Συγκλονισμένος ο μπασκετικός κόσμος της Κύπρου-«Περίμενα να ήταν fake news»

Στο πένθος βυθίστηκε ο κόσμος του αθλητισμού τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με τον ξαφνικό θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ. Του αληθινού παγκόσμιου σταρ του μπάσκετ, που άφησε άναυδους εκατομμύρια φίλους του αθλήματος, που πήγαιναν στο γήπεδο για να τον θαυμάσουν. 

Ο «Mamba», όπως τον αποκαλούσαν, έχασε τη ζωή του στα 41 του χρόνια, μαζί με την 13χρονη κόρη του Τζιάνα και άλλους επτά ανθρώπους, όταν από άγνωστη αιτία και ενώ επικρατούσε πυκνή ομίχλη συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν. Πολλά αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα διέκοψαν αμέσως την κανονική ροή του προγράμματός τους για να μεταδώσουν απευθείας νέα και αντιδράσεις για το δυστύχημα.

Από τους πιο αναγνωρίσιμους, τους πιο δημοφιλείς αθλητές στον κόσμο, ο Μπράιαντ, δύο φορές χρυσός ολυμπιονίκης, πέντε φορές πρωταθλητής του αμερικανικού επαγγελματικού πρωταθλήματος μπάσκετ, του NBA, πολυτιμότερος παίκτης, 18 φορές All-Star, έχαιρε τεράστιου σεβασμού στα γήπεδα, όχι μόνο χάρη στο ταλέντο ή τις δεξιότητές του, αλλά ακόμη πιο πολύ για το πάθος του, για την απόλυτη αφοσίωσή του σε αυτό που ο ίδιος αποκαλούσε την τέχνη του και, πάνω απ’ όλα, στη νίκη.

Για την απώλεια του παγκόσμιου θρύλου του μπάσκετ μίλησαν στην OMADA τέσσερις άσοι της κυπριακής καλαθοσφαίρισης, εκφράζοντας την ίδια ώρα τον συγκλονισμό τους από το άκουσμα της τραγικής είδησης που βύθισε στο πένθος τον αθλητικό κόσμο.  

Ανδρέας Σιζόπουλος

«Επειδή είμαι κοντά στην ηλικία του Κόμπι και έχω μεγαλώσει με αυτόν ουσιαστικά και με τον Μάικλ Τζόρνταν ήταν οι αγαπημένοι μου αθλητές. Πέρασα περισσότερο από μια ώρα ψες στην τηλεόραση για να συνειδητοποιήσω ότι όντως ήταν αλήθεια. Περίμενα να ήταν fake news, αλλά τελικά δεν ήταν. Κρίμα γιατί ήταν από τους ελάχιστους που ασχολήθηκαν με το άθλημα και το άλλαξαν ριζικά. Δεν έχω λόγια… Μακάρι να ησυχάσουν οι ψυχές των ανθρώπων που χάθηκαν και του Μπράιαντ μαζί με την κόρη του. Μάλλον ο Θεός ήθελε να τον πάρει κοντά του νωρίς».

Βασίλης Κούνας

«Για όλους ήταν σοκαριστικό… Περιμέναμε τη διάψευση, ότι περί αστείου επρόκειτο αλλά δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι. Φεύγει ένας Θρύλος του μπάσκετ και ένα πρότυπο για όλα τα παιδιά. Είναι δυσάρεστο… Εκτός από ένας μεγάλος αθλητής, ήταν ένας άνθρωπος που είχε φτιάξει δικές του ακαδημίες για να βοηθήσει παιδιά στο άθλημα. Ας αναπαύσει ο Θεός την ψυχή του και ας ελπίσουμε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει».

Στέφανος Ηλιάδης

«Ήταν το είδωλο μου από μωρό… Με ενόχλησε πολύ η απώλεια του Κόμπι και ακόμη δεν το πιστεύω ότι συνέβη αυτό. Δυστυχώς η ζωή έτσι είναι και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Θεωρώ ότι ήταν ο καλύτερος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών, κυρίως για την μπασκετική του κατάρτιση. Από μικρό παιδί ξυπνούσα από τις 4 το πρωί για να δω τον Κόμπι Μπράιαντ να παίζει».

Μάικ Τζόουνς

«Είμαι πολύ λυπημένος γι’ αυτό που συνέβη στον Κόμπι και στην οικογένειά του, αλλά και τις υπόλοιπες οικογένειες που βρίσκονταν στο ελικόπτερο, είναι κάτι που δεν ξέρω πώς να νιώσω γι’ αυτό το συμβάν αυτή τη στιγμή.
Μετά τον Μάικλ Τζόρνταν, ο Κόμπι ήταν το μπάσκετ. Είχαν αγγίξει τόσο πολύ κόσμο. Νιώθω πολύ άσχημα πολύ άσχημα για τους άλλους ανθρώπους που χάθηκαν στην τραγωδία… Ο Κόμπι μου λείπει ήδη…».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου
Φανταστικός Τσιτσιπάς, απέκλεισε με ανατροπή τον Λάγιοβιτς και παίζει για τον τίτλο στην Βαρκελώνη
Καταγγελία σε βάρος Αμερικανού μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα για ενδοοικογενειακή βία
Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου