Δραματική έκκληση από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ αλλιώς... κλείνει!

Τη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο τμήμα μπάσκετ του ΠΑΟΚ περιέγραψε η ΚΑΕ.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο αντιπρόεδρος, Νίκος Κωνσταντινίδης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, παρουσία και του προέδρου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρου Χατζηδημητρίου και του μέλους του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας, Νίκου Σολούγκα.

Σε αυτή λοιπόν έγινε σαφές ότι χρειάζονται οπωσδήποτε 350.000 ευρώ ως τον Γενάρη, αναλύθηκε η προσπάθεια των οργανωμένων να τα συγκεντρώσουν μέσω λογαριασμών και τονίστηκε ότι ενδεχόμενη βοήθεια του Ιβάν Σαββίδη θα ήταν ευπρόσδεκτη, ωστόσο δεν υπάρχει ούτε κάποια σχετική υπόσχεση, αλλά ούτε και υποχρέωση από μεριάς του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Κωνσταντινίδης

Για την κατάσταση που υπάρχει στην ΚΑΕ: «Είναι μία πολύ κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της ΚΑΕ. Θέλω να ευχαριστήσω την τράπεζα, που είναι δίπλα μας σε αυτό το εγχείρημα και συζητάμε, όχι μόνο για το λογαριασμό, αλλά και για κάποια τραπεζικά προϊόντα τα οποία θα βοηθήσουν να κερδίσουμε περισσότερο. Είμαστε ανοικτοί κι έχουμε τις τεχνικές γνώσεις, για να στήσουμε ένα προϊόν που ο μόνος στόχος θα είναι να φέρει περισσότερα χρήματα.

Είμαστε εδώ γιατί οι οργανωμένοι, μας έδωσαν την ευκαιρία να είμαστε εδώ. Όλο αυτό που γίνεται σήμερα, ακόμα και η επαφή με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, έγινε υπό τη δική τους καθοδήγηση. Είναι δική τους πρωτοβουλία και εγγυώνται ότι τα χρήματα θα δαπανηθούν, για να βγει η ΚΑΕ ΠΑΟΚ από τη δύσκολη θέση.

Χρειαζόμαστε οικονομική ενίσχυση. Τα αγωνιστικά περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα. Είχαμε στοχεύσει στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια, δεν ήρθαν τα αποτελέσματα που περιμέναμε και αυτήν τη στιγμή υπάρχει έντονη ανησυχία για την παραμονή στην κατηγορία.

Έχουμε δίπλα μας τους οργανωμένους όμως και η βοήθεια είναι μία πέρα από την παρουσία στο γήπεδο. Η κατάθεση οποιοδήποτε ποσού σε αυτούς τους λογαριασμούς. Σεβόμενοι την προσπάθεια των οργανωμένων, οι κινήσεις θα κοινοποιούνται στη συντονιστική.

Το ποσό που χρειάζεται για άμεσες ανάγκες είναι 350.000 ευρώ που πρέπει να πιστωθεί στα μέσα Ιανουαρίου. Φυσικά δεν πετάμε στα σύννεφα. Έχει γίνει μια ανάλογη κίνηση με το Keeppaokalive και είχαν μαζευτεί 70.000 ευρώ. Πρέπει οι επιφανείς ΠΑΟΚτσήδες να βάλουν το χέρι στη τσέπη.

Οι προτεραιότητες είναι πολύ συγκεκριμένες. Πρώτα είναι η ενίσχυση του αγωνιστικού τμήματος, με άρση του ban και προσθήκη. Πληρωμές παικτών του προηγούμενου και αυτού του μήνα και πληρωμές των στελεχών της ΚΑΕ».

Για το ποσό των 350.000 ευρώ και αυτό που πρέπει μαζευτεί μέχρι τέλος Δεκεμβρίου: «350.000 χρειάζονται μέχρι τέλος Γενάρη. Μέχρι τέλος του χρόνου, θέλουμε 200 με 250 χιλιάδες. Οι πρώτες 50 χιλιάδες πρέπει να πάνε για άρση του μπαν και προσθήκη. Τα υπόλοιπα πρέπει να πάνε σε διάφορες υποχρεώσεις, όσο γίνεται πιο γρήγορα. Δεν είναι ένα τυχαίο ποσό αυτές οι 350.000 ευρώ. Έχει βγει μέσα από τις ανάγκες που έχουμε».

Για το τι τον κάνει να πιστεύει ότι φέτος θα είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα: «Ο κόσμος έχει πειστεί ότι δεν υπάρχει μέλλον, αν δε μαζευτεί αυτό το ποσό. Αυτό είναι το καμπανάκι κινδύνου. Πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε 300 εύπορους ΠΑΟΚτσήδες. Νομίζω ότι υπήρχε προσδοκία ότι κάποιος θα βρεθεί, αλλά η κατάσταση είναι έτσι όπως τη λέμε. Δεν υπάρχει από μηχανής θεός, είναι αυτές οι 350.000. Ίσως και η ομάδα να μην είναι στην κατάσταση που είναι τώρα».

Για το τι θα γίνει αν δε μαζευτεί το ποσό: «Το σημαντικό είναι ότι δε θα έχει ενισχυθεί, οπότε θα ειναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος αγωνιστικά. Το δεύτερο είναι ότι θα υπάρξουν επιπλοκές στην καθημερινότητα της ομάδας. Φορολογικές, ίσως προσφυγές και αποχή από παίκτη».

Για το κομμάτι των χορηγιών και τα προβλήματα: «Δεν πήγε άσχημα, έχει καλύψει κάποιες ανάγκες, αλλά δεν έφτασαν. Πήγε καλύτερα από άλλες χρονιές και μαζέψαμε αρκετά μετρητά. Βοήθησαν και οι πωλήσεις των εισιτηρίων, αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι αρκετό».

Για τον Ιβάν Σαββίδη και τη βοήθεια του ποδοσφαιρικού τμήματος πρόσφατα και αν αποτελεί έσχατη λύση, πέρα από τον κόσμο: «Εμείς με το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, δεν έχουμε κάνει καμία συνάντηση και δε μας έχει υποσχεθεί τίποτα. Και δεν έχει και καμία υποχρέωση. Στα μέσα Αυγούστου, έγινε μια συνάντηση υπό τον Α.Σ., εκεί μας ανακοινώθηκε η κατάσταση της ΚΑΕ. Από τους 30 που ήμασταν, 7 έβαλαν το κεφάλι τους στη γκιλοτίνα. Από τους 7 έχουμε μείνει 4. Η βοήθεια που περιμέναμε, ήταν από την οικογένεια του ΠΑΟΚ και είχε προσδιοριστεί σε ποσό. Το ποσό που λείπει από τη μηνιαία χρήση στην ΚΑΕ, είναι 70.000 ευρώ. Αυτά ψάχνουμε κάθε μήνα.

Ο Α.Σ. είχε βασιστεί κάπου ότι θα τα βρίσκαμε αυτά τα χρήματα. Δεν είμαστε ούτε αφελείς, ούτε τυχοδιώκτες, ούτε θέλουμε να το παίξουμε παράγοντες. Υπήρξε η αισιοδοξία ότι θα βρεθεί αυτό το ποσό, αλλά δε βρέθηκε. Αν θέλει να βοηθήσει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, θα είναι ευπρόσδεκτο, αλλά η άποψη μου είναι ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να το κάνει. Βοήθησε με το πριμ που διπλασίασε και το ποσό κάλυψε τρύπες προηγούμενων μηνών.

Δεν είμαστε εδώ με άπειρες δυνάμεις. Δεν ξέρω για πόσο καιρό θα είμαστε εδώ, αν δε δούμε και τώρα ανταπόκριση. Μη νομίζετε ότι δεν έχουμε όνειρα για την ομάδα αυτή. Το πλάνο του χρόνου είναι πολύ καλύτερο. Δεν έχει εκχωρηθεί τίποτα από τα έσοδα της επόμενης χρήσης, ενώ φέτος ήταν όλα εκχωρημένα. Οι επαφές που έγιναν φέτος, είμαστε πολύ κοντά με 2-3, απλά ήταν στη μέση της χρήσης και πιστεύω ότι του χρόνου θα έχουμε πολλούς.

Ειδικά αν φύγουμε από αυτόν το σκόπελο τώρα. Το γήπεδο φέτος είναι πολύ καλύτερα από ότι πέρσι στις κερκίδες. Ο κόσμος στηρίζει και ο κόσμος φέρνει κόσμο. Υπάρχουν σχέδια, υπάρχουν όνειρα, ξέρουμε πως τα να κάνουμε. Υπάρχει το κρίσιμο τώρα και του χρόνου θα είναι καλύτερα. Και την τρίτη χρονιά, αν είμαστε εδώ, δε θα χρειάζεται καμία βοήθεια. Πάμε προς την εξυγίανση, αλλά αυτήν τη στιγμή, χρειάζονται 350.000 ευρώ για να μην υπάρξουν επιπλοκές και να μην κινδυνέψει η ομάδα».

Για την ευρωπαϊκή συμμετοχή και αν ήταν λάθος: «Εγώ είμαι επιφυλακτικός με αυτό το πρωτάθλημα. Το brand ΠΑΟΚ προσφέρει πολύ περισσότερα από ότι παίρνει στο brand BCL. Κερδίσει η συμμετοχή, αλλά κουράζει την ομάδα, συνήθως τα ταξίδια είναι μακρινά. Το έχουμε ζυγίσει εκ των έσω, γιατί δε θα ενδιέφερε τους παίκτες. Ήρθαν με λιγότερα χρήματα, για να παίξουν στην Ευρώπη. Το BCL αν θέλει να κάνει κάτι, πρέπει να βελτιώσει τουλάχιστον τους διαιτητές. Για την κατάσταση που είναι η ΚΑΕ ΠΑΟΚ τώρα, είναι πολυτέλεια, αλλά αν τα βάλω στη ζυγαριά για του χρόνου, η απόφαση θα είναι να συμμετέχει».

Για το ποσό που χρειάζεται αν μαζευτούν οι 350.000 ευρώ: «Μετά θα χρειάζεται πάλι το ποσό που λείπει κάθε μήνα. Δηλαδή 70.000 ευρώ το μήνα. Το μηνιαίο είναι πιο διαχειρίσιμο. Μιλάμε για περίπου 700.000 ευρώ ως το τέλος της σεζόν».

Για τα 7 μέλη της διοίκησης Πρωτοδικείου που έγιναν 4: «Ο Γιώργος Δακουράς παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Καρούσης είναι μη διαχειριστικό μέλος και ο κ. Καραμπέρης παραιτήθηκε στην αρχή της θητείας».

Για το τι θα έλεγε αν ήταν απ’ έξω, σε μια διοίκηση που εδώ και ένα μήνα παλεύει να καλύψει το ban των 30.000 ευρώ: «Να προσπαθήσει περισσότερο. Δεν ξέρω αν πρέπει να πείσω κάποιον ότι προσπαθούμε όσο γίνεται κι έχουμε κάνει υπέρβαση για να είμαστε αυτοί οι τέσσερις. Από τις εικόνες που έχουμε γι’ αυτήν την ομάδα, από τους ανθρώπους που μας έκαναν να βγούμε στην αλάνα να βγούμε να παίξουμε μπάσκετ. Πέρασε από το μυαλό μας, να παραιτηθούμε, γιατί βλέπουμε ότι δε μπορούμε να βοηθήσουμε. Το σημερινό πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει. Αν δεν ήμασταν εμείς, θα υπήρξε άρση ban; Έγινε προτεραιότητα γιατί πιστεύαμε ότι η ομάδα δε θα φτάσει σε αυτό το σημείο».

Για το αν ενημερώνεται ο Α.Σ. για την κατάσταση και τι λέει: «Ο Α.Σ. ενημερώνεται κάθε μήνα, κοινοποιώντας τις ανάγκες που υπάρχουν για να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία. Όχι οι ανάγκες για να είμαστε καλά, αλλά για την ομαλή λειτουργία. Δε μπορώ να κρίνω αν βοηθάει, είμαστε διοίκηση υπό τον Α.Σ. Αν δεν ήταν ο Α.Σ., δε θα ήμασταν κι εμείς εδώ. Γιατί δε μπόρεσε να καλύψει και αν ήταν λάθος εκτίμηση, δε θα ήθελα να το απαντήσω εγώ αυτό».

Για το αν υπάρχει απειλή από παλιά οφειλή για την εγγυητική επιστολή της ομάδας: «Όχι κάτι συγκεκριμένο. Υπάρχουν κρούσεις και πιέσεις. Νομίζω ότι και η προηγούμενη διοίκηση και αυτοί που στελεχώνουν την ΚΑΕ τόσα χρόνια, έχουν αναπτύξει προσωπικές σχέσεις με τους αθλητές. Υπάρχουν κάποιες πιέσεις από δικηγόρους, τους λέμε ότι θα βρεθούν τα χρήματα. Αν εκπέσει η εγγυητική, αν η ομάδα πέσει στην Α2 ή στη Β’ Εθνική, θα υπάρχουν ονόματα πίσω από αυτό. Δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου, ο λαός του ΠΑΟΚ είναι μεγάλος και είναι παντού. Πρόθεση μας είναι να πληρωθούν όλοι και θα πληρωθούν, αλλά αν βάλουν το χέρι τους να καταστραφεί αυτό το πράγμα, από που θα τα πάρουν;»

Για τη μη παρουσία κάποιου ανθρώπου του Α.Σ. στην ΠΑΕ: «Ο καλοπροαίρετος θα έλεγε ότι μας έχει πολλή εμπιστοσύνη και δε χρειάζεται να είναι συνέχεια εδώ. Ο κακοπροαίρετος θα έλεγε ότι η ΚΑΕ είναι το αποπαίδι του Α.Σ. και δεν του δείχνει την αγάπη που θα έπρεπε. Η ΚΑΕ είναι ανώνυμη εταιρεία βέβαια, μην πάμε να τη χρεώσουμε και αυτή στον Α.Σ.»

Για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Προμηθέα: «Ακολουθεί τελικός για την παραμονή στην κατηγορία. Μια φράση που μου δίνει δύναμη είναι το “ο ΠΑΟΚ ανήκει στο λαό του”. Αυτό επικαλούμαστε τώρα».

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)