Πώς ήταν το ντεμπούτο Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Πρεμιέρα της Ευρωλίγκα

Κανείς δεν θα χαρακτήριζε το ντεμπούτο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα εντυπωσιακό, έχοντας παρακολουθήσει και τους δύο αγώνες για την πρώτη αγωνιστική.
 
Αν μη τι άλλο και οι δυο ελληνικές ομάδες έβαλαν τα δυνατά τους – με ό,τι αυτό συνεπάγεται – όμως, ο Παναθηναϊκός ήταν ο μόνος εκ των δύο που κατάφερε να πάρει τη νίκη και συγκεκριμένα, από τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου, τη ώρα που στη Λυών ο Ολυμπιακός δεινοπαθούσε παίζοντας κόντρα στη Βιλερμπάν.
 
Και παρόλο που η απαραίτητη νίκη που επιζητούσε ο Παναθηναϊκός στην έδρα του απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα τελικά επιτεύχθηκε (87-82), οι περισσότεροι από δέκα χιλιάδες οπαδοί του τριφυλλιού δεν έδειξαν να εντυπωσιάζονται. Ούτε ακόμα κι όταν ο Παναθηναϊκός ανέκαμψε από την πλήρη κυριαρχία των Σέρβων στην πρώτη περίοδο και βρέθηκε στην τρίτη να έχει προβάδισμα 13 πόντων (66-53). Η διαφορά αυτή έκοψε τον αέρα του Ερυθρού Αστέρα, ο οποίος τελικά δεν μπόρεσε να ανατρέψει το σκορ υπέρ του.
 
Όμως, παρά τη νίκη, η αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού συνέχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους να παίρνουν εύκολα τα επιθετικά ριμπάουντ (15) ενώ είχαν και μεγάλη ευστοχία στις ελεύθερες βολές.
Πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό αναδείχθηκε ο Νικ Καλάθης με 21 πόντους, ενώ ο Ντεσόν Τόμας πέτυχε 18. Ωστόσο, ο Τζέιμς Γκιστ - πρώην παίκτης του τριφυλλιού - ήταν ο κορυφαίος σκόρερ για τον Ερυθρό Αστέρα έχοντας πετύχει 22 πόντους.
 
Για τη δεύτερη αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός ήρθε αντιμέτωπος με τη Βιλερμπάν σε ένα παιχνίδι που ήταν κάθε άλλο παρά επιτυχημένο, αφού στη ουσία πρόδωσε τον εαυτό του. Ενώ έπαιξε τρεις περιόδους υποδειγματικά, επιδυκνείοντας αξιοσημείωτη επίθεση και άμυνα απέναντι στους Γάλλους, αυτό δεν ήταν αρκετό. Έτσι, το αποτέλεσμα κρίθηκε στην τελευταία περίοδο, όπου ο Παναθηναϊκός έδειξε να ξέχασε κι αυτά που ήξερε.  Μόλις 14 δευτερόλεπτα πριν από το σφύριγμα της λήξης έδωσε την ευκαιρία στη Βιλερμπάν να επικρατήσει με 79-78, και να πάρει την πρόκριση για τα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα.
 
Στην αντίπερα όχθη, ούτε ο Ολυμπιακός έδειξε να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, όταν στην πρώτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα ήρθε αντιμέτωπος με τη Βιλερμπάν στην έδρα της. Ωστόσο, πραγματοποίησε μια καλή εκκίνηση εναντίον της γαλλικής ομάδας, που απουσίαζε από την Ευρωλίγκα τα τελευταία εννέα χρόνια. Το αναμενόμενο πάθος που επέδειξαν οι Γάλλοι ωστόσο, τους πήγε εύκολα στη διακοπή με προβάδισμα 13 πόντων (40-33).  Μέχρι το τέλος του αγώνα η ψαλίδα άνοιγε ολοένα και περισσότερο και έτσι η Βιλερμπάν νίκησε τον Ολυμπιακό με σκορ 82-63.
 
Στη δεύτερη αγωνιστική οι ερυθρόλευκοι υποδέχτηκαν στο ΣΕΦ την ισπανική Βαλένθια, την οποία και διέλυσαν με 89-63, υπό τις οδηγίες του νέου επικεφαλής τεχνικού Κεστούτις Κεμζούρα, ο οποίος αντικατέστησε τον Ντέιβιντ Μπλατ.
 
Με Σπανούλη και Μιλουτίνοβ στο τιμόνι, με Παπανικολάου και Πρίντεζη να παίζουν δυνατά και με τον Κουζμίνσκας να συμβάλλει σημαντικά στη νίκη του Ολυμπιακού, οι Τζόρνταν Λόιντ και Μπροκ Μότουμ – οι οποίοι ήταν οι καλύτεροι παίκτες των Ισπανών – δεν κατάφεραν να αλλάξουν την έκβαση του αγώνα όσο κι αν προσπάθησαν.
 
Με τη νίκη του αυτή λοιπόν, ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση για τα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα μαζί με τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα, Βιλερμπάν, Χίμκι, Ρεάλ Μαδρίτης, Άλμπα Βερολίνου και Μπασκόνια, ενώ στην επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τη Ζενίτ της Αγίας Πετρούπολης.
 

Δειτε Επισης

O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League