Συγκλονίζει ο Αντετοκούνμπο-«Δεν έχω τώρα πίεση, πίεση είχα όταν δεν είχα να φάω»

Ο MVP της περσινής σεζόν μίλησε στο Contra.gr για την ανέλιξή του σε απόλυτο σούπερ σταρ του μπάσκετ, ακόμα κι αν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας δεν κατάφερε να πανηγυρίσει μετάλλιο με την Εθνική Ελλάδας.

«Σίγουρα είχαμε μια ομάδα που θα μπορούσε να διεκδικήσει μετάλλιο, αλλά εγώ ως Γιάννης δεν έδωσα υποσχέσεις, ούτε είπα πως έχουμε τη καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Όλοι δώσαμε τον καλύτερό εαυτό. Τα media και ο κόσμος δημιούργησαν αυτό το κλίμα».

Ο 24χρονος διεθνής αναφέρεται στις ευθύνες και στο προπονητικό επιτελείο, ενώ δεν λησμονεί την εποχή που ζητούσε δανεικά ή μοιραζόταν ένα ζευγάρι παπούτσια με τον αδερφό του, Θανάση.

«Στην Εκτη’ Δημοτικού συνειδητοποίησα ότι έχω ταλέντο. Υπήρχαν και άνθρωποι δίπλα μου που με έκαναν να το πιστέψω, αλλά δεν θα σου πω ψέματα, ήμουν ‘σκύλος’, θα έκανα οτιδήποτε περνά από το χέρι μου για να αγωνιστώ στο ΝΒΑ. Υπήρχαν μέρες, όπως ξέρεις κι εσύ, που έκανα προπονήσεις με το εφηβικό, το ανδρικό και το γυναικείο. Ήμουν όλη μέρα σε ένα γήπεδo. Πολλές φορές μάλιστα κοιμόμουν εκεί, σε ένα μπλε στρώμα, που νομίζω ότι υπάρχει ακόμα».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, εμφανίστηκε και ο Κώστας Αντετοκούνμπο, που φέτος θα αγωνιστεί στους Λέικερς του Τζέιμς και του Άντονι Ντέιβις. Γύρισε πίσω, στο μακρινό 2011, τότε που το μπόι του δεν ξεπερνούσε τα 1,80μ. «Θυμάμαι που μαζί με τον Γιάννη κάναμε προπόνηση το απόγευμα με το ανδρικό και ρωτούσαμε τον κόουτς αν μπορούμε να συμμετέχουμε στην προπόνηση του γυναικείου αμέσως μετά». Και ο Γιάννης συμπληρώνει: «Kάναμε προπόνηση το πρωί, δεν τρώγαμε, πηγαίναμε παραλία, όλη μέρα στον ήλιο, πάλι δεν τρώγαμε και ξανά απογευματινή προπόνηση. Νηστικοί. Ζητούσαμε 5 ευρώ από τον Νίκο Γκίκα και τον Χρήστο Σαλούστρο (σ.σ. συμπαίκτες και φίλοι από τότε) για να φάμε σουβλάκι. Εκείνη την εποχή τρώγαμε μια φορά τη μέρα και τώρα δεν αντέχουμε αν περάσουν 3 ώρες χωρίς φαγητό».

Πηγή: eleftherostypos.gr

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)