Έχει μπροστά του μεγάλη... ανηφόρα ο Ολυμπιακός

Η Άλμπα Βερολίνου χάλασε το ντεμπούτο του Γιώργου Μπαρτζώκα αφού επιβλήθηκε στο ΣΕΦ με 86-93. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν πολύ ωραίο μπάσκετ και ταλαιπώρησαν πάρα πολύ την «ερυθρόλευκη» άμυνα η οποία ήταν ανήμπορη να ακολουθήσει.

Ο Ολυμπιακός περίμενε τα πάντα από τους Έλληνες και τον Μιλουτίνοφ αφού κανείς άλλος δεν βοήθησε το παραμικρό.

Ο Μπαρτζώκας επέλεξε να ξεκινήσει με έντονο ελληνικό στοιχείο συν τον Μιλουτίνοφ που είναι χρόνια στην ομάδα. Η συγκεκριμένη πεντάδα τα πήγε εξαιρετικά στην άμυνα. Η Άλμπα «σημάδεψε» αρκετές φορές τον Σπανούλη ο οποίος τα πήγε περίφημα απέναντι στον Γκίφει. Στην άλλη πλευρά ο Πρίντεζης με σκορ και ασίστ έκανε το 12-6 (6’).  Οι Γερμανοί αντέδρασαν και με εύστοχα σουτ τριών πόντων μείωσαν σε 20-19 (9’).

Οι «ερυθρόλευκοι» που μπήκαν από τον πάγκο φάνηκαν μπερδεμένοι ενώ οι φιλοξενούμενοι με 60% τρίποντο βρέθηκαν στο +4 (26-30, 13’). Οι περισσότερες επιθέσεις των Πειραιωτών κατέληγαν σε λάθος πάσες (Ρότσεστι, Ρούμπιτ, Μπόλντγουιν) την ώρα που η Αλμπα έφτανε στα 9/13 και ο Γκεντράιτις έκανε το 30-41 (17’). Αν δεν ήταν ο Σπανούλης να σκοράρει 6 συνεχόμενους πόντους η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η άμυνα του Ολυμπιακού βελτιώθηκε με τους Γερμανούς να σκοράρουν πολύ δύσκολα. Στην άλλη πλευρά Μιλουτίνοφ, Σπανούλης και Πρίντεζης έβρισκαν τον δρόμο για το καλάθι (53-56, 25’). Ο Έρικσον βοήθησε την ομάδα του, αλλά κι ο Παπανικολάου με 5 σερί πόντους τη δική του (58-60, 27’). Ο Σπανούλης όμως έκανε όργια σε άμυνα κι επίθεση. Με τρομερή άμυνα και συνεχόμενες ασίστ βοήθησε τον Ολυμπιακό να προσπεράσει με τρίποντο του Βεζένκοβ (71-68, 30’).

Η Άλμπα μπήκε πολύ καλύτερα στην τελευταία περίοδο και με 9-0 σερί (Έρικσον) προσπέρασε με 71-77 (32’). Ο Μπαρτζώκας βλέποντας τις αλλαγές να μη βοηθούν, επέλεξε να πάει με Σπανούλη και Μιλουτίνοφ κάνοντας διαχείριση δυνάμεων. Μπόλντγουιν και Πολ δεν βοηθούσαν καθόλου όμως με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί κι άλλο η γερμανική ομάδα (73-82, 34΄).  

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε με αρχική πεντάδα στο παρκέ, καλές άμυνες και πόντους από Πρίντεζη και Παπανικολάου μείωσε σε 86-87 (39’). Η εκπληκτική αντίδραση όμως δεν έφερε την ανατροπή αφού οι Γερμανοί χάρη σε ένα αντιαθλητικό φάουλ πανηγύρισαν με 4/4 βολές.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Αλμπα εξέθεσε την άμυνα του Ολυμπιακού, είχε 13/23 τρίποντα, 19 ασίστ και μόλις 10 λάθη.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε τραγική άμυνα, είχε 5/18 τρίποντα και 12 λάθη.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μάρκους Έρικσον τελείωσε με 22 πόντους (6/9 τρίποντα)

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ρότσεστι, Μπόλντγουιν και Ρούμπιτ δεν πρόσφεραν τίποτα στην ομάδα τους.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Βοήθησαν πάρα πολύ οι Χέρμανσον (18π., 6ασ.) και Γκιεντράιτις (15π., 5ρ.)

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Φυσικά το 2-14 επιμέρους σκορ στα πρώτα 4 λεπτά της τελευταίας περιόδου.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και μείωσε σε 85-87. Ακολούθησε κλέψιμο του Παπανικολάου και 1/2 βολές του Μιλουτίνοφ έγινε το 86-87. Ο Πρίντεζης πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, ο Σπανούλης αστόχησε σε τρίποντο και εν συνεχεία ο Γκιεντράιτις κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ κι έληξε το ματς με 6/6 βολές των Γερμανών.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός την άμυνα φυσικά. Η Αλμπα την κακή αντίδραση στο τέλος του παιχνιδιού.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Ρόκας Γκιεντράιτις κάρφωσε εντυπωσιακά στο καλάθι του Ολυμπιακού μετά από καλάθι μάλιστα που δέχτηκε η Αλμπα.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 42-50, 71-68, 86-93

Πηγή: Gazzeta.gr

Δειτε Επισης

Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ
Συγκλονίζει το μήνυμα της Μαρίας Αριστοτέλους-«Ήταν καρκίνος και είναι παρελθόν, τον νικήσαμε...»
ΒΙΝΤΕΟ: Ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας μετά την τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
Ολυμπιάδα και Απόλλωνας διεκδικούν το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Περιπετειώδης η έναρξη της χρονιάς για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή στη Βαλένθια
Μυθικός Μαριάνοβιτς-Αστόχησε επίτηδες σε βολή για να πάρουν οι φίλαθλοι δωρεάν φαγητό