Η πρόκριση χάθηκε τσάμπα για την Ελλάδα

Τα έδωσαν όλα, έφτασαν κοντά στο θαύμα αλλά η ήττα-σοκ με τη Βραζιλία πληρώθηκε ακριβά. Η Εθνική νίκησε την Τσεχία (84-77) με τον Καλάθη (27π, 6 ασ, 6 ριμπ) να κάνει όργια αλλά γυρίζει αποτυχημένη από το Παγκόσμιο. Σφύριζαν... κλέφτικα οι διαιτητές.

Ήταν ένα ματς... δίχως αύριο, από αυτά που έχει ζήσει (και κερδίσει) αρκετές φορές στο παρελθόν η Εθνική μας ομάδα. Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου ήξεραν ότι έπρεπε να κερδίσουν με 12+ πόντους την καλοδουλεμένη μηχανή των Τσέχων και η εικόνα των πρώτων 25 λεπτών δεν μπορούσε να φέρει ενθουσιασμό, ούτε... ελπίδες, αφού οι Τσέχοι είχαν το προβάδισμα και το πάνω χέρι για την πρόκριση.

Η είσοδος του Θανάση Αντετοκούνμπο στη συνέχεια και η σταθερά τρομερή παρουσία του Νικ Καλάθη έβαλαν την Ελλάδα στις... ράγες για την πρόκριση, με διαφορά που έφτασε σε διψήφιο επίπεδο και... πάθος που ξεχείλιζε!

Το ματς έγινε θρίλερ και η αποβολή του Γιάννη Αντετοκούνμπο με 5 φάουλ έφερε μικρή αναταραχή στις τάξεις της «γαλανόλευκης» και... θάρρος στους Τσέχους, που βρήκαν πόντους για να μείνουν κοντά μέχρι τα τελευταία, δραματικά δευτερόλεπτα.

Ωστόσο, η διαφορά των 12 πόντων έμοιαζε με... βουνό και η κατάκτηση της κορυφής του δεν ήρθε ποτέ. Η Ελλάδα κέρδισε (84-77) αλλά αποχαιρέτησε την διοργάνωση με αποκλεισμό στη φάση των «16», την ώρα που οι Τσέχοι πανηγύρισαν έξαλλα την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου.

Η ήττα από την Βραζιλία τελικά κόστισε ακριβά στην «Επίσημη Αγαπημένη», που έμεινε ξανά μακριά από τις επιτυχίες, έστω και αν οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου έδωσαν ό,τι είχαν στο παρκέ, παλεύοντας πραγματικά μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Πηγή: Sdna.gr

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών