Έχασε στον πόντο και πάει σε τελικό στο ΣΕΦ κόντρα στη Μονακό ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη από τις δύο ευκαιρίες που είχε να τελειώσει τη σειρά με τη Μονακό και πλέον μένει άλλη μία, μόνο που στην ίδια συνθήκη βρίσκονται πλέον και οι Μονεγάσκοι.

Το τελικό σκορ 78-77 έφερε την σειρά στα ίσα (2-2) αφού εκπληκτικός ο Κώστας Σλούκας αστόχησε σε «νεκρό» χρόνο. Νωρίτερα βέβαια είχε πάρει την ομάδα στην πλάτη του και έκανε τα πάντα στο παρκέ.

Μπορεί ο Τάιλερ Ντόρσεϊ να αστόχησε στα πρώτα του σουτ, αλλά στη συνέχεια βρήκε ρυθμό και με τον εντυπωσιακό Κώστα Παπανικολάου να πρωταγωνιστεί οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 6-12 (5’). Ο Μάικ Τζέιμς μπροστά στον φίλο του Κέβιν Ντουράντ είχε διάθεση για σκορ όμως με την μπάλα να ακουμπάει κοντά στο καλάθι (Φαλ, Βεζένκοβ) η διαφορά παρέμενε στο +6 (13-19, 8’). Οι γηπεδούχοι πάντως έτρεξαν, βρήκαν ρυθμό και έτσι η εναρκτήρια περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ ισόπαλο στους 19 πόντους.

Ο Λι με έμμεσο τρίποντο έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 27-23 (13’) την ώρα που η πίεση που ασκούσε στους Πειραιώτες τους υποχρέωνε να κινούνται μακριά από το καλάθι. Ο Κώστας Σλούκας πήρε την κατάσταση στα χέρια του, κατάφερε να ηρεμήσει τους συμπαίκτες του, σκόραρε, δημιουργούσε και κάπως έτσι οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στο 32-40 (18’). Η Μονακό πάντως όπως και στην πρώτη περίοδο έτσι και στην δεύτερη έκλεισε καλύτερα το παιχνίδι και μείωσε σε 38-42.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ο Φαλ κυριάρχησε με 5 πόντους και μία ασίστ στον Βεζένκοβ για το 38-49 (22’). Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ τα έκανε όλα λάθος όμως στο επόμενα δευτερόλεπτα και ο Μάικ Τζέιμς «τιμώρησε» τα λάθη του σε άμυνα και επίθεση ρίχνοντας γρήγορα τη διαφορά (47-49, 24’). Το παιχνίδι παιζόταν σε υψηλούς ρυθμούς και ένταση, ο Μπέικον με τον Τζέιμς έδειξαν την κλάση του και η Μονακό προσπέρασε με 62-59 (29’).

Ο Ουίλ Τόμας έγινε ενεργό μέλος της επιθετικής λειτουργία των γηπεδούχων και με τον Τζέιμς να του προσφέρει εύκολα σουτ τ σκορ έγινε 70-61 (33’). Το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα ηρέμησε τους παίκτες του, η κυκλοφορία της μπάλας βελτιώθηκε, οι αποστάσεις μεγάλωσαν και οι Ουόκαπ. Βεζένκοβ, Παπανικολάου μετέτρεψαν σε ασίστ τις πάσες του Σλούκα ο οποίος εν συνεχεία σκόραρε και προσπέρασαν με 72-74 (36’). Το τελευταίο δίλεπτο μπήκε με τρίποντο του Σλούκα (76-77), ο Παπανικολάου αστόχησε και ο Μπέικον με σουτ μέσης απόστασης έκανε το 78-77. Ακολούθησε «ερυθρόλευκο» λάθος, καλή άμυνα στον Μπέικον όμως το σουτ του Σλούκα σε «νεκρό» χρόνο βρήκε σίδερο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 76-77, αλλά στη συνέχεια αν και βγήκαν δύο καλές άμυνες δεν μπόρεσε να βρει άλλο σκορ και έτσι το δίποντο του Μπέικον έκρινε το αποτέλεσμα.

Ο MVP: Ο Ντουέιν Μπέικον τελείωσε με 21 πόντους (8/14διπ., 1/3τριπ., 2/2β.) και 4 ασίστ. Πολύ καλός και ο Μάικ Τζέιμς με 18 πόντους, 4 ασίστ και μόλις ένα λάθος.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν σε απίστευτα κακή κατάσταση. Πολύ άστοχος (Χ2/6διπ., 1/7τριπ.), με κακές επιλογές και πολύ κακή προσωπική άμυνα.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ουίλ Τόμας είχε 16 πόντους, 4 ριμπάουντ και ο Ντόντα Χολ πρόσθεσε 14 πόντους και 10 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός σε ένα ακόμη παιχνίδι ήταν κακός στις βολές τελειώνοντας με 57%.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Μα φυσικά η παρουσία του Κέβιν Ντουράντ στα court seats. Απόλαυσε το παιχνίδι, χειροκροτούσε τις προσπάθειες και φορούσε συνέχεια την μασκούλα του.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πολύ κοντά στην πρόκριση, αλλά έχασε εύκολους πόντους με απώλεια βολών και lay up. Επίσης «πληγώθηκε» αρκετά από κάποιους πόντους δεύτερης ευκαιρίας.

Η πίεση της Μονακό τον υποχρέωνε τον Ολυμπιακό να μένει μακριά από το καλάθι των αντιπάλων .

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-19, 38-42, 65-61, 78-77

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου
Φανταστικός Τσιτσιπάς, απέκλεισε με ανατροπή τον Λάγιοβιτς και παίζει για τον τίτλο στην Βαρκελώνη
Καταγγελία σε βάρος Αμερικανού μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα για ενδοοικογενειακή βία