Σουμάχερ: «Ήμουν δειλός με τον Μπατιστόν»

Την Πέμπτη το βράδυ η Γαλλία αντιμετωπίζει τη Γερμανία στον δεύτερο ημιτελικό του Euro 2016. Από τις μονομαχίες των δύο εθνικών ομάδων, αυτή που έχει μείνει στην ιστορία είναι ο ημιτελικός της Σεβίλλης, τόσο για την εξέλιξη του ματς, όσο και για τη φάση με πρωταγωνιστές τον  Χάραλντ "Τόνι" Σουμάχερ και τον Πατρίκ Μπατιστόν.

Ο Γερμανός γκολκίπερ μπήκε πολύ δυνατά στην έξοδό και λίγο έλειψε να στείλει στον άλλο κόσμο τον Πατρίκ Μπατιστόν. Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού (το σκορ στο 1-1), ο τότε αμυντικός της Σεντ Ετιέν έφυγε μόνος του προς το αντίπαλο τέρμα, ύστερα από πάσα του Μισέλ Πλατινί. Ο Μπατιστόν πλάσαρε άουτ, αλλά ο Σουμάχερ με κεκτημένη φόρα τον "γκρέμισε", δεν είδε την κίτρινη κάρτα και λίγα λεπτά μετά προέβη στην προκλητική δήλωση: :"Αν έχασε μόνο τρία δόντια, θα του πληρώσω εγώ τις θήκες που θα βάλει".

Ο  Χάραλντ "Τόνι" Σουμάχερ αργότερα παραδέχθηκε το λάθος του, αναγνώρισε ότι έσφαλε κι ακόμη και σήμερα - ημέρα διεξαγωγής του ημιτελικού μεταξύ των δύο ομάδων - γνωρίζει ότι υπήρξε δειλός και δεν επισκέφθηκε στο νοσοκομείο τον Γάλλο συνάδελφό του, από το φόβο μήπως αυτός είχε "πέσει" σε κώμα.

"Ήταν δειλία. Η πρώτη στιγμή στη ζωή μου, που ήμουν δειλός. Λυπάμαι που η αποστολή της εθνικής Γερμανίας κι εγώ ο ίδιος δεν πήγαμε στο νοσοκομείο να μάθουμε τα νέα για τον Πατρίκ Μπατιστόν. Μέσα μου, φοβήθηκα ότι ο Μπατιστόν μπορεί να είχε τραυματιστεί σοβαρά, ίσως και να βρισκόταν σε κώμα. Δεν είχα αισθανθεί ποτέ ξανά τόσο άσχημα. Μετά το συμβάν υπήρχε πολύ αντι-γερμανικό πνεύμα. Ένιωθα ότι επρόκειτο για πόλεμο", υποστήριξε ο πρώην Γερμανός διεθνής γκολκίπερ, Χάραλντ "Τόνι" Σουμάχερ, ο οποίος αντιμετώπισε ξανά στο Στρασβούργο τον Μπατιστόν, δύο χρόνια μετά, με τους δύο παίκτες να ανταλλάσσουν φανέλες μετά τη λήξη του ματς.

 

Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)