Επέστρεψε στην κανονικότητα ο Προμηθέας

Μετά τις άσχημες ήττες από Μονακό και Ρέθυμνο, ο Προμηθέας βρήκε ξανά τον καλό του εαυτό και νικώντας την Ουλμ στην Πάτρα με 82-77 βλέπει πρωτιά στον 1ο Όμιλο του Eurocup.
 
Ο Προμηθέας άφησε πίσω του την… διαβολοβδομάδα με τις ήττες σε Μονακό και Ρέθυμνο και επέστρεψε στα γνώριμα φετινά του μονοπάτια. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά ζορίστηκε πολύ από την μαχητική Ουλμ, αλλά κατάφερε να κάμψει την αντίστασή της με 82-77 φτάνοντας τις έξι νίκες στον πρώτο όμιλο του Eurocup.

Κορυφαίος των Πατριών ο Ολεξάντρ Λίποβι με 16 πόντους, καθοριστικός ο Λεωνίδας Κασελάκης με 14 πόντους και καθοριστικές στιγμές στα τελευταία λεπτά. Πολύ καλός και ο Λάνγκστον Χολ με 13 πόντους, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα, ενώ άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ με 10 πόντους και 8 ριμπάουντ ο Οκτάβιους Έλις. Ο Αντρέας Ομπστ με 20 πόντους δεν μπόρεσε να αποτρέψει την έβδομη ήττα για την γερμανική ομάδα.
 
Το ματς

Με τους Φίλερ και Μπαμπ να έχουν από 5 πόντους ο Προμηθέας έδειξε από νωρίς τα «δόντια» του (10-2), όμως ο οίστρος του Χάινριχς έβαλε την Ουλμ στο παιχνίδι και την οδήγησε στο πρώτο της προβάδισμα, 12-13. Ο Λίποβι πήρε την σκυτάλη στο σκοράρισμα οδηγώντας ξανά στην πρωτοπορία τους γηπεδούχους, 22-17, ωστόσο η άμυνα έκανε… νερά και οι παίκτες του Γιάκα Λάκοβιτς με τον Ντράγκιτς και τον Ομπστ έφεραν ξανά το ματς… τούμπα, 27-29, στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Ένα εξαιρετικό τετράλεπτο σε άμυνα κι επίθεση αρκούσε για το 13-0 με οδηγούς Κατσίβελη, Κασελάκη και Χολ και οι Πατρινοί ξέφυγαν με 40-29. Και πάλι, ωστόσο, η ομάδα του Μάκη Γιατρά δεν υπερασπίστηκε την διαφορά, καθώς τα μακρινά σουτ του Ομπστ επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να κλείσουν την ψαλίδα στο σουτ στο φινάλε του ημιχρόνου (42-40).

Οι ισορροπίες παρέμειναν λεπτές στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα (47-44, 51-53) αδυνατώντας να επιβάλλουν η καθεμιά το παιχνίδι της στο παρκέ. Με ένα επί μέρους 7-1 ο Προμηθέας πήγε να ξεφύγει, 58-54, ωστόσο και πάλι η Ουλμ δεν του το επέτρεψε κλείνοντας την περίοδο στα ίσα, 58-58. Με τον Χέιζ να οργανώνει εξαιρετικά, οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν με τρίποντο του Ντράγκιτς τεσσεράμισι λεπτά, 69-70. Ο εξαιρετικός Λίποβι και ο Χολ ανέτρεψαν ξανά την κατάσταση, 74-70, ο Κασελάκης με ένα κρίσιμο τρίποντο έφερε την διαφορά στο +5 (77-72) και το τρομερό κάρφωμα του Χολ (79-72) έδωσε 2:02 πριν το τέλος παράσταση νίκης στους Πατρινούς. Κάποιες βιαστικές επιθέσεις κράτησαν ζωντανή την Ουλμ που μείωσε στους τρεις, 80-77, με 31’’ να απομένουν, αλλά το επιθετικό ριμπάουντ του Μπαμπ αρκούσε για να διασφαλιστεί με τον Κασελάκη από τη γραμμή των βολών.

Δεκάλεπτα: 22-20, 42-40, 58-58, 82-77
 
Πηγή: sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)