Συντονισμός δράσεων στη Λεμεσό για το Eurobasket 2025

Τις βάσεις για συνεργασία και συντονισμό δράσεων, έθεσε σημερινή συνάντηση στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, μεταξύ δημοτικών Αρχών και ηγεσίας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, για τη διοργάνωση της τελικής φάσης του Eurobasket 2025. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αθλητική πρόκληση της Κύπρου, δήλωσε ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης και ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΚ.

Κατά τη σύσκεψη, ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Νικολαΐδης, «συμφωνήσαμε με βάση ένα πλάνο που θα αρχίσει να διαμορφώνεται, ότι θα διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις, τις δυνατότητες, τις αρμοδιότητες μας, ώστε η διοργάνωση να διεξαχθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με απόλυτη επιτυχία».

Στόχος μας, συνέχισε, είναι οι χιλιάδες επισκεπτών που αναμένονται για το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός της καλαθόσφαιρας, να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία, για το τι προσφέρει η Λεμεσός και η Κύπρος γενικότερα, ώστε να φύγουν ικανοποιημένοι, ως οι καλύτεροι πρεσβευτές για την πόλη και τη χώρα μας.

Διαβεβαιώνοντας ότι η Λεμεσός θα είναι έτοιμη για το Eurobasket 2025, ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε πως είναι πολλές οι προετοιμασίες που πρέπει να γίνουν και σε υποδομές και σε διεργασίες και σε εκδηλώσεις, ώστε να συμβάλουν στην καλύτερη φιλοξενία αθλητών και φιλάθλων.

«Ο Δήμος Λεμεσού είναι ενθουσιασμένος και έτοιμος να διαθέσει όλες του τις δυνάμεις για να πετύχει αυτή η διοργάνωση», τόνισε και πρόσθεσε ότι, παράλληλα με το πλάνο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, οι δημοτικές Αρχές θα οργανώσουν σχέδιο δράσης για την καλύτερη δυνατή φιλοξενία της τελικής φάσης του Eurobasket 2025, που θα διεξαχθεί στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού».

Εξάλλου, ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΚ, Μάρκος Κληρίδης, δήλωσε ότι ο Δήμαρχος Λεμεσού έχει αγκαλιάσει, από την αρχή, την προσπάθεια αυτή και κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανάλυση των πλάνων της Ομοσπονδίας.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να αυξηθεί η χωρητικότητα του Αθλητικού Κέντρου «Σπύρος Κυπριανού» ενώ ενδεικτικό για το πόσα πράγματα πρέπει να γίνουν, σημείωσε, είναι ότι η ανάθεση της διοργάνωσης γίνεται 3-4 χρόνια προηγουμένως.

 «Θα είναι το πιο μεγάλο αθλητικό γεγονός που έχει αναλάβει ποτέ η Κύπρος, δεν είναι μόνο ένας αγώνας, είναι ένας όμιλος έξι ομάδων και θα διαρκέσει μία εβδομάδα», είπε και υπενθύμισε πως, παγκόσμιοι αστέρες της καλαθόσφαιρας θα βρίσκονται στη Λεμεσό για να συμμετάσχουν, με τις ομάδες τους, στη διοργάνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)