Την ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός από την Μπάγερν στην Ευρωλίγκα

Στο Μόναχο σταμάτησε το νικηφόρο σερί 3-0 του Ολυμπιακού, όπου γνώρισε την ήττα, 74-68, από την ανώτερη Μπάγερν. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ακολουθούσαν τον ρυθμό της αντιπάλου, δεν κατάφεραν να κάνουν το δικό τους παιχνίδι και τα «έσπασαν» έξω από τα 6.75 με 6/28! Χαρακτηριστικά 0/4 τρίποντα είχαν οι Σλούκας, Σπανούλης και Χάρισον.

Θύτης του Ολυμπιακού, ο πρώην «ερυθρόλευκος» Ουέιντ Μπάλντγουιν με 18 πόντους, εκ των οποίων τους επτά πέτυχε διαδοχικά στην 3η περίοδο, όταν η ομάδα του Πειραιά, αν και είχε προηγηθεί για πρώτη φορά, δέχτηκε επιμέρους σκορ 11-3. Ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς (16π., 4ρ., 3ασ.) έκανε σπουδαία δουλειά, κυρίως στο α΄ μέρος για τους Βαυαρούς που μετά τις τρεις διαδοχικές εκτός έδρας νίκες επί Άλμπα Βερολίνου, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Φενερμπαχτσέ έκαναν το 4-1 στο σύνολο (σερί 4-0), με το πρώτο θετικό αποτέλεσμα στην “ Audi Dome” στη Euroleague φέτος.

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού αναδείχτηκε ο Κώστας Παπανικολάου με 13 πόντους, 12 πέτυχε ο Τσαρλς Τζένκινς και 11 ο Σακίελ ΜακΚίσικ.

Οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν στους 4 πόντους, με υπερπροσπάθεια στο τέλος, αλλά η ομάδα του πρώην Ομοσπονδιακού προπονητή της εθνικής Ελλάδας, Αντρέα Τρινκιέρι, ήταν ανώτερη το βράδυ της Παρασκευής (23/10).

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 39-34, 61-53, 74-68

Η Μπάγερν έδειξε από νωρίς πως δεν επέτρεπε στον Ολυμπιακό να περάσει ένα εύκολο βράδυ, επιβάλλοντας τον ρυθμό της μετά το τζάμπολ. Ο Αντρέα Τρινκιέρι είδε την ομάδα του να προσπερνά με 16-10 και κυρίως ήταν οι Ραντόσεβιτς και Ντέντοβιτς που εξέθεταν την άμυνα της ομάδας του Πειραιά. Ο Ολυμπιακός είχε απομακρυνθεί από το παιχνίδι του, αλλά το θετικό ήταν πως κατάφερνε να μένει κοντά στο σκορ, παρά τα 6 λάθη του στην 1η περίοδο, κυρίως από τη γραμμή των βολών, με τους Μάρτιν και Παπανικολάου, για το 22-18 υπέρ των γηπεδούχων στην 1η περίοδο.

Αν και με τρίποντο του Τσαρλς Τζένκινς, ο Ολυμπιακός μείωσε στον πόντο 22-21 με την έναρξη της 2ης περιόδου,  οι Γερμανοί απάντησαν με σερί 7-0, για το +8, 29-21. Ο Ρέινολντς αποτελούσε παίκτη «κλειδί» στη ρακέτα, όπου κέρδιζε τις «μάχες» απέναντι στους ψηλούς των «ερυθρόλευκων», ενώ στο ημίχρονο μετρούσε 3/5 δίποντα.  Το +9, 31-22 από 2/2 βολές του κορυφαίου των Βαυαρών (9π.) στο πρώτο μέρος ήταν η μεγαλύτερη διαφορά υπέρ της Μπάγερν. Με έναυσμα το τρίποντο του Τσαρλς Τζένκινς, ο Ολυμπιακός απάντησε με επιμέρους σκορ 4-12 για το 35-34. Έλις και Βεζένκοφ ήταν αυτοί που έκαναν τη διαφορά, με τον πρώτο να μαζεύει τα ριμπάουντ (14 η Μπάγερν έναντι 9 του Ολυμπιακού στο 20λεπτο) και τον δεύτερο να πετυχαίνει 5 διαδοχικούς πόντους. Ραντόσεβιτς και Σίσκο διαμόρφωσαν το σκορ του ά  μέρους (39-34), καθώς Σλούκας και Σπανούλης ήταν άστοχοι σε μακρινά σουτ. Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν ήταν αυτή που έπρεπε, έχοντας δεχτεί 13/22 δίποντα (6/12 οι Πειραιώτες), αλλά με 10/11 βολές, αποτέλεσμα του physical game της Μπάγερν και παρά τα 10 λάθη τους, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν στο -5 στο ημίχρονο. 
 
Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 41-41 χάρη σε 5 διαδοχικούς πόντους του Σακίελ ΜακΚίσικ και δίποντο του Πρίντεζη. Ακολούθησε «μάχη» μέχρι το 48-48, με τον Βλάντιμιρ Λούτσιτς ηγέτη της Μπάγερν σε αυτό το διάστημα και τους Παπανικολάου, Έλις «επιθετικές αιχμές» των «ερυθρόλευκων». Ο Ολυμπιακός προσπέρασε για πρώτη φορά στον αγώνα 49-50 με 2/2 βολές του Κώστα Παπαπανικολάου, αλλά ακολούθησε «ερυθρόλευκο» black out. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχασε τη σύνδεση με το καλάθι, επιτρέποντας στην Μπάγερν να σημειώσει επιμέρους σκορ 11-3! Επτά σερί πόντους πέτυχε δε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Ουέιντ Μπάλντγουιν. Ντέντοβιτς, Ρέινολντς και Τσίπσερ διαμόρφωσαν το σκορ της 3ης περιόδου, 61-53.

Από το -8 μπήκε η ομάδα του Ολυμπιακού στην 4η περίοδο και η στατιστική έδειχνε υπεροχή της Μπάγερν στα ριμπάουντ, σχεδόν διπλάσια εύστοχα δίποντα και μία επιμονή έξω από τη γραμμή των τριπόντων για τους«ερυθρόλευκους», απ’ όπου ήταν δραματικά άστοχοι. Με 0/4 τρίποντα του Σλούκα, 0/3 του Σπανούλη, 0/3 του Πρίντεζη και 0/3 του MVP του Ολυμπιακού κόντρα στη Μακάμπι Ααρον Χάρισον... ο Τρινκιέρι μάλλον ζητούσε από τους παίκτες του να αφήνουν την ελληνική ομάδα να σουτάρει έξω από τα 6.75!  Μετά από 4 λεπτά στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός απλώς βρισκόταν στο -7 (68-61), χάρη σε 4 διαδοχικούς πόντους του Χάρισον.

Προηγουμένως είχε δεχτεί τεχνική ποινή ο Γιώργος Μπαρτζώκας για έντονη διαμαρτυρία (63-55). Το -6 από γκολ φάουλ του ΜακΚίσικ και μία βολή του Παπανικολάου (70-64) γέμισαν ελπίδες τους παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά ακολούθησαν ένα άστοχο τρίποντο του Χάρισον και ένα λάθος του Μάρτιν. Ο ΜακΚίσικ με 1/2 βολές έφερε τον Ολυμπιακό στο -5, 70-65. Δύο λεπτά πριν τη λήξη ο Λούτσιτς έκανε το 72-65,  με τον Κώστα Παπανικολάου με μία βολή να  «γράφει» το 72-66. Ο Τζένκινς πήρε το 4ο φάουλ του Μπάλντγουιν και ήταν εύστοχος από τη γραμμή του φάου, 72-68, με τους Τσίπσερ και ΜακΚίσικ να είναι άστοχοι σε τρίποντο διαδοχικά. Στα 34΄΄, ο Μάρτιν έστειλε στη γραμμή των βολών τον Μπάλντγουιν, αυτός αύξησε σε 18 τους προσωπικούς πόντους του, βάζοντας την «υπογραφή» του στην 4η σερί νίκη και στο σύνολο της Μπάγερν (74-68).
 
Διαιτητές: Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Αλιάγκα (Ισπανία), Γιούρας (Σερβία)
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Αντρέα Τρινκιέρι): Bάιλερ-Μπαμπ 4, Μπάλντουιν 18 (1), Μπρέι, Ρέινολντς 10, Τόμας 2, Λούτσιτς 16 (2), Φλακαντόρι, Τζέντοβιτς 10, Τσίπσερ 6 (1), Τζόνσον, Σίσκο 2, Ραντόσεβιτς 6.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάρισον 3 (1), Σπανούλης 2, Σλούκας 6, Μάρτιν 2, Βεζένκοβ 7 (1), Πρίντεζης 7, Παπανικολάου 13 (2), Ζαν-Σαρλ, Τζένκινς 12, Έλις 5, ΜακΚίσικ 11 (1)
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Χάρισε ρακέτες σε Κάρι και ΛεΜπρόν και έδειξε την τέχνη του στα τρίποντα ο Τζόκοβιτς
Σε δημοπρασία το δαχτυλίδι του ΝΒΑ του Κόμπι Μπράιαντ που κέρδισε με τους Lakers το 2000
Κερδίζουν και χωρίς τον Αντετοκούνμπο οι Μπακς, 140-129 τους Φοίνιξ Σανς στο Μιλγουόκι- Βίντεο
Έχασε τον τίτλο του Indian Wells από το Νο1 κόσμου η Μαρία Σάκκαρη
ΒΙΝΤΕΟ: Επίδειξη αθλητικού πολιτισμού στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
Στον τελικό με τη Σβιόντεκ στο Indian Wells η Μαρία Σάκκαρη
Ο Μεντβέντεφ έκλεισε... ραντεβού με τον Αλκαράθ στον τελικό του Indian Wells
Δείπνο συσπείρωσης από τον Σλούκα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό (pic)
Ο Μπράνσον σκόραρε 42 πόντους και οδήγησε τους Νικς στη νίκη επί των Κινγκς
Το δίδυμο Κάρι-Τόμπσον είχε απάντηση στην 40άρα του ΛεΜπρόν και οι Γουόριορς λύγισαν τους Λέικερς