κάτι χειρότερο. Εσείς ξέρετε πώς είναι να βλέπετε τα προβλήματά σας να διαλύονται. Αυτό τον καιρό προσπαθώ να μην κάνω όνειρα, γιατί πιστεύω ότι αν κάνω όνειρα ο Θεός δεν θα μου τα δώσει. Και ξέρω ότι πολλοί αισθάνεστε αβοήθητοι, ίσως είναι ο γάμος, το σχολείο ή ο σκοπός της ζωής σας. Δεν ξέρω τι είναι, αλλά πολλοί είστε σαν εμένα και περιμένετε".

 

 

Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)