Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Έφυγε ο Νίκος Κονιάλης-Θλίψη στον ΑΠΟΕΛ

  28/02/2021 12:29
Έφυγε ο Νίκος Κονιάλης-Θλίψη στον ΑΠΟΕΛ

Έφυγε ο Νίκος Κονιάλης-Θλίψη στον ΑΠΟΕΛ

  28/02/2021 12:29

Θλίψη σκόρπισε στις τάξεις του ΑΠΟΕΛ, ο χαμός του Νίκου Κονιάλη, σε ηλικία 66 ετών.

Ο Νίκος Κόνιαλης, αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες μορφές του καλαθοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ, αλλά και του κυπριακού αθλητισμού.

Ο Νίκος Κόνιαλης για 19 χρόνια (1968-1987) τίμησε την γαλαζοκίτρινη φανέλα του ΑΠΟΕΛ και πανηγύρισε 3 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα και 3 ασπίδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι πανηγύρισε κατάκτηση τίτλων μαζί με τα αδέλφια του (Λούη, Άνδρο και Αντώνη), την στιγμή που έπαιζαν μαζί στην ίδια ομάδα!

Μεγαλωμένος ο ίδιος και τα αδέλφια του, κυριολεκτικά, μέσα στο στάδιο του παλαιού ΓΣΠ, αφού εκεί βρισκόταν το πατρικό τους, δεν θα μπορούσε να μην έχει ταλέντο και έφεση και σε άλλα αθλήματα. Υπήρξε αθλητής στίβου με τον Γ.Σ.Π και μέλος της Εθνικής Ομάδας της Ελλάδος το 1974 στο αγώνισμα του άλματος επί κοντώ.

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως από το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΑΠΟΕΛ διέκριναν το ταλέντο του και προχώρησαν στην έκδοση ταυτότητας ποδοσφαιριστή (η οποία βρίσκεται στο αρχείο του Μουσείου Ιστορίας ΑΠΟΕΛ), αλλά λόγω της άρνησης του πατέρα του, ο Νίκος, διέπρεψε και μεγαλούργησε στο τμήμα καλαθόσφαιρας του ΑΠΟΕΛ.

«Αιώνια του η μνήμη και να είναι σίγουρος εκεί ψηλά, πως τα επιτεύγματα του δεν θα λησμονηθούν», αναφέρει σε ανάρτησή του το APOEL Museum.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας