Τα πιο απίστευτα στατιστικά του Euro 2016

Τα στατιστικά δεν είναι μόνο για τους αριθμολάγνους. Μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα τι είδαμε κατά την διάρκεια του Euro 2016, το οποίο έριξε την αυλαία του. Πάμε λοιπόν…  
 
1365 
τελικές προσπάθειες έγιναν από τις 24 ομάδες, που σκόραραν συνολικά 108 γκολ, κάτι που αναλογεί σε ένα γκολ ανά 13 τελικές προσπάθειες, νούμερο όχι και τόσο ικανοποιητικό σε ότι αφορά την ευστοχία.
 
45
τελικές είχε μόνος του ο Κριστιάνο Ρονάλντο, περισσότερες από ότι είχαν συνολικά στην διοργάνωση η Βόρειος Ιρλανδία, η Σουηδία, η Τσεχία, η Τουρκία, η Αλβανία, η Ρωσία, η Σλοβακία, η Ιρλανδία, η Ουκρανία, η Ρουμανία, η Αυστρία και η Ισλανδία. Ο αμέσως επόμενος σε τελικές (Γκριεζμάν) είχε μόλις… 28!
 
31,87%
κατοχή μπάλας είχε μόλις η Ισλανδία, που ήταν η εθνική με το χαμηλότερο ποσοστό σε αυτό το Euro, παρότι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Η πρώτη σε κατοχή Ισπανία (65,07%) αποκλείστηκε στην φάση των «16», όπως και η δεύτερη σε κατοχή Αγγλία (62,19%) που αποκλείστηκε από την Ισλανδία!
 
160
πάσες ανά παιχνίδι είχε κατά μέσο όρο η Βόρειος Ιρλανδία, περίπου το 1/4 από αυτές που έκανε σε κάθε ματς η Γερμανία (595). Η Βόρειος Ιρλανδία είχε συνάμα τις λιγότερες τελικές ανά παιχνίδι (5.5), ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε να προκριθεί από την φάση των ομίλων.
 
44
φορές άγγιξε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή ο Τόμας Μίλες, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε μία φορά στην διοργάνωση παρότι είχε 26 τελικές προσπάθειες. Ο Γερμανός δεν έχει σκοράρει ποτέ στην καριέρα του σε 11 παιχνίδια Euro, ενώ αντίθετα μετρά 10 γκολ σε 13 εμφανίσεις σε Παγκόσμιο Κύπελλο!
 
21
γκολ σε Euro έχει δεχθεί πια ο Πετρ Τσεχ, ο οποίος δέχθηκε πέντε τέρματα στην διοργάνωση και ξεπέρασε τον μυθικό Πίτερ Σμάιχελ που είχε δεχθεί 20.
 
7
δοκάρια είχε στην διοργάνωση η Γαλλία, η οποία έσπασε το ρεκόρ της Πορτογαλίας το 2012 (6)!
 
0
λεπτά βρέθηκε πίσω στο σκορ η Πολωνία, η οποία όμως αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Πορτογαλία στους «16». Μόλις 18 λεπτά βρέθηκε πίσω στο σκορ σε όλη την διοργάνωση η Ιταλία, που αποκλείστηκε κι αυτή στα πέναλτι από την Γερμανία.
 
3
από τους 4 παίκτες με τις περισσότερες εύστοχες πάσες ήταν Γερμανοί. Μόμο ο Πολ Πογκμπά (393) κατάφερε να μπει σφήνα σε Κρόος (593), Μπόατενγκ (406), Οζίλ (371).
 
3
παρατάσεις χρειάστηκε η Πορτογαλία για να κατακτήσει το τρόπαιο, κάτι που δεν έχει προηγούμενο σε οποιαδήποτε άλλη μεγάλη διοργάνωση.
 
ΠΗΓΗ: L’equipe
 

Δειτε Επισης

Εκνευρισμένη με τα ΜΜΕ η Ρούλα Πισπιρίγκου-Θιγμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών
Έκρηξη θυμού και απειλών από Τατάρ για τον επικείμενο εξοπλισμό της Ε.Φ
Έφυγε η Ζατόπκοβα, το πρότυπο των Ολυμπιονικών
Ο Κορντέιρο όταν μιλούσε δεν ...σκεπτόταν και είδε την πόρτα της εξόδου
Η λύση είναι μάλλον μία: Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων
Η UEFA καλεί τις Κυβερνήσεις να προχωρήσουν κανονικά για το Euro 2020
Ο κορωνοιός προβληματίζει έντονα την UEFA , λύσεις όμως….
Η Ομόνοια που... δεν έχει βάθος, έχει τσαμπουκά και πάθος
Αταλάντα: Η «σταχτοπούτα» του Τσάμπιονς Λιγκ, που ανάβει φωτιές παντού!!!
Αχ βρε Τραΐκοβιτς, μέχρι και μάντρες πήδηξες για πάρτι τους. Τραγέλαφοι...