Τι κάνουν τα πρώτα «βιολιά» της περσινής σεζόν

Δέκα ποδοσφαιριστές κατάφεραν στην περσινή σεζόν να πετύχουν διψήφιο αριθμό τερμάτων. Από αυτή την δεκάδα, στην τρέχουσα σεζόν την καλύτερη πορεία κάνει ο Μίκαελ Ποτέ.
 
 
Ο πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος αγωνίζεται, πλέον, στο τουρκικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Αντάνας Ντεμισπόρ. Μέχρις στιγμής έχει σκοράρει δέκα τέρματα και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των σκόρερ, ενώ η ομάδα του είναι στην 7η θέση. Ο Ποτέ έχει πετύχει γκολ στα πέντε από τα 11 παιχνίδια της Αντάνας, έχοντας ένα χατ τρικ στην 4η αγωνιστική.
 


Ο Ιφεανί Ονίλο, μετά τα 15 τέρματα που σκόραρε με τον Ερμή, ακόμη δεν βρήκε δίχτυα στη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Νιγηριανός αγωνίστηκε σε δύο ματς βασικός και ένα με αλλαγή με την Αλ φαισάλ. Το πρωτάθλημα στην Σαουδική Αραβία βρίσκεται στην 6η αγωνιστική, με την ομάδα του Ονίλο να φιγουράρει στην 8η θέση με οκτώ βαθμούς.

 
Παροπλισμένος λόγω τραυματισμού είναι ο περσινός πρώτος σκόρερ του ΑΠΟΕΛ, Ραφίκ Τζιμπούρ. Ο Γαλλοαλγερινός αγωνίστηκε στην πρώτη αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ με τον Πλατανιά και στο 51’ αποχώρησε με ενοχλήσεις. Ρήξη τρίτου βαθμού στη μακρά κεφαλή του δεξιού δικεφάλου έδειξαν οι εξετάσεις και έτσι έχασε τα επόμενα ματς της ΑΕΚ. Μετά την αποθεραπεία του βρίσκεται σε φάση επανόδου στην αγωνιστική δράση.
 
Ο Φώτης Παπουλής, που πέτυχε όσα και ο Τζιμπούρ πέρσι (14), είναι και φέτος από τους βασικούς στον Απόλλωνα. Μέχρις στιγμής έχει πετύχει τέσσερα από τα 16 τέρματα της ομάδας του, ενώ σκόραρε και δύο φορές στα ευρωπαϊκά ματς. Πλέον, βρίσκεται σε καραντίνα λόγω της τιμωρίας έξι αγωνιστικών που του επέβαλε ο Αθλητικός Δικαστής για τα επεισόδια στο ματς με την Ανόρθωση.
 
Έφτασε η 5η αγωνιστική και το ματς με την Δόξα για να μπορέσει ο πρώτος Κύπριος σκόρερ της σεζόν 2014-15, Ανδρέας Μακρής, να βρει ξανά δίχτυα. Αυτό ήταν το μοναδικό φετινό του τέρμα, όμως ο 20χρονος επιθετικός αποτελεί και φέτος μία πολύτιμη μονάδα για τον τεχνικό της Ανόρθωσης, Αντρέ Πάους.
Στην Ταϊλάνδη αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του ο Βάλντο, που σκόραρε 11 τέρματα με τον Εθνικό την περίοδο 2014-15. Ο Βραζιλιάνος στράικερ με τη φανέλα της Air Force Central δεν έχει μεγάλη επιτυχία στο σκοράρισμα, με την ομάδα να παλεύει να βρεθείς στις πρώτες τρεις θέσεις της βαθμολογίας στη β΄ κατηγορία της χώρας ώστε να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ Ταϊλάνδης.
Ένα γκολ μετρά στις πρώτες πέντε αγωνιστικές ο Νέστωρας Μυτίδης, ο οποίος πήρε μέρος σε τέσσερις αγώνες της ΑΕΚ (τρεις βασικός, μία αλλαγή) προτού παροπλιστεί από τραυματισμό σε αγώνα της Εθνικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κύπριος επιθετικός στην περσινή χρόνια είχε πετύχει δύο τέρματα μέχρι την 22η αγωνιστική και μέχρι το φινάλε έφτασε τα 10.
Στο ίδιο παρανομαστή και ο Γκιέ Γκιέ, ο οποίος την περσινή σεζόν σκόραρε επίσης 10 φορές. Ο επιθετικός του Απόλλωνα άνοιξε λογαριασμό στην 5η αγωνιστική στο 5-2 επί του Εθνικού, ενώ σκόραρε άλλο ένα τέρμα στο ματς με την Αγία Νάπα (0-3).
Στο 15’ του πρώτου αγώνα της Δόξας στην τρέχουσα σεζόν (με τον Εθνικό) σημείωσε ο Ρικάρντο Λόμπο (10 γκολ πέρσι). Στους επόμενους δύο αγώνες (ΑΕΚ, Ομόνοια) έπαιξε σε όλη τη διάρκεια των αγώνων, ενώ σε ισάριθμους (ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση) απουσίασε λόγω τραυματισμού. Βρήκε ξανά δίχτυα κόντρα στον Άρη στην επιστροφή του στη δράση ως αλλαγή. Αυτό το διάστημα είναι παροπλισμένος, καθώς εκτίει ποινή τριών αγωνιστικών για ανάρμοστη συμπεριφορά στο ματς με την Αγία Νάπα (7η αγων.).
Τέλος, ο Τιάγκο Φερέιρα, που πέρσι είχε πετύχει 10 τέρματα για λογαριασμό του Οθέλλου, κατάφερε να κερδίσει φανέλα βασικού στη βελγική Λιρς, όμως μέχρις στιγμής έχει πετύχει μόλις ένα τέρμα σε 13 αγωνιστικές, συμμετέχοντας στα οκτώ ματς (βασικός ή ως αλλαγή). Η ομάδα του Βραζιλιάνου βρίσκεται στην 11η θέση στην 2η κατηγορία του Βελγίου.
 
 
stelios.steliou@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών