Όλα τα πρόσωπα της τραγωδίας-Παιδιά τρία από τα εννέα θύματα (pics)

Το «Mamba Chopper» συνετρίβη μετά από πτώση του και βύθισε στο πένθος όλο τον πλανήτη, αφού σε αυτό επέβαιναν ο Κόμπι Μπράιαντ και η 13χρονη κόρη του Τζιάνα.

Ο θλιβερός κατάλογος των θυμάτων του μοιραίου ελικοπτέρου, ωστόσο ανέρχεται στους εννέα. 

Μαζί με τον θρυλικό άσο των Λος Άντζελες Λέικερς και την κορούλα του ήταν επτά ακόμα άτομα, από τα οποία κανείς δεν μπόρεσε να διασωθεί. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ανάμεσα στα θύματα είναι  η προπονήτρια της Τζιάνα, Κριστίνα Μόσερ, η οποία εργαζόταν στην ακαδημία του «Black Mamba», ο προπονητής του κολεγιακού μπέιζμπολ του Orange County Τζόνι Αλτομπέλι, η γυναίκα του Κέρι και η κόρη του Αλίσα, αλλά και ο πιλότος Άρα Ζομπάγιαν.

Πλέον, ταυτοποιήθηκαν και τα δύο εναπομείναντα άτομα. Πρόκειται για την Πέιτον Τσέστερ, συμπαίκτρια της Τζιάνα, και τη μητέρα της, Σάρα.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Οι ελεγκτές εναέριου χώρου, όπως αναφέρει το AP, είχαν προειδοποιήσει για τη χαμηλή ορατότητα στην περιοχή όπου έπεσε το ελικόπτερο τύπου Sikorsky S-76. Ειδοποίησαν τον πιλότο να αλλάξει διαδρομή και να πετάξει βορειοδυτικά και στις 09:40 το ελικόπτερο αναγκάστηκε να γυρίσει και πάλι στα νοτιοανατολικά, ανεβαίνοντας στα 2.000 πόδια. Μετά, έπεσε στον λόφο, σε περίπου 1.400 πόδια, σύμφωνα με τα στοιχεία των ραντάρ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το ελικόπτερο πετούσε με περίπου 184 μίλια όταν προσέκρουσε στο έδαφος, ενώ η πτώση του γινόταν με 4.000 πόδια ανά λεπτό, όπως αναφέρει το Flightradar24.

Τραγική ειρωνεία είναι πως λίγο μετά το δυστύχημα ο σερίφης του Λος Αντζελες απαγόρευσε στα ελικόπτερα να πετούν λόγω της κακής ορατότητας, αλλά το δυστύχημα με τον Κόμπι Μπράιαντ είχε ήδη συμβεί.

Ερευνούν το ιστορικό του πιλότου-Tα σενάρια του δυστυχήματος

Χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν το δυστύχημα οφείλεται μόνο στις κακές καιρικές συνθήκες ή και σε ανθρώπινο ή μηχανικό λάθος, οι Αρχές άρχισαν να ερευνούν ήδη το ιστορικό του πιλότου του ελικοπτέρου. Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, γίνεται έρευνα ήδη και για τον πιλότο, αλλά και για το ιστορικό συντήρησης του ελικοπτέρου, καθώς και για όλα τα αρχεία που αφορούν τον ιδιοκτήτη (Μπράιαντ). Ειδικός πτήσεων και δικηγόρος, ο Τζάστιν Γκριν, ανέφερε πως οι καιρικές συνθήκες ήταν κρίσιμες για το δυστύχημα, καθώς θεωρεί πως ο πιλότος μπορεί να αποπροσανατολιστεί από την ομίχλη και να συμβεί το μοιραίο.

Τόνισε επίσης πως πιλότοι του συγκεκριμένου τύπου ελικοπτέρου θα μπορούσαν να πετάξουν και χωρίς να βασίζονται σε οπτικές ενδείξεις. Ενας πρώην πιλότος του Κόμπι Μπράιαντ, ο Κερτ Ντιτς, ανέφερε πως θεωρεί εξαιρετικά απίθανο το ενδεχόμενο να υπήρχε μηχανική βλάβη και θεωρεί πως πιθανότατα έπαιξε ρόλο η ομίχλη. «Το ενδεχόμενο να καταστράφηκαν και οι δύο μηχανές; Δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο», είπε και συμπλήρωσε πως το ελικόπτερο που χρησιμοποιούσε ο Κόμπι Μπράιαντ θεωρείται από τα κορυφαία του είδους του και απολύτως ασφαλές. «Πιστεύω πως το ελικόπτερο συνετρίβη λόγω της ομίχλης», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

«Θέλουμε να κατακτήσουμε το Super Cup, ειδικά απέναντι στον Παναθηναϊκό»
Δηλώσεις από τον πατέρα του Τσιτσιπά για τον γιο του-«Δέχτηκα πολλές συγγνώμες από τον Στέφανο»
Νικς: Έκαναν το «μπαμ» με Καρλ Άντονι Τάουνς
Κλίπερς: Συμφώνησε και συνεχίζει ο Τέρανς Μαν
Μεγάλη πρόκριση για την «Κυρία» στους ομίλους του FIBA Europe Cup
Ο Σακίλ Ο' Νιλ προβλέπει-Οι ΗΠΑ δεν θα κερδίσουν το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028
Aνόρθωση και Παρνασσός διεκδικούν το Σούπερ Καπ στο Χάντμπολ Ανδρών
Αποκλεισμός με ανατροπή στον 1ο γύρο του Τόκιο για τον Έλληνα τενίστα, που ένιωσε αδιαθεσία στο 2ο σετ
Κατηγορίες κατά τριών ατόμων για το σχέδιο εκβιασμού με φωτογραφίες του Σουμάχερ μετά το ατύχημα
Σάρωσε στην εκλογική συνέλευση της ΚΟΕ ο Γεώργιος Χρυσοστόμου-Εξελέγη Πρόεδρος με μεγάλη διαφορά