Κίραλι: «Προτιμώ τα τζιν, φοράω γκρι φόρμα μόνο στους αγώνες»!

Ο Γκάμπορ Κίραλι δίχως αμφιβολία εξελίχθηκε στον απόλυτο καλτ ήρωα του Euro της Γαλλίας. Ο Μαγυάρος γκολκίπερ με προϋπηρεσία σε Φούλαμ, Γουέστ Χαμ και Κρίσταλ Πάλας έγραψε ιστορία καθώς σε ηλικία 40 ετών και δύο μηνών έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που παίρνει μέρος σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος!
 
Ο νυν γκολκίπερ της Χάλαντας με σήμα κατατεθέν την γκρι φόρμα-πιτζάμα έπειτα από 23 χρόνια καριέρας κατάφερε να εκτινάξει την δημοτικότητα στα ύψη συνδυάζοντας τις εμφανίσεις του με την ιστορική πρόκριση της Ουγγαρίας στη φάση των «16» των Euro.
 
Το φινάλε στα γήπεδα της Γαλλίας ήταν άδοξο καθώς οι Μαγυάροι συνετρίβησαν με 4-0 από τους Βέλγους στην 107η εμφάνιση του Κίραλι.
 
Ο Κίραλι, μάλιστα έχρισε τους «κόκκινους διαβόλους» ως φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2016.
«Θεωρώ πως το Βέλγιο είναι το φαβορί για να κατακτήσει το Euro. Διαθέτει εκπληκτική επιθετική γραμμή με παίκτες που ξεχειλίζουν από ποιότητα. Για μένα συγκεντρώνουν αρκετές πιθανότητες να φτάσουν μέχρι την κορυφή».
 
Όπως τονίζει ο Κίραλι, χρόνος για διακοπές δεν υπάρχει αφού το πρωτάθλημα Ουγγαρίας ξεκινάει στις 16 Ιουλίου.
«Δεν υπάρχουν διακοπές για μένα. Σε δύο εβδομάδες ξεκινάει το πρωτάθλημα στην Ουγγαρία και οι υποχρεώσεις μου με την Χάλαντας τρέχουν. Να ξέρεις πως δεν βλέπω ποδόσφαιρο στην τηλεόραση. Μου αρκεί που αγωνίζομαι τόσα χρόνια».
Ο άλλοτε τερματοφύλακας της Χέρτα Βερολίνου δεν σκοπεύει να βγει ακόμη στη σύνταξη μολονότι έχει πατήσει τα 40.
«Το βέβαιο είναι πως δεν βρίσκω το λόγο για να αποσυρθώ από το ποδόσφαιρο. Έχω ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο. Όταν το εξαντλήσω θα σκεφτώ τι θα κάνω εάν δεν ανανεώσω. Ούτε από την εθνική Ουγγαρίας έχω αποφασίσει να σταματήσω. Ο χρόνος θα δείξει πότε θα συμβεί αυτό. Έχω καιρό να το σκεφτώ».
Ο Κίραλι κάνοντας τον απολογισμό του στο Euro έκανε λόγο για επιτυχημένη παρουσία της Ουγγαρίας.
«Απόλαυσα ιδιαίτερα την παρουσία μας στο Euro. Νομίζω ήταν μία εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Κάναμε σπουδαία πράγματα που δεν περίμενε κανείς. Είμαστε ικανοποιημένοι για όσα καταφέραμε με εξαίρεση το ματς κόντρα στο Βέλγιο όπου κουραστήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Ελπίζω να συνεχίσουμε και στο μέλλον να φέρνουμε επιτυχίες. Βάλαμε τις βάσεις».
Όπως σημειώνει αστειευόμενος ο Γκάμπορ Κίραλι δεν κοιμάται με την συγκεκριμένη φόρμα-πιτζάμα, όπως πιστεύει ο κόσμος.
«Ο κόσμος νομίζει πως φοράω συνέχεια της γκρι φόρμες μου. Αυτό δεν ισχύει. Στην καθημερινότητα μου προτιμώ να φοράω τζιν. Οι φόρμες, όπως και τα γάντια μου είναι κάτι σύνηθες για μένα εδώ και πολλά χρόνια».
 
Δείτε τις καλύτερες στιγμές του Κίραλι στο Euro.
 

Πηγή: gazzetta.gr