Αντετοκούνμπο: Μόνο το πρωτάθλημα σκέφτομαι, όχι το MVP

Πριν από τέσσερις ημέρες έγινε γνωστό ότι τα NBA Awards θα δοθούν για όσα έγιναν μέχρι τη διακοπή της σεζόν, στις 11 Μαρτίου. Ό,τι κι αν συμβεί στη Disney World δεν θα ληφθεί υπόψιν προκειμένου να υπάρχει -όσο είναι αυτό εφικτό- δικαιοσύνη στις κρίσεις, από την στιγμή που οι ομάδες θα παρουσιαστούν με διαφορετικό πρόσωπο στη "φούσκα" λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν σε κάποιες περιπτώσεις (τραυματισμοί, απόφαση μη συμμετοχής κλπ).

Το δίλημμα που δείχνει να κυριαρχεί στις ΗΠΑ για τον τίτλο του MVP λοιπόν παραμένει το "Γιάννης Αντετοκούνμπο ή ΛεΜπρον Τζέιμς". Η συζήτηση ξαναφούντωσε εσχάτως, οι δημοσιογράφοι και ο κόσμος έχουν επικεντρωθεί στο ποιος αξίζει περισσότερο τον τίτλο του πολυτιμότερου της regular season, αλλά ο "Greek Freak" μόνο αυτό δεν έχει στο μυαλό του.

"Για να είμαι ειλικρινείς μαζί σας, δεν το έχω σκεφτεί καθόλου" ανέφερε αρχικά σε συνέντευξη που έδωσε από τη Disney World για να προσθέσει: "Διάβασα πριν από μερικές ημέρες ότι τελείωσε το χρονικό διάστημα που θα ληφθεί υπόψιν για την ανάδειξη του MVP. Προσπαθώ να μην επικεντρωθώ στη συζήτηση για τον MVP της σεζόν και όλα αυτά. Ο στόχος μου είναι να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα και να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει αγώνες, μέσω αυτού θα γίνουν όλα. Αυτό έγινε και πέρσι. Ήμουν προσηλωμένος στο να βοηθάω τους συμπαίκτες μου στο γήπεδο, κι όλα πήραν τον δρόμο τους. Οπότε, αυτό είναι το κομμάτι στο οποίο είμαι αφοσιωμένος. Ξέρω ότι πολλοί μπορεί να συζητάνε για το MVP και όλα αυτά, αλλά εμένα άλλο πράγμα είναι στο μυαλό μου".

Ποιο είναι αυτό; "Θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου να παίξει καλά και να πάει να πάρει το τρόπαιο. Η τελευταία φορά που τα καταφέραμε ήταν το 1971, οπότε το μυαλό μου είναι μόνο εκεί" επεσήμανε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος για πολλού φαντάζει ως το φαβορί για το back-to-back στο MVP.

Παρεμπιπτόντως, ο Giannis ρωτήθηκε επίσης για τη δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα στη διάρκεια της διακοπής ότι δεν είχε τη δυνατότητα να προπονηθεί με μπασκέτα την περίοδο της καραντίνας. Όπως παραδέχθηκε, όλα ήταν... mind games. "Όποιος σκέφτηκε ότι δεν είχα πρόσβαση σε γυμναστήριο ή κάτι, δεν με ξέρει καθόλου. Το είπα αυτό μόνο και μόνο για να είμαι λίγο πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό" υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Πριν από τη διακοπή της 11ης Μαρτίου, οι Μιλγουόκι Μπακς είχαν το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ, ενώ η επανεκκίνηση της σεζόν (στις 31 Ιουλίου) θα τους βρει να αντιμετωπίζουν τους Μπόστον Σέλτικς.

Πηγή: Sport24.gr

Δειτε Επισης

Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Ξέσπασμα Αταμάν-«Αν δεν πάμε F4 δε θα 'μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου
Ούτε και τώρα ο Τσιτσιπάς-Τέταρτη ήττα σε τελικό στη Βαρκελώνη