Αντετοκούνμπο: Όταν έπαιζα στην FIBA, ένιωθα σαν φυλακισμένος (vid)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπορεί να... ανασάνει ξανά. Μιλώντας στα ΜΜΕ λίγο μετά τη νίκη των Μπακς επί των Τζαζ στο (φιλικό) ντεμπούτο του για την φετινή σεζόν, ο σταρ των Μπακς παραδέχθηκε μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο αισθανόταν... φυλακισμένος από την έλλειψη χώρων που υπήρχαν, αφού το γήπεδο ήταν μικρότερο από ότι στο ΝΒΑ.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης ρωτήθηκε στην αρχή για το πώς αισθάνθηκε μετά το πρώτο του κάρφωμα στο παιχνίδι. "Ένιωσα υπέροχα φίλε. Παίζοντας στην FIBA αισθανόμουν... φυλακισμένος. Σαν να βρισκόμουν σε κλουβί, αλλά τώρα είμαι ελεύθερος. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα και παίζω με τους συμπαίκτες μου και μπροστά στους φιλάθλους μας".

Αναφερόμενος στον λόγο που αισθανόταν "φυλακισμένος", ο Γιάννης πρόσθεσε λίγο αργότερα: "Οι κανόνες, ο τρόπος που παίζεται το μπάσκετ, οι αποστάσεις. Αισθανόμουν ότι έπαιζα ένας εναντίον πέντε όποτε έπαιρνα την μπάλα. Προτιμώ το ΝΒΑ και το μπάσκετ που παίζεται εδώ. Όποιον παίκτη και να ρωτήσετε το ίδιο θα σας πει. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα".

Ο Γιάννης αναφέρθηκε στην συνέχεια στην εμφάνισή του: "Είμαι σκουριασμένος. Δεν είμαι στην καλύτερη φυσική μου κατάσταση, αλλά μπορώ να φτάσω εκεί. Θα δουλέψω σκληρά και θα φτάσω εκεί που θέλω. Τα στατιστικά δεν έχουν σημασία, αλλά ως Γιάννης - για να μπορέσω να βρεθώ παντού στο γήπεδο, πρέπει να βρεθώ στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση".

Όσο για το γεγονός ότι τα έδωσε όλα, είπε: "Λατρεύω να τα δίνω όλα. Πάντα πρέπει να προσπαθείς. Αυτό πρέπει να κάνω. Εξαρτάται από τον προπονητή μου να διαχειριστεί τον χρόνο συμμετοχής μου. Αυτό ζητάει ο προπονητής μου από μένα".

Σε ερώτηση σχετικά με τον Κάιλ Κόρβερ τόνισε: "Είναι όπλο να έχουμε τον Κόρβερ στην ομάδα. Όποτε είναι ελεύθερος πρέπει να του δίνουμε την μπάλα. Έβαλε σουτ και σήμερα και θα τον χρειαστούμε. Αυτό που έμαθα σήμερα είναι πως όποτε κάνω drive, κινείται, κάτι που δεν ήξερα. Πρέπει να σιγουρευτώ ότι θα έχω το κεφάλι ψηλά και να ξέρω πού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή"

Πηγή: Sport24.gr

Δειτε Επισης

«Το trade Βαλαντσιούνας-Σάριτς μπορεί να ολοκληρωθεί αυτό το Σαββατοκύριακο»
«Ο Μαντουέκε ήθελε να φύγει, ήταν δική του απόφαση»
H Interpol εντόπισε τον Σλότερ-Θα καταθέσει στο Δικαστήριο για την υπόθεση με τα πλαστά διαβατήρια
«Έγινε αδύνατο για μένα να νικήσω τον Σίνερ ή τον Αλκαράθ, θα επιστρέψω τουλάχιστον μία φορά στο Wimbledon»
Στο Ευρωπαϊκό Στίβου Κ23 με φιλοδοξίες η Κύπρος-Η μεγαλύτερη αποστολή στην ιστορία
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξενάγησε σε live μετάδοση τον διάσημο youtuber IShowSpeed στην Ακρόπολη
Νέα ευκαιρία για εισιτήρια για το παιχνίδι Ισπανία-Ελλάδα στη Λεμεσό για το Εurobasket
Ο Κώστας Αντετοκούνμπο στον Ολυμπιακό
Η Μπασκόνια ανακοίνωσε τον Ρόντιονς Κούρουτς
Συμπλήρωσαν το παζλ των ημιτελικών του Wimbledon Σβιόντεκ και Μπένσιτς