Τετάρτη, 1 Απριλίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Όταν ο Κόμπι Μπράιντ αποθέωνε Βασίλη Σπανούλη και Δημήτρη Διαμαντίδη

  27/01/2020 14:34
Όταν ο Κόμπι Μπράιντ αποθέωνε Βασίλη Σπανούλη και Δημήτρη Διαμαντίδη

Όταν ο Κόμπι Μπράιντ αποθέωνε Βασίλη Σπανούλη και Δημήτρη Διαμαντίδη

  27/01/2020 14:34

Ένα από τα στοιχεία που έκαναν τον Κόμπι Μπράιαντ να ξεχωρίζει στην αγωνιστική του καριέρα ήταν και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπιζε τους αντιπάλους του.

Ο σεβασμός και η αναγνώριση στο πρόσωπο εκείνων που καλούταν κάθε φορά να αντιμετωπίσει είχαν διαμορφώσει το ποιόν του. Βασίλης Σπανούλης και Δημήτρης Διαμαντίδης είχαν το σεβασμό του «Μάμπα» γεγονός που είχε καταγραφεί και σε συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει.

Σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «Marca», είχε αναφερθεί στον τρόπο με τον οποίο προετοιμαζόταν για τις αναμετρήσεις της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ. «Όταν βρισκόμουν στην Εθνική ομάδα, προετοιμαζόμουν για κάθε παιχνίδι. Ήθελα να είμαι έτοιμος. Μελετούσα τον τρόπο που κάποιοι παίκτες παίζουν, όπως ο Σπανούλης, ο Διαμαντίδης και ο Μπαρμπόσα. Ορισμένοι μάλιστα με ρωτούσαν «τι κάνεις εκεί;» και τους απαντούσα πως μελετάω τον Σπανούλη. Και θυμάμαι να μου λένε, «ποιος είναι ο Σπανούλης;»... «Αυτός που θα σας σκοτώσει» τους έλεγα.

Σε συνέντευξή του στην FIBA είχε κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Υπάρχει κάποιος με τον οποίο έχω παίξει αντίπαλος.
 
Τον λένε Διαμαντίδη και είναι Έλληνας. Έπαιζε εκπληκτική άμυνα, έναν τέτοιο πόιντ γκαρντ ήθελα να έχω δίπλα μου». Ο Κόμπι Μπράιαντ είχε αντιμετωπίσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου το 2008. Μια από τις φάσεις που είχαν ξεχωρίσει σε εκείνη την αναμέτρηση (με τις ΗΠΑ να επικρατούν με 92-69) ήταν το κόψιμο του Διαμαντίδη στον Κόμπι.
 
Πηγή: Ethnos.gr
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας