Έχασε στον τελικό του Ακρόπολις η Εθνική Ελλάδος-Πονοκέφαλος οι τραυματισμοί

Ο σοβαρός τραυματισμός του Γιάννη Αθηναίου σόκαρε την Εθνική ομάδα που ηττήθηκε από τη Σερβία με 80-85 στην παράταση (72-72 κ.α.) και οι σκέψεις πλέον είναι στον Έλληνα γκαρντ που υπέστη ρήξη χιαστού…

Η Εθνική είναι υποχρεωμένη να πορευτεί το επόμενο διάστημα δίχως τον Κώστα Σλούκα που χτύπησε στον αγώνα με την Ιταλία, ο Ιωάννης Παπαπέτρου υπέστη μυϊκό τραυματισμό κόντρα στην Τουρκία και τέθηκε off από τον σημερινό αγώνα με τους Σέρβους όπου ο Γιάννης Αθηναίου αποχώρησε σφαδάζοντας στους πόνους, με την κλινική εξέταση να δείχνει ρήξη χιαστού. Το ΟΑΚΑ ήταν κατάμεστο για τον αγώνα με τη Σερβία που παρατάχθηκε δίχως τον Νίκολα Γιόκιτς, ο Σκουρτόπουλος άφησε εκτός αγώνα τους Παπαπέτρου, Παπανικολάου και η Εθνική έστειλε το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο με το τρίποντο του εκπληκτικού Θανάση Αντετοκούνμπο (17π., 5/9 τρίπ.). Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς έκανε το 3/3 στο «Ακρόπολις» και χειροκροτήθηκε από τους Έλληνες φιλάθλους.

Ο αγώνας

Η Εθνική παρατάχθηκε κόντρα στη Σερβία με βασικούς τους Καλάθη, Λαρεντζάκη, Γιάννη Αντετοκούνμπο, Πρίντεζη και Μπουρούση, με τον MVP του ΝΒΑ να παίζει για πρώτη φορά ως σμολ φόργουορντ ελλείψει των Παπανικολάου και Παπαπέτρου. Η Ελλάδα προσπάθησε να τρέξει στα πρώτα λεπτά, εκεί όπου ο Αντετοκούνμπο βρήκε τρεις φορές χώρο στο ανοιχτό γήπεδο και τη μια κέρδισε φάουλ, την άλλη γκολ – φάουλ και την τρίτη τελείωσε τη φάση με ένα τρομερό in your face κάρφωμα στον Μπογκντάνοβιτς!

Η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 19-17 για την Εθνική που μέτρησε 7/15 σουτ εντός πεδιάς κι έκανε 6 κλεψίματα κόντρα στους Σέρβους που κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (10-5) και στηρίχτηκαν επιθετικά στον Μπογκντάνοβιτς (8π.). Με τη διαφορά στο +8 (25-17, 11’) οι βολές παρέμεναν πρόβλημα για την Εθνική (2/5) όμως τα κλεψίματα και τα τρίποντα (5/10) ήταν το ευχάριστο νούμερο. Ο Κόνιαρης πέρασε αρκετή ώρα στο παρκέ ως παρτενέρ του Καλάθη ενώ οι Σέρβοι προστάτευαν τη ρακέτα τους και δεν άφησαν ανοιχτό γήπεδο με καλές επιστροφές.

Η Εθνική πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 38-31, με πρώτο σκόρερ τον Θανάση Αντετοκούνμπο (11π.) και τον Γιάννη να περιορίζεται σε 1:51 στο δεύτερο δεκάλεπτο. O Greek Freak μπήκε με το γκάζι… πατημένο στην τρίτη περίοδο, ανεβάζοντας τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, κάνοντας το 45-35 με γκολ – φάουλ στο 23’. Παρ’ όλα αυτά, οι Σέρβοι δημιούργησαν προβλήματα στη κυκλοφορία της μπάλας της Εθνικής, περιορίζοντας παράλληλα το transition παιχνίδι της Ελλάδας. Ο Ραντούλιτσα μείωσε σε 54-52 με 2/2 βολές όμως η Ελλάδα άντεξε στην πίεση και πήγε αποδυτήρια μπροστά με 57-52.

Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τον Καλάθη να σκοράρει για το 63-59 στα 3:33 για το τέλος και τον Μπογκντάνοβιτς να μειώνει σε 63-62. Μάλιστα ο Μπιέλιτσα έδωσε το προβάδισμα στη Σερβία (63-64, 37:18) ενώ ο Μπογκντάνοβιτς σκόραρε για τρεις, κάνοντας το 63-67 στο 1:51 για το τέλος.

Το alley-oop κάρφωμα του Μιλουτίνοφ έκανε το 64-69 ενώ ο Μπιέλιτσα σκόραρε από τα 7 μέτρα μπροστά στον Παπαγιάννη (64-72) για τη Σερβία που έκανε επιμέρους 13-1. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο σκόραρε για τρεις στα 12.5 για το 72-72 και ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ, ο Μπογκντάνοβιτς πήρε πάνω του την τελευταία επίθεση όμως αστόχησε και το ματς πήγε στην παράταση!

Εκεί τα τρίποντα των Καλάθη και Μπογκντάνοβιτς έκαναν το 75-77 ενώ ο Μπιέλιτσα σκόραρε από τη γωνία για το 75-80. Ο Καλάθης μείωσε σε 80-82 από τη γραμμή των βολών και ο Γκούντουριτς κέρδισε φάουλ από την Γιάννη σε προσπάθεια για τρεις στα 23.2, κάνοντας το 80-85. Ο Μπιέλιτσα έκοψε τον Λαρεντζάκη και οι Σέρβοι πανηγύρισαν τη νίκη, κάνοντας το 3/3 στο «Ακρόπολις»

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 38-31, 57-52, 72-72 κ.α.

Πηγή:gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)