Απειλεί με αποχώρηση από το πρωτάθλημα η καλαθοσφαιρική ΑΕΚ

Την έντονη δυσαρέσκεια της για την διαιτησία του τελευταίου της αγώνα, κόντρα στον Κεραυνό, εκφράζει η διοίκηση της καλαθοσφαιρικής ΑΕΚ.

Στην μακροσκελή της ανακοίνωση, αναφέρει πως είναι πιθανή η αποχώρηση της από το πρωτάθλημα, αν δεν αλλάξουν δραστικά κάποια πράγματα στον χώρο της κυπριακής καλαθόσφαιρας

Αναλυτικά:

«Η Πετρολίνα ΑΕΚ θέλει να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια της για την διαιτησία  του αγώνα της ομάδας μας εναντίον του Κεραυνού Στροβόλου στις 21/12/2019. Δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι κάποιοι, ανησύχησαν ότι ο Κεραυνός θα έχανε το παιχνίδι και έσπευσαν  με τις αποφάσεις τους να  ξεκαθαρίσουν από τώρα την υπόθεση  της πρώτη θέσης. Ο Κεραυνός Στροβόλου είναι μεγάλη ομάδα και δεν χρειάζεται την βοήθεια κανενός.  Ακόμα και να έχανε, πάλι θα παρέμενε το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να στερούν το δικαίωμα από οποιαδήποτε ομάδα να διεκδικήσει ότι της αξίζει στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Εάν κάποιοι θέλουν να χρίσουν από τώρα τον Πρωταθλητή να μας το πουν  για να πάψουμε να ασχολούμαστε και να μην χάνουμε την ώρα μας, τους κόπους μας και τα χρήματα μας.

Η ομάδα μας είχε προετοιμαστεί κατάλληλα για το συγκεκριμένο παιχνίδι και τακτικά ήταν καλύτερη από την ομάδα του Κεραυνού και δικαιούταν την νίκη. Νίκη η οποία θα μας έδινε μαθηματικές ελπίδες για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, αλλά δυστυχώς «λογαριάζαμε χωρίς τον ξενοδόχο». Απόφαση μας είναι όπως δεν προβούμε σε επίσημη καταγγελία της διαιτησίας του αγώνα και συγκεκριμένα της διαιτησίας του κ. Βλαδίμηρου Ζάνεφ για τον απλούστατο και μόνο λόγο, ότι θεωρούμε ότι θα σπαταλήσουμε χρόνο και χρήματα άδικα!  Γνωρίζουμε πως λειτουργεί το πειθαρχικό σύστημα. Ακόμα και να τιμωρηθεί κάποιος διαιτητής για την απόδοση του, λόγω της λειψανδρίας έμπειρων και ικανών διαιτητών οι τιμωρίες είναι τυπικές. Το πολύ να εξαιρεθεί από επόμενο ορισμό αγώνων της 1ης κατηγορίας ανδρών και να οριστεί σε πολλά παιχνίδια αναπτυξιακών τμημάτων ούτος ώστε να μην χάσει το μεροκάματο του. Εξάλλου το παιχνίδι ήταν τηλεοπτικό και όλος ο φίλαθλος κόσμος είδε την τελευταία φάση το πώς ο παίχτης του Κεραυνού απέκτησε πλεονέκτημα, σπρώχνοντας τον αμυντικό, κάνοντας επιθετικό φάουλ για να βρεθεί ελεύθερος… και να σκοράρει.

Απαιτούμε όπως η Ομοσπονδία αναλάβει τις ευθύνες της και την καλούμε να προβεί άμεσα σε κινήσεις οι οποίες δεν θα υπονομεύουν αλλά θα προστατεύουν από τώρα και στο εξής την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.. Με το παρών ανακοινώνουμε ότι άρουμε την εμπιστοσύνη μας προς το πρόσωπο της Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας κυρίας Χρυστάλλας Χαραλάμπους, της οποίας από πέρσι καταλάβαμε τις προθέσεις της και ότι το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να παραιτηθεί. Είναι απαράδεκτο κυρία Χαραλάμπους να ορίζεται επίσημος φιλικός αγώνας στο Κίτιον εναντίον της Ομόνοιας στις 11/12/2019 και να αντιλαμβανόμαστε 30 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα ότι δεν ενημερώθηκε κανένας διαιτητής ή κριτής να παραστεί στο παιχνίδι γιατί απλώς κάποιος ξέχασε να ενημερώσει, αν είναι δυνατόν!! Και στο τέλος οι δυο ομάδες αναγκαστήκαμε να βάλουμε μέλη των ομάδων μας να κάνουν τους διαιτητές. Να υπενθυμίσουμε στην κυρία Χαραλάμπους ότι από τα πιο σημαντικά έξοδα μιας ομάδας κάθε χρονιά είναι οι αντιμισθίες των διαιτητών. Είναι αδιανόητο να προσπαθούμε καθημερινώς να βρούμε οικονομικούς πόρους για να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας και να έχουμε έτσι επιπέδου διαιτησίες. Γιατί η τελευταία φάση του παιχνιδιού που έκρινε και το παιχνίδι δεν ήταν καθόλου δύσκολη, αντιθέτως ήταν ξεκάθαρη!! Απλώς για κάποιο λόγο οι διαιτητές, που μόνο αυτοί ξέρουν, πρωτίστως ο κύριος Ζάνεφ του οποίου ήταν δικής του δικαιοδοσίας η φάση και είχε όλο το οπτικό πεδίο να δει και να σφυρίσει την παράβαση  και δευτερευόντως του κύριου Στυλιανού και του Κύριου Κουνελέ που επέλεξαν να μην «δουν» τίποτα.

Θέλουμε να καταστήσουμε ξεκάθαρα ότι ο κύριος Βλαδίμηρος Ζάνεφ κρίνεται  πλέον ως ανεπιθύμητος και ζητούμε όπως δεν οριστεί ξανά σε παιχνίδι της ομάδας μας. Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει το αξιομνημόνευτο παιχνίδι της περσινής περιόδου με τις 45 βολές σε 40’ λεπτά, που μπορεί να μπήκαν και στο βιβλίο Guinness, που καταλογίστηκαν εις βάρος μας εναντίον του ΑΠΟΕΛ όπου όλως τυχαίως «πρωταγωνιστής» και πάλι ήταν ο κύριος Βλαδίμηρος Ζάνεφ!

Η Διοίκηση της Πετρολίνα ΑΕΚ θέλει να απολογηθεί στον κόσμο της αλλά και σε όλο το φίλαθλο κοινό για την κακή αντίδραση που είχε η ομάδα μετά την λήξη του αγώνα, αποτέλεσμα της κατάφωρης αδικίας που βίωσε η ομάδα μας στην τελευταία φάση του παιχνιδιού και να δηλώσει ότι έτσι συμπεριφορές δεν την εκφράζουν και είναι έτοιμη να αποδεχτεί την οποιαδήποτε τιμωρία ή τις όποιες συνέπειες μπορεί να προκύψουν. Ταυτόχρονα όμως απαιτούμε την επίσημη τοποθέτηση της Ομοσπονδίας για την συγκεκριμένη φάση και κατ’ επέκταση την αλλοίωση ή όχι του αποτελέσματος. Όπως σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα (Euroleague, NBA) βλέπουμε τις ομοσπονδίες να λαμβάνουν θέση σε ανάλογες περιπτώσεις έτσι αναμένουμε και από την ΚΟΚ να πράξει το ίδιο, ως επίσης την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Σε περίπτωση  στην οποία δεν δούμε οποιαδήποτε αλλαγή σε όλα αυτά που προαναφέραμε η  Πετρολίνα ΑΕΚ δηλώνει ότι θα εξετάσει σοβαρά ακόμη και το ενδεχόμενο αποχώρησης της από το Πρωτάθλημα».

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)