Σοκ για τον Παναθηναϊκό: Κεκλεισμένων με Φενέρ

Σοκ στον Παναθηναϊκό: η Euroleague τιμώρησε τους «πράσινους» για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και το ματς με τη Φενέρ (17/12, 21:00) θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών!

Απόφαση χωρίς προηγούμενο από την Euroleague, που 30 ώρες πριν από το ματς του Παναθηναϊκού με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς (και ενώ τα εισιτήρια έχουν πουληθεί) ανακοίνωσε πως τιμωρεί το «τριφύλλι» για το ντέρμπι, ενώ κατά γενική ομολογία στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό όλα κύλησαν ομαλά, σε σημείο που μέχρι και η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ δεν είχε κανένα παράπονο από τη φιλοξενία των γηπεδούχων.

Προφανώς, ο Παναθηναϊκός «πλήρωσε» το γεγονός ότι με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. έβαλε δίχτυ και πλέξιγκλας πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού, όπως είχατε ενημερωθεί από το SDNA, παρά τα όσα αναφέρει η Euroleague και σε συνδυασμό με το άναμμα των καπνογόνων οι «πράσινοι» έρχονται αντιμέτωποι με μια μεγάλη και ασυνήθιστη ποινή. 

Η απόφαση της Euroleague αναφέρει πως το «τριφύλλι» καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους €54,001 και πως θα παίξει το επόμενο εντός έδρας ματς (κόντρα στη Φενέρ δηλαδή) κεκλεισμένων των θυρών λόγω «αδυναμίας τήρησης των μέτρων ασφαλείας, ανάμματος καπνογόνων και βεγγαλικών και πράξεων που έδειξαν έλλειψη σεβασμού».

Η ανάλυση της ποινής και η συνέχεια της υπόθεσης 

Η ποινή στον Παναθηναϊκό επιβλήθηκε λόγω των καπνογόνων, που μετρήθηκαν πως ήταν πάνω από 70 και λόγω της υπερπληθώρας κόσμου στα σκαλοπάτια. Δεν υπήρχαν ελεύθεροι διάδρομοι και αυτό είναι κάτι που η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση προσέχει πολύ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα 54.001 ευρώ από το συνολικό πρόστιμο συμπεριλαμβάνεται και η ποινή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την αναφορά στην υπεύθυνη της Euroleague, Θάλεια Μήτση (πρόστιμο ύψους 20χιλ. ευρώ). 

Οι «πράσινοι» ήταν υπότροποι για τα καπνογόνα και με βάση τον κανονισμό τιμωρήθηκαν με την αυστηρότερη ποινή. Πρόκειται για μια παραδειγματική τιμωρία, με την Euroleague να εξαντλεί την αυστηρότητά της. 

Η ποινή είναι εφέσιμη, αλλά πολύ δύσκολα θα αλλάξει κάτι, με δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να καταθέσει αίτηση αναστολής, η οποία στη συνέχεια θα πρέπει να γίνει δεκτή, εντός των επόμενων ωρών (πράγμα απίθανο λόγω και των στενών χρονικών περιθωρίων). Ακόμα και σε περίπτωση που γίνει δεκτή αυτή η αίτηση, τότε ο Παναθηναϊκός θα παίξει κεκλεισμένων με τη Ρεάλ, άρα δεν θα υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά... 

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)