Έχασε στο Βελιγράδι και βυθίζεται ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα

Ο Παναθηναϊκός άργησε να «ξυπνήσει», ο Παπαπέτρου προσπάθησε να γυρίσει μόνος του το ματς, αλλά οι «πράσινοι» πλήρωσαν το κακό πρόσωπο των τριών πρώτων δεκαλέπτων και γνώρισε την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα (74-71) στην αυλαία του 2020.

Έχει αποδειχθεί περίτρανα φέτος ότι ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει προβλήματα κάθε φορά που βρίσκει απέναντί του ομάδες ίδιας ή χαμηλότερης ταχύτητας. Και το πληρώνει... πολύ ακριβά.

Μπορεί από τον Ερυθρό Αστέρα να απουσίαζαν τέσσερις παίκτες (Λόιντ, Σιμόνοβιτς, Νοκό, Χολ) αλλά για άλλο ένα ματς «πέταξε» στα σκουπίδια τρία ολόκληρα δεκάλεπτα με αποτέλεσμα να βρεθεί να κυνηγάει στο σκορ και να μην εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται. Παρόλα αυτά, ακόμα και με το κακό πρόσωπο των 30 λεπτών, οι «πράσινοι» έφτασαν στο σημείο να διεκδικούν τη νίκη μέχρι το τέλος.

Και αυτό χάρη στον Ιωάννη Παπαπέτρου (20π., 5/6δίπ., 3/6τρ., 1/2β., 3ριμπ.) ο οποίος πέτυχε 14 από τους 16 τελευταίος πόντους της ομάδας του φέρνοντας το ματς στα ίσια (68-68) στα 53'' πριν από το τέλος με σερί 11-0 από το 68-57! Όμως δύο βολές του Ο' Μπράιαντ στα 35'' (70-68) και η λάθος πάσα του Νέντοβιτς στα 21'' ανάγκασαν τον Παναθηναϊκό στην 11η ήττα του ύστερα από 16 ματς στην EuroLeague.

Ουσιαστικά χάθηκε όλο το ματς στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Ερυθρός Αστέρας είχε 10 εύστοχα τρίποντα στέλνοντας την διαφορά στους 17 πόντους, ενώ στο 3ο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις πολλές ευκαιρίες που τους δόθηκαν.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει το ρητό ότι «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» στην «Aleksandar Nikolic Hall» καθώς το καλό ξεκίνημα και το προβάδισμα με 4-10 πήγε... περίπατο μέσα σε λίγα λεπτά. Εκτός του ότι έχανε το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο και παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με 2/11 εντός παιδιάς, στη συνέχεια ήρθαν τα πάνω-κάτω. Το τρίποντο του Ντόμπριτς (7-10) το οποίο άνοιξε την «πράσινη» άμυνα στάθηκε αρκετό για να δώσει την ψυχολογία και την... ώθηση στον Κόρεϊ Ουόλντεν να γείρει τη πλάστιγγα στη μεριά του Ερυθρού Αστέρα!

Με τρία σερί τρίποντα και μ' ένα επιμέρους 18-3 (!!) ο Ερυθρός Αστέρας προηγήθηκε με 22-13 λίγο πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου (22-15). Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τα 2/11 σουτ, οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς μέτρησαν 5/7 μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου. Στη συνέχεια τα πράγματα όχι μόνο δεν άλλαξαν, αλλά έγιναν και.. χειρότερα αφού ο Ερυθρός Αστέρας έφτασε την διαφορά και στο +17 (48-31) πριν από το 6-0 των «πρασίνων» με το οποίο «ψαλίδισαν» την διαφορά στο -11 (48-37) στο ημίχρονο.

Στο πρώτο μισό του ματς οι γηπεδούχοι είχαν το εντυπωσιακό 55,6% στα τρίποντα με 10/18 σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα, ενώ κατάφεραν να ανανεώσουν και επτά φορές τις επιθέσεις τους με ισάριθμα επιθετικά ριμπάουντ (7αμ.-7επιθ. στο ημίχρονο). Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός είχε καλά ποσοστά στα δίποντα (8/11) αλλά πλήρωσε την κακή του άμυνα, την αστοχία στα τρίποντα (4/13) και τα 10 λάθη! Ο Ερυθρός πήρε σκορ από Ουόλντεν (13π., στο α' μέρος με 1/3 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/2 βολές και 4 ασίστ) και Ντόμπριτς (11π., 1/4δίπ., 3/6τρ., 4ριμπ.) ενώ ο Παναθηναϊκός τα περίμενε σχεδόν όλα από τον Νέντοβιτς (12π., 1/2διπ., 2/4τρ., 4/4β.) ενώ θετικός ήταν και ο Παπαγιάννης (5π., 2μπλ.)

Η έναρξη του 3ου δεκαλέπτου έμελλε να αποδειχθεί... παρωδία. Η ελληνική ομάδα πέταξε στα σκουπίδια την καλή προσπάθεια που έκανε στην άμυνα αφού κατάφερε να σημειώσει το πρώτο της καλάθι μετά την συμπλήρωση πέντε λεπτών από την έναρξη του β' ημιχρόνου και μετά. Και... κάπως έτσι εξελίχθηκε και όλη η υπόλοιπη περίοδος. Το επιμέρους 9-9 αποτυπώνει στο έπακρο όλα όσα συνέβησαν σ' εκείνο το διάστημα. Οι δυνατές άμυνες ήταν εκείνες που κυριάρχησαν με αποτέλεσμα να υπάρξει εκατέρωθεν αστοχία με τον Ερυθρό Αστέρα να έχει 3/11 σουτ στο 3ο δεκάλεπτο και τον Παναθηναϊκό 5/16 εντός παιδιάς!

Με ένα 4-0 στην τελευταία περίοδο οι «πράσινοι» κατάφεραν να μειώσουν σε 57-50 και στη συνέχεια σε 59-52 (στο 32') δείχνοντας τις προθέσεις τους για να γυρίσουν το ματς. Κύριος εκφραστής ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου ο οποίος πέτυχε 14 από τους 16 τελευταίους πόντους του Παναθηναϊκού βοηθώντας την ομάδα του να ισοφαρίσει σε 68-68 έχοντας επιστρέψει από το -11 (68-57) με σερί 11-0. Παρόλα αυτά η λάθος πάσα του Νέντοβιτς στα 21'' με το σκορ στο 70-68 έμελλε να «σφραγίσει» τη νίκη των γηπεδούχων.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ερυθρός Αστέρας εκμεταλλεύτηκε τα 10 εύστοχα τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα να πάρει διαφορά και ψυχολογία στο σκορ. Από εκεί και πέρα κατάφερε να την διαχειριστεί στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και να απαντήσει στο 3ο δεκάλεπτο με... καλή άμυνα στην καλή άμυνα του Παναθηναϊκού.

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Κόρεϊ Ουόλντεν ήταν εκείνος που έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση του Ερυθρού Αστέρα έχοντας 17 πόντους με 2/5 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 4/4 βολές, 5 ασίστ, 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: «Αθόρυβη» πλην όμως ουσιαστική δουλειά έκανε ο Κίνο Κολόμ με 13 πόντους και 3/5 τρίποντα, ενώ ο Ντουόπ Ριθ πέτυχε σημαντικά καλάθια όταν ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να μειώσει στο σκορ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Απαρατήρητοι τελείως πέρασαν από το παιχνίδι οι Μάρκους Φόστερ και Λευτέρης Μποχωρίδης.

ΣΗΜΕΙΟ – «ΚΛΕΙΔΙ»: Η λάθος πάσα του Νεμάνια Νέντοβιτς στα 21'' με το σκορ στο 70-68 με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να χάσει την ευκαιρία να εκδηλώσει επίθεση για την ισοφάριση ή το προσπέρασμα στην πιο κρίσιμη κατοχή του ματς.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό alley oop κάρφωμα του Γιώργου Παπαγιάννη στο πρώτο δεκάλεπτο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ασίστ... ακριβείας του Σέλβιν Μακ.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός τα τρία πρώτα δεκάλεπτα και τα 15 λάθη του. Ο Ερυθρός Αστέρας το τελευταίο πεντάλεπτο του ματς.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 48-37, 57-46, 74-71

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ