Ιωάννου Vs Πίττας – Τον «έστειλε» στην κλινική για δυο νύχτες μετά τον τελικό

23 Ιουνίου 1986. Η μέρα που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ομάδας του Απόλλωνα, καθώς κατάφερε να κερδίσει τον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ, στην πρώτη συνάντηση των δύο «Θρύλων» σε τελικό Κυπέλλου.

Δύο από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, οι Γιάννος Ιωάννου και Πάμπος Πίττας εξιστορούν στον REPORTER άγνωστες ιστορίες της αναμέτρησης.

Δείτε το αφιέρωμα που ετοίμασε ο REPORTER για τον τελικό Κυπέλλου μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα στις 23 Ιουνίου 1986:

*Θερμές ευχαριστίες στον Αθλητικό Συντάκτη, Στέλιο Στέλιου, για τη συμβολή του στη δημιουργία του αφιερώματος.

Οι συνθήκες διαφορετικές αλλά και μοναδικές. Οι είκοσι και πλέον χιλιάδες φίλαθλοι, που κατέκλεισαν τότε τα τσιμεντένια σκαλιά του αστέγαστου ακόμη Τσιρείου Σταδίου, έδιναν ρυθμό σ’ ένα πραγματικό ντέρμπι. Η εποχή όπου ο ιδρώτας των ποδοσφαιριστών έσταζε για το σήμα στη φανέλα και την ιστορία της ομάδας τους, με τη σκέψη να είναι στραμμένη στον στόχο της κατάκτησης του τροπαίου.

Εκείνο το βράδι της Δευτέρας όμως, άνηκε στην ομάδα της Λεμεσού. Με τους Κένι και Σωκράτους, ο Απόλλωνας επικράτησε με 2-0 επί της ομάδας της Λευκωσίας και κατάφερε να γευτεί το νέκταρ της επιτυχίας στους δρόμους της Λεμεσού, έπειτα από 19 ολόκληρα χρόνια.

Οι δυο νύχτες που πέρασε στην κλινική μετά το παιχνίδι και η καθυστέρηση μιας βδομάδας για να επιστρέψει στη δουλειά του, είναι αυτό που χαράκτηκε στη μνήμη του εμβληματικού αρχηγού του ΑΠΟΕΛ, Γιάννου Ιωάννου. Μιλώντας αποκλειστικά στον REPORTER, ο «Μίστερ Γκολ» των «γαλαζοκίτρινων», κληθείς να σχολιάσει τον συγκεκριμένο τελικό στάθηκε στις σοβαρές απουσίες της ομάδας του, μιας και εκτός αποστολής βρίσκονταν τα δυο βασικά γρανάζια, Κ. Μιαμηλιώτης και Μαραγκός.

Ο 19χρονος τότε, Πάμπος Πίττας, που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα με τη φανέλα του Απόλλωνα, θυμάται πόσο πολύ «διψούσε» η ομάδα για εκείνο το τρόπαιο. «Δεν βλέπαμε σε καμία περίπτωση το οικονομικό, παρά μόνο πως θα κερδίζαμε, για να κυκλοφορούμε μετά ελεύθερα στον δρόμο», είναι το χαρακτηριστικό σχόλιο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ομάδας της Λεμεσού. Καταλήγοντας, ο Πάμπος Πίττας, αποκάλυψε ότι η χειρότερη στιγμή στην καριέρα του, ήταν ο τρόπος αποχώρησής του είκοσι χρόνια μετά από τον Απόλλωνα. Αυτό που έζησε, όπως ανέφερε στον REPORTER, είναι κάτι που δεν εύχεται ούτε στον χειρότερο του εχθρό, μιας και δεν ήταν επιλογή δική του να μετακομίσει στην ΑΕΛ.  
 
Ο πρώτος σκόρερ του κυπέλλου 1986:
Μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να έχασε το κύπελλο αλλά κέρδισε με τον Ίαν Μουρς ένα ανεπίσημο τίτλο. Ο ξανθομάλλης επιθετικός, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του κυπέλλου με 12 τέρματα.

Τη δεύτερη θέση στον πίνακα των σκόρερς πήρε και πάλι παίκτης των «γαλαζοκιτρίνων». Πρόκειται για τον Γιάννο Ιωάννου πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος που πέτυχε στο κύπελλο 9 τέρματα.
 

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων στον τελικό του 1986:
Απόλλωνας: (Γιόζεφ Ζατίνα) Κονιώτης, Γ. Πιερή, Πίττας, Αντρελλής, Χρυσοστόμου, Γιαγκουδάκης, Α. Σωκράτους (Στ. Στυλιανού), Κένι, Α. Χριστοδούλου (Εφραίμ), Γ. Ιωάννου, Τέμπλαρ (Ταλιαδώρος)
 

ΑΠΟΕΛ: (Τόμι Κάσιντι) Γ. Παντζιαράς, Ιωαννίδης, Ν. Μαγνήτης (Α. Κωνταντινίδης), Δ. Μισός, Ν. Παντζιαράς, Μακτέρμοντ, Κ. Παντζιαράς, Δ. Κλεάνθους, Μουρς, Γ. Ιωάννου, Ν. Προκόπης (Σ. Ραουνάς)

Απολαύστε πλούσιο φωτογραφικό υλικό

 

 

Δειτε Επισης

Δάκρυσε ο επενδυτής για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-«Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο»
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές