Το κεφάλαιο Πιτίνο έκλεισε από τώρα και αφήνει γλυκόπικρη γεύση

Μ’ ένα τηλεφώνημα έφυγε την πρώτη φορά, σαν... κλέφτης τη δεύτερη και κάπως έτσι κλείνει το κεφάλαιο «Ρικ Πιτίνο» στον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός γύρισε στην πατρίδα του για τον κορωνοϊό, μέσα σε ένα 24ωρο βρήκε αυτό που δεν είχε βρει επί μήνες και οι «πράσινοι» σκέφτονται ήδη την επόμενη μέρα, ενδεχομένως και ανακουφισμένοι από τις εξελίξεις. 

Μετά τα όσα έγιναν είναι αστείο να συζητάμε για επιστροφή του Πιτίνο στον Παναθηναϊκό προκειμένου να ολοκληρώσει τη χρονιά. Είναι αστείο να το λέει ο ίδιος, είναι λάθος να δεχτεί κάτι τέτοιο η διοίκηση των «πράσινων». Να γυρίσει να κάνει κάτι; Να περιμένει ένα μήνα για να τελειώσει η σεζόν και στη συνέχεια να αναχωρήσει για την πατρίδα του;  

Με ποιο σεβασμό θα αντιμετωπίσουν οι παίκτες έναν προπονητή που ξέρουν ότι δεν θα τον έχουν σε ένα μήνα; Δεν έχει κανένα λόγο να επιστρέψει ο Πιτίνο αυτή τη στιγμή και ο Παναθηναϊκός οφείλει να κοιτάξει από σήμερα την επόμενη ημέρα. Ο Βόβορας προφανώς και θα πάρει την ευκαιρία, αυτό άλλωστε είναι το ηθικό και το σωστό και από ‘κει και πέρα πρέπει να αποφασιστεί (πάλι) σε τι είδους μοντέλο προπονητή θα προχωρήσει ο Παναθηναϊκός. 

Είναι πλέον σαφές ότι ο Πιτίνο αντιμετώπισε την Ελλάδα και τους «πράσινους» σαν ένα σκαλοπατάκι για να επιστρέψει στην πατρίδα του. Είναι η δεύτερη φορά που φεύγει από τους «πράσινους» με περίεργο τρόπο, έστω κι αν αυτή η φορά μοιάζει να είναι βολική για όλους. Την πρώτη ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα συνεχίσει και μάλιστα είχε κάνει συγκεκριμένες εισηγήσεις για μεταγραφές, τώρα, αποχώρησε ειδοποιώντας για την απόφασή του, όταν πλέον έφτασε στις ΗΠΑ!  

Ο Αμερικανός είχε πετάξει το «καρφάκι» του στον ευρωπαϊκό αγώνα με την ΤΣΣΚΑ και ουσιαστικά την έψαχνε για να φύγει. Είχε καταλάβει πως το κλίμα δεν τον σήκωνε το τελευταίο διάστημα, έμοιαζε να έχει χάσει την επαφή με τους παίκτες του και βεβαίως πάντα είχε στο μυαλό του την επιστροφή στις ΗΠΑ, ανεξάρτητα για ποια ομάδα και με ποιους στόχους.  

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός δεν έχει λόγο να τα βάψει μαύρα. Ισως και να τον βόλεψε αυτή η εξέλιξη, από τη στιγμή που ο Πιτίνο είχε πάλι στο μυαλό του την επιστροφή στο κολέγιο. Αντιλαμβανόταν άπαντες θεωρώ πως η κατάσταση δεν μπορούσε να πάει παρακάτω με την υπάρχουσα κατάσταση. Ένα συναινετικό διαζύγιο μοιάζει ιδανικό σ’ αυτές τις περιπτώσεις και νομίζω πως εκεί θα καταλήξουμε. Αλλωστε, καλύτερα τώρα, παρά το καλοκαίρι, αφού πάλι θα έχει γίνει ο σχεδιασμός και ο Πιτίνο θα συνέχιζε να ψάχνεται... 

Με δεδομένο ότι ο κύκλος του Πιτίνο κλείνει για τον Παναθηναϊκό, θεωρώ πως ο Αμερικανός αφήνει τελικά μια γλυκόπικρη γεύση στους Παναθηναϊκούς. Από τη μία η περσινή αναγέννηση της ομάδας, από την άλλη η φετινή απογοήτευση, αλλά κυρίως ο τρόπος που αποφάσισε (και τις δύο φορές) να αποχωρήσει από την Ελλάδα. Δεν είναι κακό να ψάχνεσαι για κάτι που σ’ αρέσει και ονειρεύεσαι, αλλά οφείλεις να είσαι ξεκάθαρος όταν παίρνεις τις αποφάσεις. Και κυρίως; Να μην κρύβεσαι πίσω από δικαιολογίες. Καλά τα «μεγάλα» λόγια, ωραίοι οι Σπαρτιάτες, αλλά θα πρέπει να τηρούνται και κάποιες ηθικές δεσμεύσεις... 

Θεωρώ ότι το κεφάλαιο Πιτίνο έκλεισε για τον Παναθηναϊκό και μένει να δούμε τι θα γίνει με το κεφάλαιο Εθνική ομάδα. Από τη μία η αποχώρηση του Αμερικανού τεχνικού από τον «πράσινο» πάγκο λύνει τον γόρδιο δεσμό με τους παίκτες του Ολυμπιακού, από την άλλη δεν είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η συμφωνία θα προχωρήσει, παρά τις δεσμεύσεις του Πιτίνο εξ Αμερικής πως θα τηρήσει τα όσα έχει πει με την ΕΟΚ. 

Δειτε Επισης

Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου