Σκούπισε τη Βόννη και πέρασε στα προημιτελικά η ΑΕΚ

Πατώντας στο γκάζι στην τέταρτη περίοδο, η ΑΕΚ επιβλήθηκε 90-86 της Βόννης στην κεκλεισμένων των θυρών «Telekom Dome Arena», έκανε το 2-0 στη σειρά και εξασφάλισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Basketball Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Νίμπουρκ με μειονέκτημα έδρας.

Κορυφαίος της Ένωσης ο Μάρκους Σλότερ, ο οποίος είχε 17 πόντους (σ.σ. ρεκόρ καριέρας με την κιτρινόμαυρη φανέλα) με 6/7 δίποντα και 9 ριμπάουντ, τα 5 εξ αυτών επιθετικά. Από… κοντά ο Λάνγκφορντ, που σημείωσε 25 πόντους, αλλά είχε λανθασμένες επιλογές στο φινάλε.

Το ματς
Οι πρώτες επιθέσεις της ΑΕΚ εκδηλώθηκαν από τον Ρέι, ενώ η Βόννη ήταν αρκετά νευρική στην εκκίνηση του αγώνα (3-6 στο 3’), ίσως επηρεασμένη και από τις άδειες εξέδρες. Κάποιες λανθασμένες επιλογές των φιλοξενούμενων και στις δύο άκρες του παρκέ, έφεραν τους Γερμανούς στο +2 (8-6 στο 4’).

Με νέο σερί 5-0, η ομάδα του Βόιγκτ ξέφυγε με +4 (13-9 στο 5’), ωστόσο κάπου εκεί μπήκε στην εξίσωση ο Λάνγκφορντ. Ο Αμερικανός γκαρντ κουβάλησε επιθετικά την Ένωση και την επανέφερε στην πρωτοπορία (15-17 στο 8’). Εντούτοις, οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό και ξέφυγαν με +5 (24-19 στο 9’). Στο τελευταίο λεπτό της περιόδου, οι παίκτες του Παπαθεοδώρου «έσφιξαν» την άμυνά τους και με σερί 4-0, πλησίασαν στον πόντο (24-23 στο 10’).

Στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου, η ΑΕΚ μπήκε με… άγριες διαθέσεις και ανέτρεψε την κατάσταση (30-33 στο 13’). Ο «Δικέφαλος» διατηρήθηκε στην πρωτοπορία (36-39) βρίσκοντας λύσεις στα επιθετικά ριμπάουντ, ωστόσο στην τελική ευθεία του ημιχρόνου «χαλάρωσε» αμυντικά και έδωσε πολλά δικαιώματα στη Βόννη.

Με σερί 7-0, η γερμανική ομάδα απομακρύνθηκε στο +4 (43-39 στο 18’), την ώρα που η Ένωση είχε μπλοκάρει επιθετικά. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι Γερμανοί ξέφυγαν στο +6 (49-43), που θεωρήθηκε μεγάλη διαφορά βάσει εξέλιξης του αγώνα. Το φινάλε του ημιχρόνου βρήκε τους «κιτρινόμαυρους» στο -4 (49-45).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Παπαθεοδώρου μπήκαν… μουδιασμένα και έδωσαν τη δυνατότητα στη Βόννη να εκτοξευτεί σε διψήφια διαφορά (55-45 στο 21’). Η ΑΕΚ απάντησε άμεσα με 5-0 και μείωσε εκ νέου (55-50 στο 22’), αλλά οι Γερμανοί βρήκαν πάλι τα πατήματά τους και κράτησαν το +8 (64-56 στο 26’).

Παρ’ όλα αυτά, σε εκείνο το σημείο η Ένωση έσφιξε την άμυνά της και με σερί 6-0 στο επόμενο δίλεπτο, πλησίασε σε απόσταση βολής (64-62 στο 28’). Με δύο βολές του ΜακΚίνι Τζόουνς, οι γηπεδούχοι έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο στο +4 (66-62).

Η τέταρτη περίοδος ήταν συγκλονιστική, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Ένα ξέσπασμα του «Δικέφαλου», που βελτίωσε την άμυνά του και έτρεξε επιμέρους 8-2, έφερε την ομάδα του Παπαθεοδώρου στο +3 (70-73 στο 33’), με τον Γκίκα να μπαίνει στην εξίσωση.

Κάπου εκεί όμως οι φιλοξενούμενοι μπλόκαραν επιθετικά και επέτρεψαν στη Βόννη να ανατρέψει την κατάσταση (77-77 στο 37’). Με 4 διαδοχικούς πόντους στην ίδια φάση, η ΑΕΚ απομακρύνθηκε (77-81) και έδειξε να φέρνει το παιχνίδι στα μέτρα της.

Η Ένωση καθάρισε την υπόθεση-νίκη με καλάθι του Γιάνκοβιτς (81-86) στα 57 δευτερόλεπτα για το φινάλε, αφού οι γηπεδούχοι έκαναν τραγικές επιθέσεις. Το τελικό 86-90 χάρισε το ροζ φύλλο αγώνα και την πρόκριση στους Κυπελλούχους Ελλάδας, που… ετοιμάζονται για τη Νίμπουρκ.

Τα δεκάλεπτα: 24-23, 49-45, 66-62, 86-90.

Πηγή: sport-fm.gr

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ