«Κόμπι, θα μου λείψει να σε μισώ»- Η ανατριχιαστική αποθέωση αντίπαλου οπαδού

Ένα και μόνο σχόλιο στο YouTube, εννέα μήνες πριν, αξίζει περισσότερα από όλα όσα έχουν γραφτεί και θα γράφονται τις επόμενες ώρες για τον Κόμπι Μπράιαντ.

Ένα σχόλιο από οπαδό των Celtics που τοποθετείται κάτω από το Οσκαρικό "Dear Basketball", το μικρού μήκους animation ταινιάκι του Black Mamba όπου ο αδικοχαμένος Κόμπι αποτίει φόρο τιμής στο αγαπημένο του άθλημα. Σε αυτό που τον έκανε θρύλο.

Ο χρήστης του YouTube περιγράφει με τα πιο αληθινά λόγια τα αισθήματά του για το αγωνιστικό μεγαλείο του Μπράιαντ και μας δίνει να καταλάβουμε με λόγια απλά, το τι πραγματικά ήταν και όλα όσα συμβόλιζε.

Και την ίδια ώρα σκεφτόμαστε πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα αν όλοι οι φίλαθλοι ανά τον πλανήτη είχαν το ίδιο ήθος στα σχόλιά τους και στην εν γένει συμπεριφορά τους. Σημειώνεται πως με αφορμή το σχόλιο αυτό, πολλοί χρήστες του YouTube έσπευσαν κι εκείνοι να αποχαιρετίσουν τον αγαπημένο τους αθλητή, συγχαίροντας τον οπαδό των Celtics για την παραδειγματική του στάση.

Αγαπητέ Κόμπι,

Είμαι στην καρδιά μου οπαδός των Celtics, ματώνω με πράσινο αίμα. Σε μισούσα μια ζωή. Γεννήθηκα οπαδός των Celtics και μεγάλωσα μισώντας σε. Δεν μπορώ να σε συγχωρήσω για τους τελικούς του 2010. Αλλά σε σεβόμουν περισσότερο από σχεδόν, οποιονδήποτε παίκτη μπάσκετ. Θα μου λείψει να σε μισώ. Έφερες τη φωτιά, την ένταση και τον ανταγωνισμό που χρειαζόταν το μπάσκετ. Κανείς δεν δούλεψε όσο εσύ. Ίσως ήσουν ο πιο αποφασισμένος μπασκετμπολίστας στην ιστορία. Κάθε κίνηση είχε σημασία για σένα, είτε κέρδιζες με 20, είτε έχανες με 20 (πόντους). Αναζητούσες την τελειότητα και έφτασες κοντά της όσο κανείς άλλος.

Δεν μπορώ να πω πως δε με ενέπνευσες. Φώναζα "Kobe" όταν σούταρα τη μπάλα, ακόμη κι αν ήταν ένα διπλωμένο χαρτί. Προσπαθούσα να μιμηθώ κινήσεις σου. Ήσουν ξεχωριστός. Αγαπώ το μπάσκετ όσο εσύ και γι αυτό θα είμαι πάντοτε ευγνώμων για όσα έκανες για το άθλημα που και οι δυο μας αγαπάμε τόσο. Το μπάσκετ δεν είναι το ίδιο χωρίς εσένα. Χωρίς να είσαι στα highlights του ESPN, στο top 10 τα πρωινά.

Ευχαριστώ Kobe που έκανες ξεχωριστό το μπάσκετ. Σε ευχαριστώ για όσα θυσίασες για να αγγίξεις το τέλειο. Θα μου λείψει να σε μισώ".

Οι Lakers είχαν χάσει το πρωτάθλημα το 2008 από τους Celtics και έκαναν το 2 στα 2, το 2009 απέναντι στους Orlando Magic, και το 2010 όταν και πήραν τη ρεβάνς από τους "πράσινους". O Black Mamba κέρδισε και τις δύο χρονιές τον τίτλο του MVP των τελικών.

Ο Κόμπι Μπράιαντ ολοκλήρωσε την καριέρα του ως τρίτος σκόρερ όλων των εποχών στο NBA με 33.643 πόντους.

Οι σημαντικότερες ατομικές διακρίσεις του:

-Πολυτιμότερος παίκτης (MVP) κανονικής περιόδου: 2008

- Πολυτιμότερος παίκτης (MVP) τελικών: 2009, 2010

-Πολυτιμότερος παίκτης (MVP) All Star Game: 2002, 2007, 2009, 2011

-11 φορές μέλος της καλύτερης πεντάδας (άλλες δύο φορές στη 2η πεντάδα και ακόμη δύο στην 3η)

- 9 φορές μέλος της καλύτερης αμυντική πεντάδας (άλλες τρεις φορές στη 2η πεντάδα)

- Δύο φορές πρώτος σκόρερ σε μέσο όρο πόντων

- Τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ σε σύνολο πόντων

-Νικητής στο διαγωνισμό καρφωμάτων του All Star Game το 1997

Πηγή: News247 

Δειτε Επισης

Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ
Συγκλονίζει το μήνυμα της Μαρίας Αριστοτέλους-«Ήταν καρκίνος και είναι παρελθόν, τον νικήσαμε...»