Αντετοκούνμπο: Το Μιλγουόκι μπήκε πάλι στον γαμ*** χάρτη

Το παιδί από τα Σεπόλια το πε και το κανε: έφερε τον τίτλο του ΝΒΑ στο Μιλγουόκι. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στην κορυφή του ΝΒΑ με τις μεγαλειώδεις εμφανίσεις που πραγματοποίησε στα NBA Playoffs και δη στους NBA Finals. Τώρα έχει κάθε λόγο να το χαίρεται και να το απολαμβάνει.

Η παρέλαση των πρωταθλητών το απόγευμα της Πέμπτης 22 Ιουλίου ήταν το επιστέγασμα μιας διαδρομής που ξεκίνησε για τον ίδιο πριν από οκτώ χρόνια, όταν τα "Ελάφια" τον επέλεξαν στο Νο15 του NBA Draft. Λίγα λεπτά μετά το φινάλε της διαδικασίας και τους πανηγυρισμούς μαζί με τους συμπαίκτες, τους προπονητές και τους πολίτες του Μιλγουόκι, ο "Greek Freak" μίλησε στο "Athletic" για όλα όσα προηγήθηκαν του θριάμβου στο Game 6, αλλά κι αυτά που έρχονται.

"Είναι τρελό! Η καρδιά μου χτυπάει πολύ δυνατά, είναι τρελό, είναι πολύ τρελό. Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι ότι μπορούμε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Τώρα που είμαστε στην κορυφή, πολλοί θα προσπαθήσουν να μας τραβήξουν κάτω, σε κάθε ευκαιρία. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Πρέπει να φροντίσουμε τους παίκτες μας, την ομάδα, όλους. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Πρέπει να το απολαύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά στο λέω: πρέπει να γίνουμε καλύτεροι, καταλαβαίνεις τι εννοώ; Στο τέλος της ημέρας, πλέον μας σέβονται. Το Μιλγουόκι μπήκε πάλι στον γαμ*** χάρτη. Καταλαβαίνεις τι λέω; Θα σέβονται πλέον το όνομά μας. Είμαστε μια επικίνδυνη ομάδα, ένας επικίνδυνος οργανισμός, έχουμε σπουδαία κουλτούρα νικητών και θέλουμε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε" είπε αρχικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Λίγο αργότερα, η συζήτηση πήγε σε ό,τι προηγήθηκε αυτής της τεράστιας επιτυχίας. Ειδικά στη διάρκεια των NBA Playoffs την περσινή σεζόν, όταν αυτός κι οι συμπαίκτες του βρίσκονταν στη "φούσκα" του Ορλάντο για να κλείσουν τη σεζόν στο ΝΒΑ.

"Βλέπω φωτογραφίες από πέρσι, στη "φούσκα", και ήμουν βασικά στεναχωρημένος. Τώρα είμαι εδώ, στην κορυφή του κόσμου. Με όλη την πόλη να μας στηρίζει. Πόσοι ήταν παρόντες στη γιορτή μας; Δεν έχω ιδέα, αλλά πρέπει να ήταν πάρα πολλοί. Είμαι χαρούμενος, φίλε. Πολλή σκληρή δουλειά, με την απαραίτητη υπομονή. Ανεξαρτήτως τι συμβαίνει. Αν είσαι χαρούμενος, ή στεναχωρημένος, αν αισθάνεσαι καλά, αν χάνεις, αν κερδίζεις, πρέπει να μείνεις στον σωστό δρόμο. Αυτό κάναμε και γι αυτό κερδίσαμε. Όταν βγήκα από τη "φούσκα", η οικογένειά μου ήταν αυτή που με βοήθησε να προχωρήσω. Αποσυνδέθηκα από τον κόσμο, έψαχνα την ευτυχία μου, τη χαρά μου για το παιχνίδι ξανά. Την βρήκα, γύρισα πίσω και κερδίσαμε. Κι αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε".

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για τις σπουδαίες δηλώσεις που έκανε την παραμονή του Game 5 των NBA Finals, όταν αναφέρθηκε στην ταπεινότητα, τον εγωισμό και την περηφάνεια.

"Προφανώς υπάρχουν άνθρωποι που με βοηθούν. Μιλάω με τον κόσμο. Έχουμε αθλητική ψυχίατρο στην ομάδα που έρχεται και βοηθά τους πάντες, όχι μόνο εμένα. Αλλά αυτός είναι ο δικός μου τρόπος σκέψης. Αυτός είμαι. Μπορεί κάποιοι να μην το (απο)δεχτούν επειδή "είναι απλά 26 ετών", αλλά έτσι σκέφτομαι εγώ" και προσέθεσε:

"Σε μπασκετικό επίπεδο, δεν μπορείς να βελτιώνεσαι συνέχεια. Κάποια στιγμή σταματάει. Αλλά αυτή η στιγμή, είναι αιώνια. Δεν μπορείς να σταματήσεις. Μπορεί να φτάσω 98 ετών και να συνεχίσω να βίνομαι καλύτερος, αυτό είναι το τρομακτικό. Δεν έχει να κάνει πάντα με το αθλητικό κομμάτι. Στα NBA Playoffs, μετά το Game 4, το γόνατό μου έμοιαζε με αγκώνα. Κι έπαιζα με μανίκι. Δεν ήμουν καν στο 100%. Ο κόσμος δεν το λέει αυτό, δεν το συζητάει. Είμαι συναισθηματικός, δεν θα έπρεπε, αλλά αυτό είναι σκληρό. Αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι, όχι το να κερδίζεις έναν αγώνα. Είναι το να επιστρέφεις την στιγμή που το γόνατό σου μοιάζει με αγκώνα. Έτσι είμαι χτισμένος όμως, δεν θα αλλάξω ποτέ".

Ως επιμύθιο της συζήτησης που είχε με το "Athletic", η οποία κράτησε μερικά λεπτά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε να πει κάτι ακόμη, κάτι τελευταίο: "Είμαι χαρούμενος, είμαι ευλογημένος, το συνειδητοποιώ. Κανείς δεν μπορεί να μας το πάρει αυτό. Μέχρι τη μέρα που θα πεθάνω, θα είμαι ευτυχισμένος γιατί κέρδισα μια φορά τον τίτλο του πρωταθλητή στο ΝΒΑ. Στο τέλος της ημέρας όμως, πρέπει να συνεχίσεις και να πας μπροστά. Αυτά τα πράγματα αλλάζουν, μπορούν να σε κρατήσουν πίσω. Ό,τι και να γίνεται, καλά ή άσχημα, πρέπει να συνεχίσεις να προχωράς. Να βρίσκεις αυτή τη χαρά για το παιχνίδι και να συνεχίσεις να παίζεις, να συνεχίσεις να ανταγωνίζεσαι. Λατρεύω τις προκλήσεις κι αυτή την στιγμή κοιτάζω την επόμενη πρόκληση, η οποία έχει να κάνει ως εξής: είμαστε στην κορυφή και όλες οι άλλες ομάδες θα προσπαθήσουν να μας τραβήξουν κάτω από αυτή".

Μαζί, μίλησε στο "Athletic" κι ο GM των Μιλγουόκι Μπακς, ο οποίος τοποθέτησε δίπλα στον Giannis τα κατάλληλα κομμάτια για να έρθει αυτό το τρόπαιο. Απέφυγε πάντως να αποκαλύψει τι συζητούσε μαζί του, μετά το φινάλε της παρέλασης των πρωταθλητών.

"Όχι, δεν πρόκειται να σας αποκαλύψω τι μου είπε" ανέφερε αρχικά αστειευόμενος ο Τζον Χορστ στο "Atletic" πριν επισημάνει πως "είναι δύσκολο να περιγράψουμε με λόγια τα συναισθήματα που υπάρχουν. Η 50άρα που έβαλε, η 50άρα σε έναν αγώνα που έκρινε τον τίτλο όμως, λέει πολλά. Για εκείνον, για τον χαρακτήρα του, για το πόσο σκληρά δουλεύει, για την εμπιστοσύνη που έχεις σε όλους εμάς, για την εμπιστοσύνη που του έχουμε εμείς, το να πραγματοποιεί τέτοια εμφάνιση (στο Game 6) είναι... μεγαλειώδες. Αυτό κάνουν οι κορυφαίοι κι ο Γιάννης είναι ένας από τους κορυφαίους. Πιστεύω ότι το παγίωσε με την εμφάνισή του. Δεν θα σταματήσουμε εδώ. Δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ, αλλά ήδη από την ηλικία των 26 ετών, έχει τοποθετήσει τον εαυτό του στον χάρτη με τους κορυφαίους".

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών