Η άγνωστη ιστορία και τα παιδικά χρόνια του Κόμπι στην Ιταλία

Την ώρα που όλος ο πλανήτης θρηνεί για τον χαμό του θρύλου του NBA Κόμπι Μπράϊαντ, φίλοι και οπαδοί του στην Ιταλία θυμούνται ένα λιγότερο γνωστό κεφάλαιο  της ζωής του. Τα χρόνια που έπαιζε μπάσκετ στους δρόμους, παιδί ακόμη, ενόσω ο πατέρας του αγωνιζόταν στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Ο Μπράιαντ ήταν μόλις έξι χρονών όταν ο πατέρας του Τζο, μετακόμισε με την οικογένειά του στην Ιταλία το 1984 για να παίξει εκεί επτά χρόνια με τέσσερις διαφορετικές ομάδες, αρχικά στην κεντρική (Ριέτι), έπειτα στη νότιο (Ρέτζιο Καλάμπρια) και τελικά στη βόρειο Ιταλία (Τοσκάνη και Ρέτζιο Εμίλια).

Ένας από τους συμπαίκτες του πατέρα του, ο Αντόνιο Ολιβιέρι, σήμερα 64 ετών θυμάται: «Το παιδί ήταν μια σφαίρα ενέργειας, όταν η οικογένεια έφθασε στο Ριέτι.

«Ο Κόμπι ήταν ακόμη παιδί. Θυμάμαι τον πατέρα του Τζο να τον παίρνει μαζί του στο γυμναστήριο. Του άρεσε να σκαρφαλώνει στα στεφάνια, ενώ εμείς παίζαμε», δηλώνει ο Ολιβιέρι στο Reuters.

«Όταν κάποιος έπεφτε στο παρκέ, ο Κόμπι έμπαινε αμέσως στο γήπεδο για να καθαρίσει με τη σφουγγαρίστρα», προσθέτει.

Η τοπική ομάδα NPC Ριέτι δημοσίευσε μία φωτογραφία του νεαρού ακόμη Κόμπι, γράφοντας τα εξής: «Μας έκανες να ονειρευόμαστε. Είμαστε περήφανοι που είμασταν οι πρώτοι που δε είδαμε να μπαίνεις στο γήπεδο. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον Κόμπι».

H αγάπη του για την Ιταλία φαινόταν και στα ονόματα που επέλεξε για τις τέσσερις θυγατέρες του: Τζιάνα Μαρία – Ονόρε, (το 13χρονο κορίτσι που σκοτώθηκε μαζί του στο δυστύχημα), Ναταλία Ντιαμάντε, Μπιάνκα Μπέλα και Κάπρι, η μικρή του, που γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2019.

Ο Μπράιαντ αγαπούσε ιδιαίτερα τη Ρέτζιο Εμίλια, όπου έμεινε δύο χρόνια.

«Εκεί μεγάλωσα. Εκεί έτρεχα με το ποδήλατό μου. Ήταν όλοι φίλοι μου εκεί, έχω πάρα πολλές μνήμες», έλεγε ο ίδιος ο Κόμπι σε μία συνέντευξή του το 2016

«Για πάντα ένας από εμάς έγραψε  η ομάδα της Ρέτζιο Εμίλια, Pallacanestro Reggiana στο Twitter, ποστάροντας φωτογραφίες του Κόμπι από τότε που έπαιζε στην ομάδα των νέων.

«Ο Κόμπι στην Ιταλία δεν ήταν βεβαίως γνωστός σαν σταρ του NBA. Ήταν το παιδί που όλοι οι οπαδοί το γνώριζαν και το έβλεπαν στο ίδιο γήπεδο με τον πατέρα του», λέει ο τότε προπονητής των νέων Αντρέα Μενότζι.

Οι φίλοι του στο Κιρέλιο, μία μικρή πόλη όπου έζησε η οικογένειά του από το 1987 έως το 1989, έχουν να θυμηθούν ένα ακόμη περιστατικό, ενδεικτικό της αγάπης του Κόμπι για την Ιταλία:

Επίσκεψη - έκπληξη

«Ένα πρωί στις επτά, χτυπάει το κουδούνι. Και βλέπω μπροστά μου τον Κόμπι», λέει η παιδική του φίλη Αλέσια Πιερατίνι, ανακαλώντας την επίσκεψη - έκπληξη από το Λος Αντζελες που της έκανε ο Κόμπι Μπράιαντ, πριν από επτά χρόνια.

«Οταν έφυγε από το σπίτι, ο κόσμος σταματούσε με τα αυτοκίνητά του για τον δει. Ήταν ανοιχτός με τον καθένα να φωτογραφηθεί στο δρόμο», λέει η Αλέσια που αποκαλύπτει ότι ο Κόμπι ήθελε να φέρει τις κόρες του να ζήσουν στην Ιταλία.

«Θέλω να βιώσουν την εμπειρία που βίωσα όταν ήμουν παιδί. Μια πραγματικότητα που δεν υπάρχει στην Αμερική», της είχε πει. 

Πηγή: Reuters

Δειτε Επισης

Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου
Οι Πέλικανς πέταξαν εκτός playoffs Κινγκς και Βεζένκοβ, νίκη με 105-98 και τώρα... Θάντερ
«Αυτό είναι το καλύτερό μου αποτέλεσμα εδώ και πολύ καιρό»
Οι Χιτ διέλυσαν τους Μπουλς και προκρίθηκαν στα playoffs, όπου τους περιμένουν οι Σέλτικς
Παράσταση για έναν ρόλο το Sprint της Σαγκάης, άνετη νίκη του Φερστάπεν
ΒΙΝΤΕΟ: Από τη Σαντορίνη, τη Νάξο και την Πάρο στην Ακρόπολη η Ολυμπιακή Φλόγα
Ο Τσιτσιπάς με τον Λάγιοβιτς στα ημιτελικά στη Βαρκελώνη
O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού